Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Διεθνή

Νέο μακελειό σε φυλακές του Ισημερινού με τουλάχιστον 13 νεκρούς

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι συγκρούσεις στη μεγάλη φυλακή της Γουαγιακίλ, στον νοτιοδυτικό Ισημερινό, είχαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 13 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 23, δύο ημέρες έπειτα από σφαγή σε άλλο σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας της Λατινικής Αμερικής με 16 νεκρούς και πάνω από 40 τραυματίες, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των θυμάτων που δημοσιοποιήθηκε χθες Πέμπτη από τις αρχές.

Στη φυλακή Γουάγιας 1 στη Γουαγιακίλ, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη και το κυριότερο λιμάνι της χώρας, έχει επιβεβαιωθεί πως σκοτώθηκαν 13 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 23 στις συγκρούσεις που ξέσπασαν προχθές Τετάρτη μεταξύ τροφίμων, ανακοίνωσε η υπηρεσία σωφρονιστικών καταστημάτων (SNAI).

Προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για πέντε νεκρούς. Ανάμεσα στους τραυματίες είναι πέντε αστυνομικοί. Υπέστησαν επίθεση «με πυροβόλα όπλα καθώς επενέβαιναν για να αποκαταστήσουν την τάξη», ανέφερε η αστυνομία, που έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο στο οποίο βλέπει κανείς τραυματισμένο αστυνομικό να απομακρύνεται από συναδέλφους του στα χέρια.

Ροή ειδήσεων

Advertisement