Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Στο εδώλιο για τον φόνο του παιδιού της – Το βούλευμα

Δημοσιεύθηκε

στις

Η πρώτη δίκη για τη Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία με τις δολοφονίες των παιδιών της στην Πάτρα έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, έχει πλέον δρομολογηθεί μετά την έκδοση απόφασης (βουλεύματος) από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, που την παραπέμπει στο εδώλιο για τη δολοφονία της μεγάλης κόρης της, Τζωρτζίνας.

Το δικαστικό συμβούλιο, που υιοθέτησε την εμπεριστατωμένη πρόταση του εισαγγελέα Γεωργίου Νούλη, δεν καταλείπει αμφιβολίες για την εγκληματική δράση της Ρούλας Πισπιρίγκου. Βασίζει την απόφασή του περί ενοχής της στα αδιάσειστα επιστημονικά δεδομένα (αναλύσεις αίματος, ιατροδικαστικά ευρήματα και άλλα) που βεβαιώνουν ότι η ίδια η Ρούλα Πισπιρίγκου δολοφόνησε την 9χρονη κόρη της όταν νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Παίδων με τη χορήγηση μεγάλης δόσης κεταμίνης.

Επιπλέον, το βούλευμα υιοθετεί –και στο σημείο αυτό– την πρόταση του εισαγγελέα, με βάση μαρτυρικές καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών, που βεβαιώνουν ότι το άτυχο κοριτσάκι όταν πέθανε ήταν μόνο του με τη μητέρα του στον θάλαμο όπου νοσηλευόταν.

Και άλλες κατηγορίες

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού με ειδικά μέτρα ασφαλείας, διώκεται ήδη –οι σχετικές διαδικασίες βρίσκονται σε εξέλιξη– και για τις δολοφονίες των δύο μικρότερων κοριτσιών της, της Μαλένας και της Ιριδας, ενώ κατά το βούλευμα, πέραν της δολοφονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας, βαρύνεται και με απόπειρα ανθρωποκτονίας εις βάρος της. Η απόπειρα να δολοφονήσει το κοριτσάκι είχε σημειωθεί στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας, όπου το παιδάκι νοσηλευόταν, όταν και πάλι η Πισπιρίγκου του χορήγησε κεταμίνη, αλλά δεν μπόρεσε να το δολοφονήσει. Το άφησε όμως παραπληγικό και με προβλήματα διανοητικής δυσκολίας.

Η κατηγορία με την οποία –κατά το βούλευμα– θα δικαστεί είναι ανθρωποκτονία που τελέστηκε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Το κίνητρο

Σε ό,τι αφορά το κίνητρο των αποτρόπαιων πράξεών της, το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου (πρόεδρος ο Γεώργιος Κασίμης) αποδίδει στην Πισπιρίγκου όσα η πραγματογνώμονας που ορίστηκε στην ανάκριση περιγράφει για την προσωπικότητα της κατηγορουμένης, σημειώνοντας το εγωπαθές του χαρακτήρα της, την ανάγκη της για δημοσιότητα με παραβατικές πράξεις και κυρίως την προσπάθεια εργαλειοποίησης των παιδιών της, προκειμένου να κρατήσει κοντά της τον πρώην σύζυγό της Μάνο Δασκαλάκη.

Το δικαστικό συμβούλιο τάχθηκε υπέρ της παραμονής στη φυλακή της Ρούλας Πισπιρίγκου, καθώς η κατηγορουμένη κρίθηκε ύποπτη να προβεί εκ νέου σε εγκληματικές πράξεις, ενώ για την προσωπικότητά της σημειώνεται πως «διέπεται από θρασύτητα, έντονη αντικοινωνικότητα, αδιαφορία για την ανθρώπινη ζωή, ταπεινά ελατήρια και ιδιαίτερη επικινδυνότητα…».

Η πρώτη δίκη της Πισπιρίγκου, για τη δολοφονία της μικρής Τζωρτζίνας, αναμένεται να προσδιοριστεί στις αρχές του νέου χρόνου.


Ροή ειδήσεων

Advertisement