Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Μαγειρική

Μπάμιες με βλίτα, λιαστή τομάτα και κρέμα φέτας

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

600 γρ. μπάμιες, καθαρισμένες

ξίδι από κόκκινο κρασί

120 ml ε.π. ελαιόλαδο

1 μικρό κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο

500 γρ. βλίτα

1 σκελίδα σκόρδο

1 κρεμμυδάκι φρέσκο

8 λιαστές τομάτες, σε λεπτές φέτες

100 ml ξίδι βαλσαμικό

150 ml ζωμό λαχανικών

½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

½ κουτ. γλυκού μπούκοβο (προαιρετικά)

150 γρ. φέτα

2 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό

6 κουτ. σούπας γάλα φρέσκο

αλάτι, μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Βάζετε τις καθαρισμένες μπάμιες σε ταψί, ραντίζετε με κόκκινο ξίδι, αλατίζετε και τις αφήνετε για 1,5 ώρα στον ήλιο. Ξεπλένετε. Σε πλατιά κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά ρίχνετε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε το ξερό κρεμμύδι μαζί με τα καθαρισμένα βλίτα μέχρι να μαραθούν ελαφρώς. Προσθέτετε επίσης το σκόρδο, το φρέσκο κρεμμύδι και τη λιαστή τομάτα. Αποσύρετε και αδειάζετε τα υλικά σε ταψί. Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρετε σε δυνατή φωτιά με το υπόλοιπο ελαιόλαδο τις μπάμιες και σβήνετε με το βαλσαμικό ξίδι. Προσθέτετε τον ζωμό λαχανικών και μαγειρεύετε για 6΄. Γυρίζετε τις μπάμιες στο ταψί με τα βλίτα, προσθέτετε μαϊντανό, αλάτι πιπέρι και το μπούκοβο, εάν θέλετε, και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο σκεπασμένο για 18΄ στους 220°C. Χτυπάτε σε μπλέντερ τη φέτα με το γάλα και το γιαούρτι να έχετε μια αραιή κρέμα. Εάν χρειαστεί, προσθέτετε 1 κουτ. σούπας ακόμη γάλα. Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο το ταψί και ψήνετε για 8΄ ακόμη να πάρουν χρώμα. Θέλετε να κρατάνε οι μπάμιες και να μην ανοίξει η σάρκα τους. Αφήνετε το φαγητό να κρυώσει για 10΄ και σερβίρετε με την αραιή κρέμα και ελαιόλαδο.

Ροή ειδήσεων

Advertisement