Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Γυμνά» …17 χιλιόμετρα-Σύσκεψη στην Περιφέρεια για την αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας της Πατρών- Πύργου από το Μιντιλόγλι έως τον Αλισσό

Δημοσιεύθηκε

στις

Την αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας στο τμήμα της Πατρών- Πύργου από το Μιντιλόγλι έως τον Αλισσό, μήκους περίπου 17 χιλιομέτρων, το οποίο παραμένει «γυμνό» παρά το γεγονός ότι στο υπόλοιπο τμήμα του δρόμου έχουν ληφθεί μέτρα ζήτησαν τοπικοί φορείς από εκπρόσωπο του Υπουργείο Υποδομών και του εργοταξίου.

Συγκεκριμένα, σε σύσκεψη που συγκάλεσε χθες στην Περιφέρεια, ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος με τη συμμετοχή του Βασίλη Ζαγοριανού από τις τεχνικές υπηρεσίες του Υπουργείου Υποδομών και του Διευθυντή του εργοταξίου, επισημάνθηκε η ανάγκη λήψης επιπρόσθετων μέτρων ασφαλείας στο συγκεκριμένο τμήμα, το οποίο είναι από τα πλέον επικίνδυνα.

Μάλιστα, μόλις πριν από δύο εβδομάδες, ένα ζευγάρι από την Αμαλιάδα πλήρωσε με την ίδια του τη ζωή το τίμημα της ασφάλτου, σε τροχαίο που έγινε στο ύψος των Τσουκαλεΐκων.

Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν ακόμη, ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης και η αντιδήμαρχος, Αν. Τογιοπούλου, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Τσουκαλεΐκων, Χρήστος Παπαντωνόπουλος και κάτοικοι της περιοχής, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Όπως επισημάνθηκε στο συγκεκριμένο τμήμα δεν είχαν ληφθεί μέτρα (κορύνες) καθώς ο δρόμος είναι κοινός, δηλαδή, οι εργασίες διαπλάτυνσης και τα έργα για τον νέο αυτοκινητόδρομο θα εκτελούνται επί της ίδιας χάραξης.

Ωστόσο, επειδή ο χρονικός ορίζοντας ολοκλήρωσης του νέου αυτοκινητόδρομου είναι 36 μήνες και το τμήμα από Μιντιλόγλι έως Αλισσό είναι από τα τελευταία που θα κατασκευαστούν, απαιτούνται άμεσες ενέργειες για την ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών.

«Ζητήσαμε από το Υπουργείο να εξετάσει άμεσα την αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας στο συγκεκριμένο τμήμα των 17 χιλιομέτρων. Το έργο κατασκευής του νέου αυτοκινητόδρομου έχει ορίζοντα ολοκλήρωσης τους 36 μήνες. Δεν μπορεί να μην ληφθεί κανένα μέτρο σε αυτό το τμήμα, το οποίο έχει αρκετά επικίνδυνα σημεία. Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου δεσμεύτηκε πως το αίτημά μας θα εξεταστεί άμεσα», ανέφερε ο κ. Μπονάνος.

«Να μπουν κορύνες στη μοιραία στροφή»
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Κοινότητας Τσουκαλεΐκων, Χρήστος Παπαντωνόπουλος ζήτησε και από τον υπεύθυνο της ΑΒΑΞ ως εργολάβος που έχει το τμήμα Μιντιλόγλι – Καρέϊκα υπό την ευθύνη του να τοποθετηθούν κορύνες στη θανατηφόρα στροφή των Τσουκαλεΐκων, σε μήκος περίπου 300 μέτρων, όπως και τη βελτίωση του οδοστρώματος με αντιολισθητική άσφαλτο, καθώς και στα υπόλοιπα σημεία που είναι επικίνδυνα μέχρι τα φανάρια του Αλισσού.

Ροή ειδήσεων

Advertisement