Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΠΓΝΠ: Το «παζλ» των εισαγωγών-Αυξήθηκαν οι ογκολογικοί ασθενείς, μηδέν covid στην Παιδιατρική, έξαρση σε μικροβιακές και ιογενείς λοιμώξεις στα παιδιά

Δημοσιεύθηκε

στις

ΤΗΣ ΤΕΤΑΣ ΓΙΑΝΝΑΡΟΥ
Σε ύφεση τα προς εισαγωγή περιστατικά covid -19 στο ΠΓΝΠ ενώ αντιθέτως αυξάνονται οι παθολογικοί ασθενείς με αναπνευστικές λοιμώξεις και κυρίως οι ογκολογικοί ασθενείς στη βάση έγκυρων πληροφοριών της «Γ».

Στην εφημερίδα μας μιλούν σήμερα, η Διευθύντρια των ΤΕΠ Ελένη Παυλίδου, η επικ. Καθηγήτρια Παθολογίας Μαρία Λαγκαδινού, ο Καθηγητής Παιδιατρικής / Νεογνολογίας Πανεπιστημίου Πατρών/ Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής ΜΕΝ Νεογνών και ΜΕΘ Παίδων Γαβριήλ Δημητρίου και η Καθηγήτρια Παιδιατρικής/ Νεογνολογίας και πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Παιδιατρικής Αναστασία Βαρβαρήγου


ΕΛΕΝΗ ΠΑΥΛΙΔΟΥ
Υφεσιακοί οι δείκτες
«Εξακολουθούν οι υφεσιακοί δείκτες όσον αφορά τις εισαγωγές προς νοσηλεία κρουσμάτων με covid-19 δηλώνει η Διευθύντρια του Τμήματος Επειγόντων ιατρός Ελένη Παυλίδου, η οποία επισημαίνει: «Συνεχίζει η ελαττωμένη προσέλευση covid περιστατικών και ελάχιστοι εξ αυτών που προσέρχονται στα ΤΕΠ χρήζουν εισαγωγής. Βεβαίως γίνονται κάποιες εισαγωγές από άλλες νοσοκομειακές μονάδες κυρίως ασθενών covid με συνοδά προβλήματα».
Στο ερώτημα πως εξηγείται η κατά 40% αύξηση θετικότητας στην covid -19 και οι μειωμένες εισαγωγές εξηγεί: «Τα εμβόλια και η χρήση αντιϊκών αποτελούν όπως φαίνεται ισχυρή ασπίδα και προστατεύουν προφανώς και ευτυχώς το Σύστημα Υγείας».

ΜΑΡΙΑ ΛΑΓΚΑΔΙΝΟΥ
«Οι επιπλοκές και ο φόβος μόλυνσης»
Σε ερώτημα της «Γ» στην Επίκουρη Καθηγήτρια Παθολογίας -λοιμωξιολόγο Μαρία Λαγκαδινού αν όντως υπάρχει αύξηση εισαγωγών σε ασθενείς με αναπνευστικές λοιμώξεις και παράλληλα σε ογκολογικούς ασθενείς εξηγεί: «Προς το παρόν δεν έχουμε ιδιαίτερες εισαγωγές ασθενών με λοιμώξεις αναπνευστικού. Βέβαια αναμένονται από εδώ και πέρα λόγω των ιών της εποχής και δη της γρίπης αλλά και πάλι αν κάνουν εμβόλιο αυτοί που πιθανόν να έχουν πρόβλημα θα είναι έχοντες υποκείμενα νοσήματα». Αναφορικά με την αύξηση των ογκολογικών ασθενών η ίδια υπογράμμισε ότι όντως υπάρχει αυξημένη εισαγωγή λόγω επιπλοκών της νόσου για τις οποίες συνέβαλλε και φόβος μόλυνσης από την covid-19

Γ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ-Α.ΒΑΡΒΑΡΗΓΟΥ
«Καθίζηση» των νοσηλειών σε παιδιά
Για ευτύχημα «καθίζησης» των νοσηλειών παιδιών με covid -19 συνομολογούν, ο Καθηγητής Παιδιατρικής / Νεογνολογίας Πανεπιστημίου Πατρών/ Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής, ΜΕΝ Νεογνών και ΜΕΘ Παίδων, Γαβριήλ Δημητρίου και η Καθηγήτρια Παιδιατρικής/ Νεογνολογίας και πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Παιδιατρικής Αναστασία Βαρβαρήγου.
Παράλληλα ο Καθηγητής Δημητρίου αναφέρει ότι στην Παιδιατρική νοσηλεύονται παιδιά με σοβαρές λοιμώξεις του αναπνευστικού (πνευμονίες) και άλλες λοιμώξεις και παιδιά που παρακολουθούνται για άπνοια.
Επιπρόσθετα η Καθηγήτρια Βαρβαρήγου διευκρινίζει « Δεν νοσηλεύουμε παιδιά με covid. Τρία ήταν απλά ύποπτα οπότε μπορούμε να μιλάμε για πραγματική ‘ύφεση της νόσου. Βεβαίως κυκλοφορούν πολλές μικροβιακές και ιογενείς λοιμώξεις που προσβάλουν τα παιδιά αλλά λίγα εξ αυτών χρήζουν νοσηλείας. Όμως οι κρύες μέρες επίκεινται με αποτέλεσμα ο πολλαπλασιασμός των λοιμώξεων να είναι αναμενόμενος. Συστήνω το αντιγριπικό στα παιδιά γιατί χωρίς την μάσκα πλέον θα έχουμε σωρευτική αύξηση λοιμώξεων και από τον ιό της γρίπης».

 

 

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement