Connect with us

Ερασιτεχνικό

Συνάντηση χωρίς…αποτέλεσμα (Ολο το ρεπορτάζ από την έντυπη έκδοση της “Γ”)

Published

on

 

Όλοι περιμένουν τη FIFA να αποφασίσει για το μέλλον των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων

 Αρκετά σωματεία έδωσαν το «παρών» στη συνάντηση των διοικούντων της ΕΠΣ Αχαΐας, το βράδυ της Τετάρτης, στο «Α. Κάνιστρας».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Άγγελος Δανιήλ ανέφερε ότι η πολιτεία δεν μπορεί να παρεμβαίνει στο αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ και να παίρνει αποφάσεις και γι’ αυτό το λόγο τάσσεται υπέρ της αναστολής του πρωταθλήματος και όχι κατά του μητρώου.

Ακόμη υποστήριξε: «Πιστεύω όμως ότι κάποια στιγμή θα επέλθει συμφωνία των δύο πλευρών, αφενός διότι η FIFA έχει βάλει νομικό σύμβουλο και διερευνά εάν μπορεί να παρεμβαίνει η πολιτεία στην ΕΠΟ και αφετέρου διότι θα συζητήσουν εκ νέου οι δύο πλευρές. Ίσως να το γνωρίζουμε αυτό σε δύο εβδομάδες, καθώς τότε πιστεύω ότι θα έχει λυθεί το θέμα. Πάντως τα όποια κενά δημιουργηθούν με τη μη έναρξη των πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Αχαΐας μπορούν να καλυφθούν…».

Από την άλλη μεριά οι εκπρόσωποι των σωματείων βροντοφώναξαν ότι επιθυμούν να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, ενώ παράλληλα ανέφεραν ότι ήδη έχουν δαπανήσει αρκετά χρήματα χωρίς αποτέλεσμα.

Κάποιοι μάλιστα κατηγόρησαν την ΕΠΟ ότι δεν έχει κάνει τίποτα απολύτως για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, ενώ πολλοί ανέφεραν ότι η ΕΠΣ Αχαΐας έπρεπε να κάνει έκτακτη Γ.Σ. πριν από αυτή της ΕΠΟ έτσι ώστε να αποφασίσουν οι ίδιοι οι παράγοντες.

Ο Άγγελος Δανιήλ απάντησε πως αυτό δεν μπορεί να γίνει, γιατί είναι παράνομο και θα κηρυχθεί έκπτωτος.

Στη διάρκεια της τοποθέτησής του έκανε -επίσης- εκτενή αναφορά σε όλα τα γεγονότα που έχουν γίνει, καθώς και στις παρεμβάσεις που έχουν γίνει από την ΕΠΣ Αχαΐας.

«Μην ξεχνάτε ότι η δικιά μας Ένωση όταν βγήκε το ’99 το μητρώο βοήθησε πάνω από 40 σωματεία να μπουν σε αυτό με σκοπό να χρηματοδοτηθούν. Σε καμία λογική δεν μπήκαμε αύριο το πρωί να μην υπάρχουν τα σωματεία που δεν είναι στο μητρώο. Και επειδή άκουσα και κάποιους να λένε ότι δεν κάνατε τίποτα, απαντώ: Δύο χρόνια που γίνονται η συζητήσεις με την Κυβέρνηση και την UEFA και τη FIFA, το πρόβλημα είναι πάντα το ίδιο. Το ότι αυτά τα δύο χρόνια παίζαμε ποδόσφαιρο γινόταν λόγω παρατάσεων για να λυθεί το πρόβλημα. Όμως αυτό της παρέμβασης του αυτοδιοίκητου έμενε και μένει ακόμα. Σήμερα λοιπόν θα πρέπει να διαγράψουμε 7 σωματεία αυτό όμως δεν γίνεται να το δεχτούμε σαν ποδόσφαιρο».

 

H πρόταση Λούβαρη βρήκε τους πάντες σύμφωνους

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Διαγόρα Βραχνεΐκων, Χρήστος Λούβαρης, πρότεινε: «Θα πρέπει να γίνουν γενικές συνελεύσεις σε όλες τις ΕΠΣ έτσι ώστε τα σωματεία, οι παράγοντες δηλαδή αυτοί που πληρώνουν, αυτοί που έχουν την αγωνία πώς θα βρούμε τα λεφτά για να πληρώνουμε κάθε μέρα όλα αυτά που είναι να πληρώνουμε αν αντέχουμε. Πρέπει εμείς σαν παράγοντες να αποφασίσουμε αν θα πρέπει να υπάρξει ποδόσφαιρο ή όχι. Και όχι να μας το κόβει… η ΕΠΟ. Πολλοί γνωρίζουν και μην κοροϊδευόμαστε σήμερα, ότι η ΕΠΟ είναι εδώ, χθες ήταν αλλού και προχθές κάπου αλλού. Και στο κάτω-κάτω τι προσέφερε η ΕΠΟ στο ελληνικό ποδόσφαιρο; Να γίνει γενική συνέλευση παντού σε όλες τις ενώσεις και οι παράγοντες να αποφασίσουν επιτέλους κάτι που αφορά εμάς και όχι να αποφασίζει η ΕΠΟ».

Συμπερασματικά: Η συνάντηση μακράς… διάρκειας δεν πρόσφερε οφέλη και με βάση τα όσα ειπώθηκαν, όλοι περιμένουν τις αποφάσεις της FIFA.

 

 

ΕΝΤΑΣΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΡΗΓΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΝΤΑΣΙΟ

Κατά τη συνάντηση των εκπροσώπων υπήρξε ένταση μεταξύ του Κώστα Ρηγόπουλου και του Κώστα Ντάσιου.

Οι δύο άνδρες μάλιστα παραλίγο να πιαστούν και στα χέρια όμως με την επέμβαση των πιο ψύχραιμων η κατάσταση εκτονώθηκε.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement