Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Σακελλαροπούλου: Δεν θα πρέπει η Μεσόγειος να αποτελεί πεδίο εργαλειοποίησης του ανθρώπινου πόνου από την Τουρκία

Δημοσιεύθηκε

στις

Μεσόγειος πρέπει να αποτελεί θάλασσα ειρήνης και ευημερίας και όχι πεδίο εργαλειοποίησης του ανθρώπινου πόνου από την Τουρκία» επεσήμανε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατά την συνάντησή της με τον Πρόεδρο της Μάλτας, Τζορτζ Βέλλα.

Η πρώτη πολίτης της χώρας μας έκανε ειδική αναφορά στα δύο πρόσφατα πολύνεκρα ναυάγια που σημειώθηκαν στο Αιγαίο και υπογράμμισε την ανάγκη για κοινή ευρωπαϊκή δράση, ώστε να καταπολεμηθούν τα κυκλώματα διακινητών και να αποφευχθούν, κατά το δυνατόν, παρόμοια τραγικά περιστατικά στο μέλλον.

Παράλληλα ενημέρωσε τον κ. Βέλλα για την εμπρηστική ρητορική και τον προκλητικό αναθεωρητισμό που συστηματικά προβάλλει η τουρκική ηγεσία, επιδιώκοντας την κλιμάκωση της έντασης με την Ελλάδα.

Τέλος, οι δύο Πρόεδροι τόνισαν την αμοιβαία επιθυμία για περαιτέρω ενίσχυση και εμβάθυνση των ήδη άριστων σχέσεων Ελλάδας και Μάλτας και αναφέρθηκαν στις σοβαρές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη έπειτα από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Θυμίζουμε ότι η κ. Σακελλαροπούλου ταξίδεψε στη Βαλέτα προκειμένου να συμμετάσχει στη 17η Άτυπη Σύνοδο των Αρχηγών Κρατών της Ομάδας Arraiolos και μίλησε για τους γενικότερους κινδύνους της ρωσικής στρατιωτική εισβολής για τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην Ευρώπη, την κλιματική αλλαγή και την πανδημία.

Ροή ειδήσεων

Advertisement