Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Διεθνή

ΗΠΑ: Πέντε νεκροί από επίθεση ένοπλου νεαρού στην πρωτεύουσα της Βόρειας Καρολίνας

Δημοσιεύθηκε

στις

Νεαρός σκότωσε πέντε ανθρώπους, ανάμεσά τους αστυνομικό εκτός υπηρεσίας, στην πόλη Ράλι, στη Βόρεια Καρολίνα, στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ, ανακοίνωσε την Πέμπτη το βράδυ (πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής ώρα Ελλάδας) η δήμαρχος Μέρι-Αν Μπόλντγουιν.

Υπάρχουν επίσης τουλάχιστον δύο τραυματίες, ενώ ο δράστης συνελήφθη ύστερα από ανθρωποκυνηγητό ωρών.

«Περί τις 20:00 (σ.σ. τοπική ώρα· περί τις 03:00 ώρα Ελλάδας), η αστυνομία του Ράλι ανέφερε ότι έχει περικυκλώσει ύποπτο σε κατοικία στην περιοχή», είπε η κυρία Μπόλντγουιν, κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν οι δημοτικές αρχές αναφερόμενη στην «θλιβερή και τραγική ημέρα» που έζησε η πόλη της.

Ανάμεσα στους τραυματίες —οι αρχές δεν διευκρίνισαν τον αριθμό τους— είναι άλλος ένας αστυνομικός, σύμφωνα με τη δήμαρχο.

Το ανθρωποκυνηγητό που ακολούθησε τις επιθέσεις του υπόπτου, ο οποίος, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό WTVD, μέρος του δικτύου του ABC News, είναι λευκός έφηβος εφοδιασμένος με τουφέκι, παρέλυσε τομείς της Ράλι, της πρωτεύουσας της Βόρειας Καρολίνας.

«Πρέπει να βάλουμε τέλος σε αυτή την παράλογη βία στην Αμερική», έκρινε η κυρία Μπόλντγουιν.

Ο κυβερνήτης της πολιτείας της Βόρειας Καρολίνας, Ρόι Κούπερ, δήλωσε πως συνομίλησε με τη δήμαρχο και έδωσε εντολή να αναπτυχθούν δυνάμεις της πολιτειακής αστυνομίας για να βοηθήσουν.

Οι ΗΠΑ πληρώνουν πολύ βαρύ τίμημα για τη διάδοση των πυροβόλων όπλων στην επικράτειά τους και τη χαρακτηριστική ευκολία των Αμερικανών να αποκτούν πρόσβαση σ’ αυτά.

Τα πυροβόλα όπλα προκαλούν κατά μέσον όρο κάπου 40.000 θανάτους σε ετήσια βάση στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των αυτοκτονιών, σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο Gun Violence Archive. Κάπου 49.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν το 2021, έναντι 45.000 το 2020, χρονιά που είχε ήδη καταγραφεί τραγικό ρεκόρ.

Οι αριθμοί αυτοί μεταφράζονται σε κάπου 130 θανάτους την ημέρα από σφαίρες. Φέτος, ως νωρίτερα αυτή την εβδομάδα είχαν ήδη καταγραφεί σχεδόν 35.000 θάνατοι από όλες τις αιτίες, κατά την ίδια πηγή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ροή ειδήσεων

Advertisement