Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Τι δείχνουν τα στοιχεία της Πυροσβεστικής για τον εμπρησμό στο καφέ Abbey στα Ψηλά Αλώνια τον Ιανουάριο του 2022

Στην Εισαγγελία ο φάκελος- Στο μικροσκόπιο των δικαστικών αρχών όλα τα ευρήματα και οι καταθέσεις

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Στα χέρια της Εισαγγελίας Πατρών παραδόθηκε ο φάκελος με όλα τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η Πυροσβεστική Υπηρεσία για την υπόθεση του εμπρησμού που σημειώθηκε τον Ιανουάριο του 2022, στο καφέ μπαρ Abbey στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της «Γ» η προανακριτική έρευνα που διενήργησαν οι αξιωματικοί του Προανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πατρών ολοκληρώθηκε και ο φάκελος παραδόθηκε στα μέσα της περασμένης εβδομάδας στην Εισαγγελία Πατρών.

Πρόκειται για ογκώδη δικογραφία που σχηματίστηκε μετά από πολύμηνη έρευνα και περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία που προέκυψαν από τις καταθέσεις, την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, τα ευρήματα από τον τόπο της πυρκαγιάς και το υλικό από τις κάμερες που έχει καταγραφεί, τα οποία δείχνουν ξεκάθαρα πως πρόκειται για εμπρησμό από πρόθεση.

…Ήταν 4 τα ξημερώματα της Ιανουαρίου του 2022 ακούστηκαν εκρήξεις και ο χώρος μετατράπηκε σε κόλαση με τις σόμπες υγραερίου η μία μετά την άλλη να «σκάνε», το κατάστημα να παραδίδεται στις φλόγες και να προκαλούνται μεγάλες ζημιές και στο διπλανό κατάστημα το Παναχαϊκόν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις καταθέσεις που έχουν ληφθεί και από τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί φέρεται να «καίγεται» συγκεκριμένο άτομο ως ηθικός αυτουργός, ο οποίος έδωσε εντολή στους δύο φυσικούς αυτουργούς να το κάνουν το κατάστημα παρανάλωμα του πυρός.

Ωστόσο, τα στοιχεία αυτά θα αξιολογηθούν το προσεχές διάστημα από τον Εισαγγελικό Λειτουργό που θα χρεωθεί να μελετήσει το προανακριτικό υλικό, προκειμένου να δώσουν τις απαντήσεις στο κυρίαρχο ερώτημα, ποιος βρίσκεται πίσω από τον εμπρησμό από πρόθεση (πράξη κακουργηματικού χαρακτήρα) και ποιο ήταν το κίνητρό του.

Στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης θα τεθούν τα στοιχεία προκειμένου να βρεθούν οι δράστες και να λογοδοτήσουν για την πράξη τους.

Μέχρι σήμερα πάντως από τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί δεν «φωτίζουν» την ταυτότητα των δραστών. Και αυτό διότι μπορεί στο βίντεο που έχει υπάρχει στην δικογραφία να καταγράφονται καρέ καρέ οι κινήσεις δύο ατόμων που καταφθάνουν με δίκυκλο στο σημείο, όμως είχαν φροντίσει να καλύψουν τα ίχνη του. Το ένα άτομο που αποτυπώνεται στο βίντεο να κρατά μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό και άρχισε να «καταβρέχει» τον εξωτερικό χώρο του καταστήματος εστίασης και να κατευθύνεται στο εσωτερικό της καφετέριας φορούσε κουκούλα, ενώ ο συνεργός του έμεινε στο δίκυκλο και τον ανέμενε να τελειώσει το καταστροφικό του έργου.

Μέσα σε λίγη ώρα μια μεγάλη επένδυση έγινε στάχτες καθώς εκτιμάται πως η ζημιά ξεπερνά το μισό εκατομμύριο ευρώ εφόσον εκτός από τον εξοπλισμό που έγινε στάχτη, υπέστη μεγάλες ζημιές το νεοκλασικό κτήριο που στεγαζόταν η επιχείρηση.

 

Της Ελένης Α. Γεωργοπούλου


Ροή ειδήσεων

Advertisement