Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Αναζητείται κοινή γραμμή για το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων

Δημοσιεύθηκε

στις

Μέσω τηλεδιάσκεψης με τα μέλη της διοίκησης και προέδρους Εμπορικών Συλλόγων της ευρύτερης περιφέρειας, η Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, ΝΔ Ελλάδας και Ιονίων Νήσων (ΟΕΕΣΠ) επιχειρεί να καθορίσει ενιαία γραμμή για το θέμα του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, σε συνδυασμό με τα αναγκαία μέτρα για την κάλυψη του υψηλού ενεργειακού κόστους για τις εμπορικές επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΕΕΣΠ Γιώργο Βαγενά, το θέμα της αλλαγής του ωραρίου των καταστημάτων κατά την δύσκολη χειμερινή περίοδο που έρχεται δεν μπορεί να μεταφέρει στην κρίση κάθε Εμπορικού Συλλόγου καθώς προϋποθέτει σχετική κίνηση της κυβέρνησης προκειμένου να υπάρξει δέσμευση και εκ μέρους των Σούπερ Μάρκετ και πολυκαταστημάτων.

Στην ίδια λογική, μείωση ωραρίου για τις ανάγκες της ενεργειακής εξοικονόμησης οριζόντια σε επίπεδο λιανεμπορίου αλλά και αντισταθμιστικά μέτρα για πιθανές τις επιπτώσεις όπως μείωση του τζίρου και της κερδοφορίας αλλά και τις επιπτώσεις όσον αφορά την κάλυψη του μισθολογικού κόστους, κινείται και ο Εμπορικός Σύλλογος της Πάτρας μαζί με άλλους συλλόγους της ευρύτερης περιφέρειας.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης ώστε το χειμώνα να κλείνουν ακόμη και στις 7:00 το απόγευμα Εμπορικοί Σύλλογοι όπως του Αιγίου ανοίγουν το θέμα και συζητούν για αλλαγή του ωραρίου.
«Όσο γίνονται έστω και φιλολογικές συζητήσεις για τις μειώσεις στα ωράρια των καταστημάτων, η κίνηση σε δεν είναι διόλου ενθαρρυντική, είναι μια νεκρή περίοδος ως τις γιορτές» σχολιάζει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας Γιώργος Εγγλέζος ο οποίος τόνισε την ανάγκη συνεννοήσεων στα πλαίσια της ΟΕΕΣΠ.

«Υπάρχουν Σύλλογοι που προτρέχουν ως προπομποί των κυβερνητικών εντολών και προτείνουν στα μέλη τους μειωμένο ωράριο λειτουργίας κατά τις απογευματινές/βραδινές ώρες. Υπάρχουν Σύλλογοι με το ρόλο του καλού παιδιού, διατεθειμένοι να βάλουν πλάτη στα δύσκολα, αρκεί να πάρουν και κάποια ανταλλάγματα. Αυτές οι συμπεριφορές, οι απόψεις και οι τοποθετήσεις αποτελούν τον ορισμό του κυβερνητικού συνδικαλισμού. Ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου αρνείται να διαδραματίσει αυτόν το ρόλο» ανακοίνωσε χθες ο τοπικός Εμπορικός Σύλλογος.
Υπενθυμίζεται ότι από προχθές Τετάρτη ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι «δεν είναι πρόθεση της κυβέρνησης η μείωση του ωραρίου των καταστημάτων, ενδεχόμενο, το οποίο, αν εφαρμοζόταν, θα είχε δυσμενείς συνέπειες και στην αγορά εργασίας και στον τζίρο των καταστημάτων».


Ροή ειδήσεων

Advertisement