Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Ναυάγια σε Λέσβο και Κύθηρα: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων

Δημοσιεύθηκε

στις

Yπό ιδιαίτερα δύσκολες καιρικές συνθήκες συνεχίζονται στις θαλάσσιες περιοχές της Λέσβου και των Κυθήρων οι έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό των αγνοουμένων, από τα δύο ναυάγια σκαφών με μετανάστες που σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Πέμπτης (6/10).

Όσον αφορά στα Κύθηρα, μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 80 μετανάστες. Σύμφωνα με μαρτυρίες που έχουν στη διάθεση τους οι Αρχές, στο σκάφος επέβαιναν συνολικά 95 άνθρωποι, ως εκ τούτου, εκτιμάται ότι υπάρχουν ακόμη 15 αγνοούμενοι.

Αυτή την ώρα διεξάγονται έρευνες μόνο στη ξηρά από στελέχη του Λιμενικού και της ΕΜΑΚ καθώς στην περιοχή πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι της τάξεως των 7 με 8 μποφόρ.

Αναφορικά με τη Λέσβο, μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 28 μετανάστες, ενώ έχουν ανασυρθεί 18 σοροί (16 γυναίκες, ένας άνδρας και ένα παιδί).

Στην περιοχή επιχειρεί η κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού «Κάσος», ενώ από ξηράς διεξάγουν έρευνες στελέχη του Λιμενικού και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες γίνονται οι έρευνες είναι δύσκολες καθώς στην περιοχή πνέουν άνεμοι 7 – 8 μποφόρ.


Ροή ειδήσεων

Advertisement