Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Στεγαστικά εξπρές για αγορά ακινήτων μέσω πλειστηριασμών

Δημοσιεύθηκε

στις

Αμεση ρευστότητα για την αγορά ακινήτου τη στιγμή του πλειστηριασμού εξασφαλίζουν τα νέα «στεγαστικά» προϊόντα που έχουν βγει ήδη στην αγορά και δίνουν τη δυνατότητα σε κάποιον που ενδιαφέρεται να αποκτήσει ακίνητο μέσω της πλατφόρμας e-auction να λάβει χρηματοδότηση σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», ήδη μεγάλη συστημική τράπεζα έχει προωθήσει στην αγορά το προϊόν, ενώ σύντομα αναμένεται να ακολουθήσουν όλες οι τράπεζες. Η δανειοδότηση της αγοράς ακινήτου μέσω πλειστηριασμού παρέχεται τόσο σε φυσικά πρόσωπα που θέλουν να αγοράσουν ένα ακίνητο για ιδιοκατοίκηση ή για επένδυση όσο και σε νομικά πρόσωπα που θέλουν να αγοράσουν ένα βιομηχανικό ακίνητο, μια τουριστική μονάδα ή ένα κατάστημα για εμπορική χρήση.

Τα δάνεια για την αγορά κατοικίας από φυσικά πρόσωπα μέσω πλειστηριασμού έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά με ένα στεγαστικό δάνειο (επιτόκιο, όροι κ.λπ.), με τη διαφορά ότι ο νομικός και τεχνικός έλεγχος του ακινήτου θα γίνεται χωρίς καθυστέρηση και σε χρονικό διάστημα ολίγων ημερών. Αντιστοίχως, άμεσα θα γίνεται η αξιολόγηση του πελάτη με στόχο να πιστοποιηθεί η πιστοληπτική του ικανότητα για δανεισμό και να γίνει η εκταμίευση του ποσού για την αγορά του ακινήτου 10 ημέρες μετά την κατακύρωσή του στον εν λόγω ενδιαφερόμενο –όσο δηλαδή προβλέπει ο νόμος για τους πλειστηριασμούς–, εφόσον φυσικά ο ενδιαφερόμενος αναδειχθεί και υπερθεματιστής στη διαδικασία.

Ροή ειδήσεων

Advertisement