Connect with us

Χωρίς κατηγορία

Πάτρα: Απίστευτο-Αφαίρεσαν μέρα-μεσημέρι, καταλύτη από Ι.Χ που είχε σταθμεύσει σε πολυκατάστημα

Published

on

Τα πολύτιμα μέταλλα που περιέχουν οι καταλύτες ήταν ο στόχος, πιθανότατα ρομά, που δε δίστασαν ακόμα και μέρα μεσημέρι να αφαιρέσουν καταλύτη από πολυτελές αυτοκίνητο σε χώρο στάθμευσης πολυκαταστήματος Lidl, στην Πάτρα. Η κλοπή καταλυτών έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, με τα περιστατικά να έχουν πολλαπλασιαστεί τους τελευταίους μήνες στα μεγαλύτερα αστικά κέντρα της χώρας.

Πάντως προκαλεί απορία το γεγονός ότι έδρασαν ανενόχλητοι, αφού λογικά σήκωσαν με γρύλλο το αυτοκίνητο, και χρησιμοποίησαν ειδικό κόφτη με μπαταρία, για να αφαιρέσουν τον καταλύτη, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, τόσο από το προσωπικό του καταστήματος, όσο και από το προσωπικό.

Έκπληκτος ο οδηγός, μόλις πήγε στο αυτοκίνητο και το έθεσε σε λειτουργία, αντελήφθη ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, καθώς υπήρχαν ισχυροί τριγμοί και κατεβαίνοντας να κάνει τον αναγκαίο έλεγχο, διαπίστωσε ότι ο καταλύτης είχε κάνει φτερά.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η αντικατάσταση του καταλύτη στο συγκεκριμένο μοντέλο, έχει υψηλό κόστος που κυμαίνεται από 450 ευρώ-600 ευρώ.

Ο καταλύτης έχει την ικανότητα καθαρισμού των αερίων που εκλύονται στο περιβάλλον κατά τη διάρκεια λειτουργίας του αυτοκινήτου, κι αυτό το οφείλει σε μεγάλο βαθμό στα πολύτιμα και σπάνια μέταλλα που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή του. Μέταλλα που αποφέρουν κέρδος σε εκείνους που τον κλέβουν.

Το παλλάδιο είναι ένα από αυτά, το πιο χαρακτηριστικό, καθώς η αξία του ξεπερνά ακόμα και εκείνη του χρυσού, με το γραμμάριο να κοστίζει πάνω από 75 ευρώ! Το ρόδιο είναι ένα άλλο μέταλλο που περιέχει ο καταλύτης, η αξία του οποίου τα τελευταία χρόνια έχει υπερδιπλασιαστεί. Ταυτόχρονα, το συγκεκριμένο εξάρτημα αφαιρείται πολύ εύκολα, κι αυτό το κάνει ελκυστικό στους επίδοξους δράστες.

Ροή ειδήσεων

Advertisement