Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Με γνώμονα την εξοικονόμηση-Το τρέχον και το νέο επενδυτικό πλάνο της εταιρείας προχώρησαν και συνεχίζονται μέσω της αξιοποίησης ιδίων κεφαλαίων

Δημοσιεύθηκε

στις

Η ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕΒΕ καθηλώνει το ενεργειακό κόστος με επένδυση εγκατάστασης φωτοβολταϊκών.

Οριστικοποιήθηκε πρόσφατα και ανακοινώθηκε ήδη (σ.σ. επιβεβαιώνοντας και τις σχετικές πληροφορίες που ήδη έχει μεταφέρει η «Γ» από το περασμένο καλοκαίρι) ο σχεδιασμός για την επένδυση των Σ/Μ «Ανδρικόπουλος» με στόχο τη δημιουργία μεγάλου φωτοβολταικού πάρκου μέσω της οποίας θα εξασφαλίζεται τμήμα των αναγκών των κέντρων διανομής και καταστημάτων του ομίλου στην Πάτρα, στα πλαίσια ελέγχου του ενεργειακού κόστους.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με γνώμονα την εξυπηρέτηση των λειτουργικών αναγκών του ομίλου η ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕΒΕ ανακοίνωσε χθες ότι ολοκληρώθηκε το τριετές επενδυτικό πλάνο της επιχείρησης. Το πλάνο περιλάμβανε κατ αρχήν την ανάπτυξη του δικτύου της με 3 νέα καταστήματα και την επέκταση του ιδιόκτητου Κέντρου διανομών με αύξηση της χωρητικότητάς του κατά 50% (οι εγκαταστάσεις του καταλαμβάνουν πλέον συνολική έκταση 7.500 τ.μ., εκ των οποίων τα 1.000 τ.μ. αντιστοιχούν σε ψυχόμενους χώρους).

Ακόμη, πραγματοποιήθηκαν ανακαινίσεις σε 3 καταστήματα με εγκατάσταση μηχανολογικού εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας, μειώνοντας έτσι τις ενεργειακές ανάγκες των καταστημάτων αυτών κατά 24%. Παράλληλα, ξεκίνησε να λειτουργεί το Τηλεφωνικό Κέντρο Παραγγελιών για την καλύτερη διαχείριση και εκτέλεση των τηλεφωνικών παραγγελιών των καταναλωτών, ενώ σε βάθος τριετίας αυξήθηκε κατά 4,2% ο αριθμός των απασχολούμενων του ομίλου που ανέρχονται πλέον σε 585 άτομα.

ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΠΛΑΝΟ

Αυτό το διάστημα, όπως ανακοινώθηκε ξεκινά ο νέος στρατηγικός σχεδιασμός για τα επόμενα 2 χρόνια που περιλαμβάνει την προσθήκη 2 νέων καταστημάτων στο δυναμικό της επιχείρησης, εξυπηρετώντας ακόμα μεγαλύτερο τμήμα της πόλης. Ένας ακόμη στόχος για την επόμενη διετία, είναι η κάλυψη των ενεργειακών αναγκών μέσω ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έως και κατά 80%. Προβλέπεται -με άξονα την ανταγωνιστικότητα, με τον έλεγχο του κοστολογίου ρεύματος ώστε να αποφθεχθούν και τυχόν ανατιμήσεις- η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών μονάδων, η οποία θα συμβάλλει σημαντικά στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της επιχείρησης στο σύνολο της δραστηριότητάς της.

Τόσο το τρένο όσο και το νέο επενδυτικό πλάνο της εταιρείας, τα παραπάνω, προχώρησαν και συνεχίζονται μέσω της πλήρους αξιοποίησης ιδίων κεφαλαίων της εταιρίας, διατηρώντας μάλιστα μηδενική εξάρτηση από δανεισμό.

Σημαντικό τμήμα των δραστηριοτήτων της εταιρίας είναι και η επένδυση σε προγράμματα δράσεων οικονομικής υποστήριξης και κοινωνικής ευθύνης απέναντι στο συνάνθρωπο, το περιβάλλον, την παιδεία και τον πολιτισμό.

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement