Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Καταθέτει σήμερα στο Εφετείο η Μάγδα Φύσσα

Δημοσιεύθηκε

στις

Με την κατάθεση της Μάγδας Φύσσα, μητέρας του 34χρονου Παύλου Φύσσα, ο οποίος δολοφονήθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου του 2013 από τον Γ. Ρουπακιά συνεχίζεται σήμερα στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Η μητέρα του αδικοχαμένου μουσικού, είχε συγκλονίσει με την κατάθεσή της στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο, το 2016, περιγράφοντας τις στιγμές που έμαθε για τη δολοφονία του γιού της, η οποία αποδείχθηκε η αρχή του τέλους για τη Χρυσή Αυγή.

«Ο γιος μου κατέληξε μέσα σε τέσσερα λεπτά, άντεξε τέσσερα λεπτά, πολύ σημαντικά για μας όλους που μείναμε πίσω γιατί πρόλαβε ο ίδιος να υποδείξει τον δολοφόνο του» είχε καταθέσει η κ. Φύσσα αναφερόμενη στον καθ’ ομολογία δράστη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά, τον οποίο το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε κρίνει ένοχο, επιβάλλοντας του ισόβια κάθειρξη.

Αναφερόμενη στα όσα έζησε στο νοσοκομείο, όπου είχε διακομιστεί ο γιος της, η μητέρα του 34χρονου, είχε πει στην κατάθεσή της: «Φτάνουμε στο Κρατικό. Βλέπω πολύ κόσμο έξω. Συγγενείς και φίλους. Ο γιατρός που ήταν εκεί μου είπε την αλήθεια ότι ο Παύλος δεν ζει, έφυγε. Και εγώ είπα «Πώς είναι δυνατόν: Πώς έφυγε…». Μου είπε ότι τον μαχαίρωσαν στην καρδιά, η Χρυσή Αυγή, αλλά μου λέει «σας παρακαλώ πάρα πολύ, τον δολοφόνο τον έχουν πιάσει». Είπα «δεν μπορούσε να γίνει κάτι; Δηλαδή πώς έγινε;». Και μου είπε ότι το χτύπημα που έφαγε ο γιος μου, οι μαχαιριές που έφαγε ήταν επαγγελματικές, δεν υπήρχε περίπτωση να σωθεί και εδώ έξω να γινόταν το κακό, δεν θα προλαβαίναμε. …».

Ροή ειδήσεων

Advertisement