Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Υπερψηφίστηκε στη Βουλή η Συμφωνία Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης ΕΕ – Καναδά

Δημοσιεύθηκε

στις

Πέρασε από τη Βουλή σχεδόν ομόφωνα η Συμφωνία Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης ΕΕΚαναδά, αφού υπερψηφίστηκε από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ενώ ΚΚΕ, ΕΛΛΥ και ΜέΡΑ25 την καταψήφισαν.

Μάλιστα, ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον απόδημο ελληνισμό, Ανδρέας Κατσανιώτης, κάλεσε όλα τα κόμματα να την υπερψηφίσουν, τονίζοντας ότι είναι μια πολύ σημαντική Συμφωνία μεταξύ ΕΕ και Καναδά, ιδιαίτερα σε αυτή την κρίσιμη εποχή που διανύει η ανθρωπότητα.

Όπως είπε ο υφυπουργός Εξωτερικών, είναι μια ιδιαίτερα φιλόδοξη συμφωνία -η οποία έχει ήδη κυρωθεί από 21 χώρες της ΕΕ- με στόχο την περαιτέρω ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ ΕΕ και Καναδά σε σειρά σημαντικών τομέων που αφορούν, μεταξύ άλλων, τη διεθνή ασφάλεια και ειρήνη, την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του περιβάλλοντος και την ενίσχυση της συνεργασίας στους τομείς της καινοτομίας, της τεχνολογίας, της παιδείας αλλά και της μετανάστευσης.

«Όλα τα συμβαλλόμενα κράτη συντονίζουν τις δράσεις τους έχοντας μια ισχυρή και αμοιβαία βούληση απέναντι στις τρέχουσες διεθνείς προκλήσεις», σημείωσε.

«Σε μια περίοδο μεγάλων γεωστρατηγικών ανακατατάξεων και με μια χώρα που έχει δυναμική ελληνική ομογένεια στον Καναδά η οποία παρεμβαίνει στα πράγματα, έχει μεγάλη εκπροσώπηση και μας στηρίζει σε πολλούς τομείς, είναι στρατηγικής σημασίας η υπογραφή της Συμφωνίας», συμπλήρωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών.


Ροή ειδήσεων

Advertisement