Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Χωρίς κατηγορία

Μνημόνιο συνεργασίας Κέντρου Ικανοτήτων π-ΝΕΤ – Σ.Ε.Β.ΠΕ&ΔΕ-Μεταφορά τεχνογνωσίας για το «5G» στις επιχειρήσεις

Δημοσιεύθηκε

στις

Το «π-ΝΕΤ» Κέντρο Ικανοτήτων στον τομέα Έξυπνων Δικτύων και Υπηρεσιών και οΣύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας (ΣΕΒΠΕ&ΔΕ) υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας με στόχο την μεταφορά τεχνογνωσίας, την υποστήριξη των επιχειρήσεων με τεχνολογίες επικοινωνίας 5G και την ενίσχυση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας υπεγράφη για το π-ΝΕΤ από την Διδώ Πρεβεδούρου, Γενική Διευθύντρια και για τον ΣΕΒΠΕ&ΔΕ από τον Ομότιμο Καθηγητή Κλεομένη Μπάρλο, Πρόεδρο και Νικόλαο Κοτσώνη, Γενικό Διευθυντή, σε σχετική εκδήλωση στο Επιστημονικό Πάρκο Πατρών (ΕΠΠ), όπου το π-ΝΕΤ εδρεύει και αποτελεί μέλος της κοινότητάς του.

Στην συνάντηση συμμετείχε ο Καθηγητής Βασίλειος Λουκόπουλος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΠΠ και ο Καθηγητής Σπύρος Δενάζης, Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστήμιου Πατρών.

Κύριος άξονας συνεργασίας είναι η μεταφορά γνώσης και τεχνολογίας προς επιχειρήσεις και βιομηχανίες του Συνδέσμου, αναφορικά με την ανάπτυξη τεχνολογικών λύσεων και καινοτόμων παρεμβάσεων που θα οδηγούν σε εξαγώγιμα προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας, αξιοποιώντας την τεχνολογία 5G, τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό, και γενικά τις σύγχρονες εξελίξεις της τεχνολογίας πληροφοριών.

Στο πλαίσιο του Μνημονίου οι δύο φορείς θα προχωρήσουν στην από κοινού ανάληψη πρωτοβουλιών μεταφοράς τεχνογνωσίας για την υποστήριξη και προώθηση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας και στην υλοποίηση δράσεων έρευνας, εκπαίδευσης, κατάρτισης και ενημέρωσης.

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement