Connect with us

Διεθνή

Ρωσικά αντίποινα: Πυραυλικές επιθέσεις στο Κίεβο και επτά ακόμη πόλεις

Published

on

Εντείνονται οι φόβοι για ρωσικά αντίποινα μετά από την έκρηξη στη γέφυρα της Κριμαίας, με τις ρωσικές δυνάμεις να σφυροκοπούν από το πρωί το Κίεβο και έξι ακόμη πόλεις – το Ζιτομίρ, το Χμελνίτσκι, το Ντνίπρο, το Τερνοπίλ, την Λβιβ και το Μικολάιβ.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται τα πλήγηματα και στη Ζαπορίζια.

Ο εκπρόσωπος των Κρατικών Υπηρεσίων Έκτακτης Ανάγκης ανακοίνωσε πως υπάρχουν νεκροί και τραυματίες στο Κίεβο ενώ σύμφωνα με την Guardian συναγερμός έχει σημάνει και σε: Ζιτομίρ, Χμελνίτσκι, Ντνίπρο, Τερνοπίλ, Λβιβ και Μικολάιβ.

Ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο επιβεβαίωσε ότι σημειώθηκαν αρκετές εκρήξεις στο κέντρο της πρωτεύουσας της Ουκρανίας.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν αναμένεται να συγκαλέσει το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας τη Δευτέρα για να συζητήσει την έκρηξη που έπληξε τη στρατηγικής και συμβολικά σημαντική γέφυρα του Κερτς που συνδέει τη ρωσοκρατούμενη Κριμαία με τη ρωσική ηπειρωτική χώρα.

Αναλυτές εκτιμούν ότι η σύγκληση είναι μια δυσοίωνη ένδειξη ότι η Μόσχα μπορεί να σχεδιάζει να κλιμακώσει τη σύγκρουση με την Ουκρανία, καθώς υπάρχει πληθώρα δημοσίων απαιτήσεων από τους σκληροπυρηνικούς για αντίποινα.

Η συνάντηση γίνεται επίσης εν μέσω αυξανόμενων πυρηνικών απειλών της Μόσχας.

Ροή ειδήσεων

Advertisement