Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Ομιλία του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλου Μαρινάκη στη Σύνοδο των Προέδρων ΔΕΕΠ και ΔΗΜΤΟ της Νέας Δημοκρατίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Ευχαριστώ πάρα πολύ, κυρίες και κύριοι υπουργοί, αγαπητά μέλη του κόμματος, πρόεδρε της ΟΝΝΕΔ, εκπρόσωποι του διαγραμματειακού οργάνου. Αγαπητές και αγαπητοί πρόεδροι των ΔΕΕΠ και των τοπικών οργανώσεων.

Είναι πάρα πολύ σημαντική αυτή η διήμερη συνάντηση για πάρα πολλούς λόγους, τους οποίους νομίζω θα καταλάβουμε κατά τη διάρκεια όλων αυτών των συζητήσεων. Θα ήθελα να ξεκινήσω δίνοντας συγχαρητήρια στην Γραμματεία Οργανωτικού και τον Στέλιο Κονταδάκη, στο πρόσωπο του οποίου πριν από λίγους μήνες, όταν ξεκίνησα και εγώ από αυτή τη θέση, μετά την πολύ τιμητική πρόταση του προέδρου και Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, βρήκα έναν πολύτιμο φίλο, έναν συνοδοιπόρο σε όλη την Ελλάδα.
Βρήκα έναν άνθρωπο, ένα πολύ έμπειρο κομματικό στέλεχος, ο όποιος υποδέχθηκε έναν νεότερο με πάρα πολύ μεγάλη γενναιοδωρία.

Στέκομαι πάρα πολύ σε αυτά τα χαρακτηριστικά των ανθρώπων της Νέας Δημοκρατίας γιατί είναι κάποια χαρακτηριστικά πέραν των πολιτικών που μας διαχωρίζουν, τα οποία μας κάνουν διαφορετικούς από τους πολιτικούς αντιπάλους μας και εδώ θέλω να αναφερθώ πρωτίστως στον Γενικό Διευθυντή και πλέον και Υφυπουργό παρά το Πρωθυπουργό, τον Γιάννη Μπρατάκο.

Κάποιοι βλέπουν έναν υποδειγματικό Γενικό Διευθυντή – που αντικειμενικά είναι – και τον άνθρωπο που «τρέχει» στο πλευρό του Πρωθυπουργού και Προέδρου μας. Εμείς βλέπουμε τον άνθρωπο. Τον άνθρωπο που στήριξε και εμένα προσωπικά, αλλά και όλα τα νέα παιδιά, βοήθησε στο να δοθούν ευκαιρίες και τον άνθρωπο που εκεί που οι άλλοι βλέπουν προβλήματα, εκείνος βλέπει λύσεις.

Ενώπιων όλων των προέδρων απ’ όλη την Ελλάδα οφείλω να τον ευχαριστήσω μέσα απ’ την καρδιά μου. Το ίδιο θέλω να κάνω και σε όλα τα στελέχη του κόμματος προσωπικά. Νομίζω ότι αυτή η συνεργασία βγάζει υγεία και μέσα από αυτή τη συνεργασία βγαίνουν και αληθινές φιλίες.

Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ όμως οφείλω να πω και σε όλες και όλους εσάς. Τους περισσότερους σας γνώρισα και πλέον έχουμε μία πολύ συχνή επικοινωνία μέσα από αυτές τις επισκέψεις μας. Ανοίξατε την καρδιά σας, ανοίξατε τα σπίτια σας, μας υποδεχθήκατε στις περιοχές σας, από το υστέρημα του χρόνου σας και όπως γίνεται κι αυτές τις δύο μέρες, καλέσατε όλο και περισσότερους πολίτες για να κάνουμε ανοικτές συζητήσεις.

Η εικόνα που παρουσιάζουμε μαζί με εσάς μας σας σε όλη την Ελλάδα είναι αυτό που ξεχωρίζει τη Νέα Δημοκρατία. Σας οφείλουμε λοιπόν εμείς όλοι ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ και να είστε βέβαιοι ότι πάντοτε θα υπενθυμίζουμε σε όλους, ότι ο δικός μας αγώνας με πρώτο τον πρόεδρο μας Κυριάκο Μητσοτάκη και όλους εσάς, είναι ο λόγος αυτής της πολιτικής κυριαρχίας.

Όμως δεν θα μπορούσα να μην ευχαριστήσω τον κ. Αυγενάκη που τρέξαμε μαζί τις προηγούμενες εκλογές και το σύνολο των κυβερνητικών στελεχών. Τιμούν με την παρουσία τους, όλες τις περιοδείες του κόμματος. Δείχνουν έμπρακτα πως γνωρίζουν αυτόν τον αγώνα.

Δεν μπορώ να θυμηθώ ποτέ ξανά τόσο πολλά και τόσο ουσιαστικά κυβερνητικά κλιμάκια και το κυριότερο: δεν μπορώ να θυμηθώ καμία άρνηση σε καμιά πρόσκληση μας για εκδήλωση, η οποία θα παρουσιάζει το κυβερνητικό έργο. Κάποτε έλεγαν οτι όταν το κόμμα είναι στην κυβέρνηση, βρίσκεται σε ύπνωση. Όλη αυτή η ομάδα, αποδεικνύει το αντίθετο.

Θα ήθελα γιατί το νιώθω χρέος μου, πριν πω πολύ λίγα λόγια λόγια για το κυβερνητικό έργο, να κάνω και μια σύσταση, μια προειδοποίηση όχι σε αυτούς που είναι εδώ στην αίθουσα. Φίλες και φίλοι μεταξύ των υπολοίπων που θα αναφερθούν, η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη λύνει εκκρεμότητες που ποτέ κανένας δεν τόλμησε καν να κοιτάξει.

Αντιμετωπίζει πολύ μεγάλα προβλήματα και το κυριότερο προσπαθεί να βάλει τάξη σε χυδαία φαινόμενα. Αναφέρομαι λοιπόν στην προσπάθεια αυτών που μείωσαν τις ποινές ακόμα και τους βιαστές, αυτών που με νομοθετικές παρεμβάσεις αποφυλάκισαν τους πιο βαρείς εγκληματίες, να πετάξουν λάσπη στη Νέα Δημοκρατία.

Η Κυβέρνηση της οποίας αποκατέστησε με νομοθετικές παρεμβάσεις αυτές τις ποινές, κατάφερε και ενθάρρυνε τα θύματα να μιλήσουν, άλλάξε το νομοθετικό πλαίσιο, έφτιαξε κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας και οι άνθρωποι αυτοί που έκαναν όλα όσα προανέφερα και πολλά χειρότερα, προσπαθούν να πετάξουν λάσπη στη Νέα Δημοκρατία.

Απευθυνόμενος λοιπόν στους προέδρους μας απ’ όλη την Ελλάδα σας λέω το εξής: να είστε πολύ υπερήφανοι για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την Νέα Δημοκρατία και να μην αφήσετε κανέναν να σπιλώσει, να στοχοποίησει αυτή την παράταξη. Κουβαλάμε μια πολύ βαριά κληρονομιά και έχουμε απέναντι μας ανθρώπους, οι οποίοι δεν έχουν όριο στην πολιτική αντιπαράθεση. Έχουν στοχοποιήσει προσωπικά ανθρώπους.

Γυρίζουμε σε όλη την Ελλάδα. Έχω μετρήσει πάνω από 53 επισκέψεις σε δήμους της Αττικής, ξεχωριστές επισκέψεις σε νομούς της ελληνικής περιφέρειας, με κάποια ξεχωριστά στοιχεία. Πρώτον δεν πάμε απλά σε έναν νομό, αλλά φροντίζουμε με την πολύτιμη βοήθεια των κυβερνητικών στελεχών να πάμε σε όλους τους Δήμους κάθε νομού, ξανά και ξανά. Δεν μένουμε μόνο σε κλειστές κομματικές συναντήσεις -οι οποίες είναι πολύ σημαντικές και όλο και περισσότερο ανοίγουν- αλλά μιλάμε με την κοινωνία.

Καλούμε όλο και περισσότερο συμπολίτες μας, χωρίς περιορισμό, χωρίς φόβο, να μας πούνε για τα προβλήματά τους. Γιατί κάνουμε αυτές τις επισκέψεις σε όλη την Ελλάδα, τις εκδηλώσεις, τις πολιτικές ακαδημίες; Για να προβάλλουμε το κυβερνητικό έργο. Είναι και χρέος απέναντι στην παράταξη, αλλά κι απέναντι στους πολίτες.

Να μιλήσουμε για όλα όσα έγιναν αυτά τα τρία χρόνια στην χώρα, στις δυσκολότερες συνθήκες για όλη την ανθρωπότητα. Να μιλήσουμε για το γεγονός ότι μειώθηκε η ανεργία κατά έξι μονάδες και ότι μεγάλες εταιρείες, μεγάλες επιχειρήσεις ήρθαν στη χώρα και έδωσαν περισσότερες από 400.000 θέσεις εργασίας. Να μιλήσουμε για την ψηφιακή επανάσταση, να μιλήσουμε για τις μειώσεις πάνω από 50 φορολογικών συντελεστών. Να μιλήσουμε για όλα όσα γίνονται στα σχολεία και στα πανεπιστήμια.

Για το διορισμό πάνω από 25.000 εκπαιδευτικών μετά από 12 χρόνια, για το γεγονός ότι απελευθερώνονται τα πανεπιστήμια με τις πρωτοβουλίες και του Υπουργείου Παιδείας και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη από τους κακοποιούς και παραδίδονται στους φοιτητές. Να μιλήσουμε για την ασφάλεια στις γειτονιές. Να μιλήσουμε για τις μεταρρυθμίσεις στην υγεία, να μιλήσουμε για το γεγονός ότι επιτέλους οι πολίτες αναγνωρίζουν ότι υπάρχει κράτος.

Να πούμε για το γεγονός ότι από εκεί που ντρεπόμασταν για την εικόνα της χώρας εκτός συνόρων, πλέον ο Έλληνας Πρωθυπουργός και οι προτάσεις του αποτελούν υπόδειγμα πολιτικής και εφαρμόζονται σε όλες σχεδόν τις χώρες της Ευρώπης. Να μιλήσουμε για συνταξιούχους, τους οποίους κάποιο κορόιδεψαν, τους έβγαζαν στο δρόμο και τους έκοψαν το ΕΚΑΣ, τις σύνταξη χηρείας, τις αναπηρικές συντάξεις κι εμείς μετά από 15 χρόνια σταδιακά και υπεύθυνα, προσπαθούμε να άρουμε αυτές τις αδικίες.

Αλλά να μιλήσουμε και για τους νέους. Την δική μας την γενιά και τους ακόμα νεότερους οι οποίοι στοχοποιήθηκαν και πλήρωσαν μια κρίση που δεν δημιούργησαν, από εκείνους που δήθεν θα έφερναν το «νέο».

Όλα αυτά έγιναν χωρίς να χρεώσουμε την χώρα, χωρίς να υποθηκεύσουμε τις επόμενες γενιές. Γιατί αυτό που πληρώσαμε εμείς οι νεότεροι και πολύ περισσότερο οι νεότεροι ημών, είναι αυτή η λογική, που είναι άλλωστε και ο πυρήνας της πολιτικής των πολιτικών μας αντιπάλων, και του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ. Όλα αυτά λοιπόν έγιναν με ανάπτυξη, με την αύξηση του ΑΕΠ της χώρας και την μείωση σε ποσοστό του χρέους μας ως προς το ΑΕΠ μας.

Φτάνουμε λοιπόν στον δεύτερο λόγο που κάνουμε αυτές οι επισκέψεις και που είναι εξίσου σημαντικός: είναι αυτό που μας ζήτησε από την πρώτη στιγμή ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος μας Κυριάκος Μητσοτάκης. Να καταγράψουμε τα προβλήματα. Εμείς φίλες και φίλοι δεν κρύβουμε τα προβλήματα κάτω απ’ το χαλί. Σε κάθε επίσκεψη ακούμε, καταγράφουμε και συντάσσεται ένα υπόμνημα που παραδίδεται προσωπικά τόσο στον Πρόεδρο όσο και στον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό τον κύριο Μπρατάκο.

Όλα αυτά, όλο το επιτελείο, οι συνεργάτες του Πρωθυπουργού μαζί με την Πειραιώς είναι η καθημερινή μας έγνοια. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε, όχι μόνο ενόψει των εκλογών -ούτως ή άλλως εμείς δεν θυμόμαστε τους πολίτες και τα μέλη μας μόνο προεκλογικά όπως έχουμε αποδείξει, αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας μας.

Η προεκλογική χρονιά που έρχεται δεν θα είναι εύκολη και για μας θα είναι και μία βαθιά μεταρρυθμιστική χρόνια. Θα είναι δύσκολη γιατί θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα καθημερινό αγώνα λασπολογίας και ψευδών ειδήσεων. Να αντιμετωπίσουμε ένα δήθεν «προοδευτικό μέτωπο», που ούτε προοδευτικό είναι, ούτε μέτωπο είναι. Από την μια δήθεν προοδευτική αξιωματική αντιπολίτευση που συγκυβερνούσε 4,5 χρόνια με ένα όχι προοδευτικό κόμμα, μάλλον κάτι πολύ περισσότερο από ακροδεξιό, που μαζί με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής άλλαξε τον εκλογικό νόμο κι ενώ κυβέρνησε δυο φορές με τις 50 έδρες, «ναρκοθέτησε» στη συνέχεια την πολιτική ζωή με την απλή αναλογική, ό,τι έκανε και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Από την άλλη, ο κ. Ανδρουλάκης μιλάει για σοσιαλδημοκρατία και προοδευτισμό, αλλά θεωρεί ότι η απόφαση για το ποιος θα είναι ο Πρωθυπουργός της χώρας δεν είναι των Ελλήνων πολιτών, είναι μιας άλλης διαδικασίας όπως ενδεχομένως οι υπόγειες συνεννοήσεις.

Πώς φαντάζονται λοιπόν οι πολίτες την διαχείριση μιας ενδεχόμενης επόμενης κρίσης από την κυβέρνηση του αυτόκλητου προοδευτικού μετώπου; Μήπως πρέπει να περιμένουμε να μαζευτούν όλοι αυτοί από πορείες χωρίς αιτήματα για να σώσουν την χώρα; Φαντάζεστε μια επόμενη, ω μη γένοιτο, υγειονομική κρίση να την διαχειριστούν αυτοί που δεν αύξησαν ούτε κατά μία Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, δεν διόρισαν υγειονομικό, δεν έλυσαν κανένα πρόβλημα του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Θέλουμε να συνεχίσουμε να μειώνουμε φόρους για όλους πολίτες ή να επιστρέψουν αυτοί που αύξησαν 26 φορολογικούς συντελεστές; Θέλουμε εμείς οι νέοι να επιστρέψουν στην εξουσία αυτοί που έδιωξαν την γενιά μας στο εξωτερικό ή να συνεχίσει να εφαρμόζεται μία συνολική πολιτική για τους νέους ανθρώπους; Είναι πολλά τα ερωτήματα που μπορούμε να θέσουμε και δεν θέλω να καταχραστώ άλλο το χρόνο σας.

Φίλες και φίλοι, σε λίγους μήνες θα δοθούν πολύ σημαντικές εκλογικές μάχες και θέλω να εστιάσω στην πρώτη, όπου θα δώσουμε την βάση για την δεύτερη. Μην έχετε καμία αμφιβολία, τίποτα δεν είναι δεδομένο. Οφείλουμε να μην εφησυχάζουμε στιγμή, όσο μεγάλη και αν είναι η πολιτική μας υπεροχή.

Όσο χαμηλά πέφτουν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι, τόσο καλύτεροι πρέπει να γινόμαστε μέρα με τη μέρα. Η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξέρουν να δίνουν και να κερδίζουν μάχες. Με επιχειρήματα, ήθος και αξιοπρέπεια. Με αυτά τα πολιτικά όπλα θα πορευτούμε κι εμείς την επικείμενη πολιτική μάχη. Μια μάχη που όπως λέω σε κάθε επίσκεψη μας ανά την Ελλάδα, δεν θα κρίνει την επόμενη τετραετία, αλλά θα κρίνει το μέλλον των επόμενων γενεών. Σας ευχαριστώ πολύ.

Ροή ειδήσεων

Advertisement