Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Μαγειρική

Φασολάδα φούρνου        

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Υλικά (για 4 άτομα)

300 γρ. φασόλια μέτρια, μουλιασμένα αποβραδίς

1 δαφνόφυλλο

2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα

1 καρότο, κομμένο σε ροδέλες

1 πράσο, ψιλοκομμένο

80 ml ε.π. ελαιόλαδο

2 κλωναράκια σέλερι, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, ελαφρά πατημένη

1 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή

200 γρ. ψιλοκομμένα τοματάκια κονκασέ

150 γρ. σάλτσα ντομάτας

φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, αλάτι

Για το σερβίρισμα:

2 φρέσκα πράσινα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

Η συμβουλή του σεφ:

Μπορείτε να προσθέσετε στα φασόλια λουκάνικο ή σύγκλινο.

Εκτέλεση:

Βάζετε τα φασόλια με το δαφνόφυλλο σε χύτρα ταχύτητος με αρκετό νερό και βράζετε να μαλακώσουν. Σουρώνετε τα φασόλια και κρατάτε το νερό. Σοτάρετε τα κρεμμύδια, τα καρότα και το πράσο με τη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο για 3΄, προσθέτετε τα φασόλια, συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 2΄. Σε πυρίμαχο σκεύος με καπάκι ή γάστρα βάζετε τα φασόλια, το σέλερι, το σκόρδο και την πάπρικα, τα τοματάκια και τη σάλτσα τομάτας. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το νερό που κρατήσατε, τόσο ώστε να σκεπαστούν τα φασόλια. Ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου, στους 160°C. Ελέγχετε τακτικά τα υγρά, προσθέτοντας πάντα ζεστό νερό αφού στο τέλος του ψησίματος η φασολάδα δεν πρέπει να έχει στεγνώσει. Σερβίρετε τη φασολάδα φούρνου με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι.

Περισσότερα


Ροή ειδήσεων

Advertisement