Τρίτη 16 Απριλίου 2024
Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

ΑΠΟΨΗ: Ανατολικά της Ευρώπης ή δυτικά της Ανατολής;

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και προέρχονται από τις αμερικανικές υπηρεσίες, ένα από τα πρόσωπα του στενού περιβάλλοντος του Πούτιν συγκρούστηκε ανοιχτά μαζί του σχετικά με την εκστρατεία στην Ουκρανία και τα λάθη που έχουν γίνει. Σημειώνοντας ότι οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ έχουν αποδειχθεί μέχρι τώρα αξιόπιστες ως προς τις πληροφορίες που μεταδίδουν από το «ανατολικό μέτωπο» και υπό την αίρεση (πάντοτε) του… βαθμού της επονομαζόμενης «σύγκρουσης», υπάρχει μία σαφής ένδειξη ότι η κατάσταση στο Κρεμλίνο δεν είναι και πολύ καλή. Λογικό, βέβαια, καθώς η κατάσταση στο πεδίο δείχνει να εξελίσσεται αρνητικά για τους Ρώσους.

Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι ο πόλεμος θα σταματήσει, ότι ο Πούτιν θα αλλάξει τακτική και θα προσπαθήσει να απεγκλωβιστεί με διπλωματικά μέσα και ότι το φυσικό αέριο θα αρχίσει να ρέει πάλι προς την Ευρώπη.

Θα θυμίσουμε όμως και πάλι τη ρήση της «αλεπού της διπλωματίας», του υπέργηρου Κίσινγκερ, που είπε ότι η Ρωσία μελλοντικά θα πρέπει να αποφασίσει εάν θα είναι το ανατολικότερο άκρο της Ευρώπης ή ένα προκεχωρημένο φυλάκιο της Ανατολής στην Ευρώπη. Και λαμβάνοντας υπόψη τις πανίσχυρες διεθνείς οικονομικές σχέσεις θα καταλήξουμε μάλλον εύκολα στο συμπέρασμα ότι η Ρωσία μελλοντικά θα θελήσει να είναι το ανατολικό άκρο της Ευρώπης. Και όχι μόνο γιατί αυτό επιτάσσει το ευρωπαϊκό τμήμα της χώρας που είναι και το πιο ανεπτυγμένο και πολυάνθρωπο, αλλά γιατί αυτό επιτάσσει το συμφέρον της χώρας.

Μπαίνουμε σε έναν «σκοτεινό» και αβέβαιο, από πολλές απόψεις, χειμώνα. Όμως οι ακτίδες της αισιοδοξίας δεν έχουν σβήσει ακόμα…

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement