Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Τοπική αγορά

ΠΑΤΡΑ: Μειώνουν τις ώρες λειτουργίας λόγω αυξήσεων στο ρεύμα

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανοικτά με part time ωράρια. Αυτή είναι η τακτική που σκοπεύουν να ακολουθήσουν πολλά από τα καταστήματα εστίασης που αποτελούν από τις κατεξοχήν επιχειρήσεις που θεωρούνται κοστοβόρες στην ενέργεια και στο ρεύμα.

Σύμφωνα με αρκετούς επαγγελματίες η μόνη λύση για να αντιμετωπιστεί το “τσουνάμι” της ενεργειακής κρίσης και να μειώσουν τους λογαριασμούς ρεύματος είναι να περιορίσουν τις ώρες της λειτουργίας τους.

Να είναι ανοικτά δηλαδή τις ώρες που έχουν τη μεγαλύτερη εμπορική δυναμική και τις υπόλοιπες να κλείνουν, με ότι απώλειες μπορεί να φέρει αυτό στις θέσεις εργασίας και στο έμψυχο δυναμικό που απασχολούν.

Είναι όμως τέτοια η κατάσταση που δεν βγαίνουν αφού κάθε μήνα ο λογαριασμός του ρεύματος που φτάνει είναι διπλάσιο ή και  τριπλάσιος από αντίστοιχο της περσινής χρονιάς. Κι αυτό σε μία περίοδο που οι περισσότεροι από τους επαγγελματίες έχουν αλλάξει δύο και τρεις φορές πάροχο.

Ήδη αρκετές επιχειρήσεις στον ευρύτερο κλάδο της εστίασης έχουν ξεκινήσει αυτή την τακτική, ενώ μέσα στους επόμενους μήνες ο αριθμός των επιχειρήσεων αυτών αναμένεται να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο, έχοντας μαζί με τον βραχνά του ρεύματος και αυτόν της θέρμανσης.

Κάτι ανάλογο σκοπεύουν να κάνουν και παρεμφερείς επιχειρήσεις του ευρύτερου επισιτιστικού κλάδου που είναι εξίσου ενεργοβόρες όπως για παράδειγμα οι φούρνοι. Ήδη κάποια από τα αρτοποιία έχουν ανακοινώσει ότι θα βγάζουν ψωμί ανά δύο μέρες και όχι καθημερινά για λόγους μείωσης του ρεύματος. Γνωρίζοντας βέβαια ότι αυτό δεν είναι λύση, κάνοντας το αναγκαστικά για να μπορέσουν να κρατήσουν τα μαγαζιά τους όρθια.


Ροή ειδήσεων

Advertisement