Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Χωρίς κατηγορία

Διαφορά 8,3 μονάδων για τη ΝΔ – Πόσο ανησυχούν οι πολίτες για θερμό επεισόδιο με την Τουρκία

Δημοσιεύθηκε

στις

Προβάδισμα 8,3 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει σε νέα δημοσκόπηση η ΝΔ, ενώ την ίδια στιγμή καταγράφονται ενδιαφέροντα ευρήματα σχετικά με το τι λένε για την ακρίβεια και το μέτρο για το «καλάθι του νοικοκυριού» αλλά και για το αν θεωρούν οι ερωτηθέντες πιθανό ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία.

Πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων

Στη δημοσκόπηση της Alco για τον Alpha, που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 1.002 πολιτών από τις 10 έως τις 14 Οκτωβρίου, στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων τα ποσοστά των κομμάτων έχουν ως εξής: ΝΔ 31,2%, ΣΥΡΙΖΑ 22,9, ΠΑΣΟΚ 11,4, ΚΚΕ 5,6, Ελληνική Λύση 5,1%, ΜέΡΑ 25 3,2%, Έλληνες για την Πατρίδα 2%, άλλο κόμμα 6,4%, αναποφάσιστοι 12,2%.

 

Μικρότερη ανησυχία στους κατοίκους των νησιών του Αιγαίου

Σε ότι αφορά τα ελληνοτουρκικά και το πόσο πιθανό θεωρούν οι ερωτηθέντες ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία, το 23% απάντησε «αρκετά», το 32% «λίγο», το 21% «καθόλου», το 12% «πολύ» και το 11% ΔΞ/ΔΑ.

Ουσιαστικά η πλειοψηφία (53%) δεν δείχνει να θεωρεί ιδιαίτερα πιθανό ένα θερμό επεισόδιο σε αντίθεση με το 35% που το θεωρεί αρκετά και πολύ πιθανό.

Αυτό που είναι αξιοπρόσεκτο ως εύρημα είναι ότι οι κάτοικοι των νησιών του Αιγαίου έδειξαν να ανησυχούν λιγότερο από εκείνους της Αθήνας για τον κίνδυνο ενός θερμού επεισοδίου με την Τουρκία. 

Ακρίβεια: Οι 9 στους 10 έχουν περιορίσει από λίγο έως πολύ την κατανάλωση βασικών αγαθών

Σε ότι αφορά την ακρίβεια η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων απαντά ότι έχει μειώσει τις αγορές βασικών αγαθών, ενώ την ίδια στιγμή η πλειοψηφία των ερωτηθέντων δεν έχει προσδοκίες ότι θα βοηθεί από το μέτρο για το «καλάθι του νοικοκυριού» στο οποίο συμφώνησαν το υπουργείο Ανάπτυξης και τα σούπερ μάρκετ.

Συγκεκριμένα, στο ερώτημα για το αν «η ακρίβεια σας έχει υποχρεώσει να μειώσετε τις αγορές βασικών αγαθών;», το 40% απάντησε «αρκετά», το 31% «πολύ», το 23% «λίγο» και μόλις ένα 5% απάντησε «καθόλου», ενώ το 1% απάντησε ΔΞ/ΔΑ.

Στο ερώτημα «πόσο θα βοηθήσει το καλάθι του νοικοκυριού την οικογένειά σας», το 34% πιστεύει «λίγο», το 23% «καθόλου», ενώ το 17% απαντά «αρκετά» και το 5% «πολύ». Την ίδια στιγμή υπάρχει ένα σχετικά υψηλό ποσοστό της τάξης του 21% που απαντά ΔΞ/ΔΑ.  

Στο ερώτημα πόσο «σας φοβίζει η εγκληματικότητα» το 45% απάντησε ότι φοβάται αρκετά, το 37% ότι φοβάται πολύ, το 13% λίγο, το 4% καθόλου και το 1% ΔΞ/ΔΑ. 

in.gr


Ροή ειδήσεων

Advertisement