Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ζαχάρω: Άδειαζαν το σπίτι της των ώρα του… «Σασμού»!

Δημοσιεύθηκε

στις

«Θύμα» θρασύτατης ληστείας έπεσε η κα Κανέλλα Μουμούρη στη Ζαχάρω, όπου έχει έρθει για διακοπές, μιας και μένει μόνιμα στο Αμβούργο της Γερμανίας.

Όπως μας τόνισε, εμφανώς ταραγμένη η κα Μουμούρη, το βράδυ της Δευτέρας και ενώ μαζί με έναν ξάδερφό της έβλεπαν τηλεόραση, κάποιος ή κάποιοι μπήκαν μέσα στο σπίτι από το παράθυρο της κρεβατοκάμαρας που βλέπει στο δρόμο και έκλεψαν ότι χρυσαφικά, χρήματα και αντικείμενα αξίας είχε.

Η λεία των κακοποιών ξεπερνά τις 10.000 με 15.000 ευρώ, ενώ η ίδια έχει σοκαριστεί πάρα πολύ και δεν ξέρει τι να κάνει, αφού μένει μόνη στο σπίτι.

Λίγες ημέρες πριν να φύγει για την Γερμανία, ζητά να βρεθούν ο ένοχος ή οι ένοχοι και να της επιστραφούν τα κλοπιμαία, τονίζοντας ότι είναι η  πρώτη φορά που ζει μία τέτοια κατάσταση, ενώ ζητά καλύτερη αστυνόμευση στην περιοχή.

«Μπήκαν στο σπίτι την ώρα που έβλεπα τηλεόραση»

Η κα Κανέλλα Μουμούρη τονίζει χαρακτηριστικά στην εφημ. «Πατρίς» για το περιστατικό.

«Ζω μόνιμα στη Γερμανία, στο Αμβούργο, εδώ και πολλά χρόνια και είχα πάρει άδεια για να έρθω στη Ζαχάρω, όπου έρχομαι δυο-τρεις φορές το χρόνο. Την ώρα της κλοπής, Δευτέρα βράδυ, ήμουν μέσα στο σπίτι μαζί με ένα ξάδερφό μου και βλέπαμε τηλεόραση, που ήταν λίγο δυνατά, με αποτέλεσμα να μην καταλάβουμε ότι είχαν μπει οι κλέφτες μέσα στο σπίτι.

Αυτοί μπήκαν από το παράθυρο, πάτησαν πάνω στο κρεβάτι, γιατί βρήκαμε τα αποτυπώματά τους και από τη μία κρεβατοκάμαρα προχώρησαν στην άλλη. Στην πρώτη κρεβατοκάμαρα είχα πολλά ρούχα στο κρεβάτι και δεν πειράξανε τίποτα. Πήγανε στην άλλη κρεβατοκάμαρα όπου υπήρχαν τα χρυσαφικά και τα χρήματα. Αυτοί πρέπει να είχαν παρακολουθήσει από το κεντρικό δρόμο το σπίτι μου και ήξεραν τις κινήσεις μου».

«Μου τα πήραν όλα»

Σε ερώτησή μας τι κλέψανε από την οικία της μας τονίζει.

«Μου έχουν κλέψει όλα τα χρυσαφικά, περιδέραια, δαχτυλίδια, μαργαριτάρια, σκουλαρίκια και κολιέ, μία αλυσίδα χρυσή του χεριού από το 23 και χρήματα. Μου έχουν πάρει ακόμα τους κωδικούς της Τράπεζας, τις ταυτότητες του άντρα μου, όλα τα μπλοκ που είχα με τα τηλέφωνα, δεν μου έχουν αφήσει τίποτα.

Μου πήραν τέσσερις τσάντες μεγάλης αξίας και ένα χρυσό ρολόι. Συνολικά όλα αυτά αξίζουν πάνω από 10.000 με 15.000 ευρώ. Κάθε τσάντα που μου πήραν, είχε από 500 ευρώ μέσα. Δεν μου έχει ξανασυμβεί τέτοιο πράγμα και δεν το περίμενα».

«Όταν κατάλαβα ότι με έκλεψαν πανικοβλήθηκα…»

Η κα Κανέλλα Μουμούρη με τρεμάμενη φωνή μας λέει ακόμη ότι είχε ξεχάσει να κλείσει το παράθυρο στον κεντρικό δρόμο και δυστυχώς δεν κατάλαβε με τον συγγενή της ότι μπήκαν οι κακοποιοί μέσα στο σπίτι. Και όταν κατάλαβε ότι είχε πέσει θύμα κλοπής πανικοβλήθηκε.

«Έφυγε ο ξάδερφος μου να πάει στο σπίτι του και μου λέει κλείδωσε την πόρτα σου. Εγώ αφού κλείδωσα, πήγα να κλείσω το ρολό του παραθύρου και το βρήκα πεσμένο. Εκεί κατάλαβα ότι με είχαν κλέψει και πήγα στην άλλη κρεβατοκάμαρα που ήταν αναστατωμένη, αφού είχανε πάρει ότι είχανε βρει σε αυτή. Αναστατώθηκα πάρα πολύ και άρχισα να φωνάζω και πήρα το 110 που ξέρω ότι λειτουργεί στη Γερμανία και αφού δεν το σήκωνε κανένας, πήρα μετά το 112. Δεν ήξερα ποιον να πρωτοφωνάξω. Βγήκα έξω στο δρόμο και άρχισα να φωνάζω ότι με έκλεψαν και να ζητώ βοήθεια. Πήγαινα στο δρόμο πάνω, κάτω. Με άκουσαν από τη γειτονιά και βγήκαν να ρωτήσουν τι έγινε. Ήρθε και η αστυνομία κατά τις 11:00 το βράδυ, αλλά μόνο ένα άτομο. Δεν έχει δυστυχώς η αστυνομία στη Ζαχάρω πολλά άτομα. Δεν έχω όμως κανένα παράπονο, ήρθε ο αστυνομικός και αμέσως έκανε έρευνα στο σπίτι. Πήγαμε στο τμήμα να δώσω κατάθεση, ενώ ήμουν σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση, έτρεμαν τα πόδια μου από την ταραχή. Είμαι πάρα πολύ στενοχωρημένη γιατί τόσα χρόνια δεν μου έχει ξανασυμβεί αυτό το πράγμα».

«Να στείλει αστυνομικούς στη Ζαχάρω η πολιτεία»

Σε ερώτησή μας για την ενημέρωση που έχει από την αστυνομία για τις έρευνες που γίνονται μας τόνισε.

«Από την αστυνομία δεν μου έχουν πει ακόμη κάτι και πήγα και πάλι σήμερα και τους παρακάλεσα να μου πουν ποιοι είναι αυτοί οι οποίοι με κλέψανε. Τους ρώτησα τι θα γίνει. Και αυτό διότι τη Ζαχάρω την έχουν ρημάξει οι κλέφτες. Όλη τη Ζαχάρω. Κάθε δεύτερο σπίτι το έχουν ανοίξει. Να στείλει η κυβέρνηση αστυνομία για να υπάρχει καλύτερη αστυνόμευση. Απλά μου είπαν ότι κάποιος με παρακολούθησε και μάλιστα είχαν δει ένα μηχανάκι να πηγαινοέρχεται».

«Πριν φύγω για Γερμανία να μάθω ποιος με έκλεψε»

Τέλος η κα Κανέλλα Μουμούρη ζητά να έχουν βρεθεί οι κακοποιοί που μπήκαν στο σπίτι της, πριν αναχωρήσει για την Γερμανία.

«Εγώ θα φύγω για τη Γερμανία σε 10 μέρες και θέλω να έχω μάθει ποιος με έκλεψε. Ζω τόσα χρόνια στη Γερμανία και δεν με έχουν κλέψει ποτέ και ήρθα στη Ζαχάρω για να συμβεί αυτό. Δεν ξέρω πλέον τι να κάνω».

Ροή ειδήσεων

Advertisement