Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Μαζί με το τρένο και ο Ριγανόκαμπος-Το Ανατολικό Πάρκο προστέθηκε στα αιτήματα της πορείας που θα γίνει στις 6 Νοεμβρίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Στα αιτήματα της νέας κινητοποίησης- πορείας που έχει προγραμματίσει ο Δήμος Πατρέων για την Κυριακή 6 Νοεμβρίου εκτός από την υπογειοποίηση του τρένου εντάχθηκε και η δημιουργία Ανατολικού Πάρκου στον Ριγανόκαμπο με την παραχώρηση της έκτασης στο Δήμο.

Αύριο οι σύλλογοι και φορείς του ανατολικού τομέα της Πάτρας συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το θέμα, ενώ ο Δήμαρχος Πατρέων, Κ. Πελετίδης επανήλθε με νέα
επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως «επανερχόμαστε στο θέμα της παραχώρησης του παλιού
σκουπιδότοπου στη θέση «Ριγανόκαμπος», ώστε να τον διαμορφώσουμε σε χώρο
πρασίνου (Ανατολικό Πάρκο), αθλητισμού και πολιτισμού, όπως προβλέπεται στο
Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Πατρών.

Παρόμοιο αίτημα παρέμβασης, σας έχει υποβληθεί στις 26/01/2021, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Ουσιαστικά, για λόγους που δεν μας έχουν γνωστοποιηθεί, η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε. αρνείται κάθε συνάντηση που θα εξετάσει τους όρους παραχώρησης, παρά την πληθώρα αιτημάτων. Το τελευταίο αίτημα που της απευθύναμε, ήταν στις 13/09/2022.

Ο παλιός σκουπιδότοπος στη θέση «Ριγανόκαμπος», έχει εγκαταλειφθεί τα τελευταία 30 χρόνια χωρίς καμία ανάπλαση ή φροντίδα.
Από το 2015 έχουμε θέσει το συγκεκριμένο ζήτημα πολλές φορές υπόψιν της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου, του Πρωθυπουργού της προηγούμενης Κυβέρνησης, των αρμόδιων Υπουργών της προηγούμενης και της τωρινής Κυβέρνησης.
Επίσης, έχουμε κοινοποιήσει σε όλους τους αρμόδιους, την ομόφωνη Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (326/3-05-2017) για το θέμα.

Το 2019 λάβαμε τη διαβεβαίωση από την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου, ότι σύντομα θα διαμορφωνόταν πρόταση για την απόδοση της έκτασης στο Δήμο Πατρέων, κάτι που δεν ολοκληρώθηκε. Η εν λόγω πρόταση, που όπως είχαμε ενημερωθεί, ήταν υπό μελέτη και θα υποβαλλόταν προς συζήτηση στο Δ.Σ. της ΕΤΑΔ, θα εξέταζε:
Πρώτον, την επαναφορά του ακινήτου από την ΕΤΑΔ Α.Ε. στο Ελληνικό Δημόσιο (Υπουργείο Οικονομικών) και παραχώρησή του στη συνέχεια στο Δήμο
Πατρέων. Η επαναφορά θα γινόταν, αξιοποιώντας τις εξαιρέσεις που προβλέπονται
στο άρθρο 196, παρ. 4 του Ν. 4389/2016, που δίνει τη δυνατότητα να παραμείνουν
ακίνητα –όπως αυτό που ζητούμε- στο Ελληνικό Δημόσιο και να μη μεταβιβάζονται
στην ΕΤΑΔ.
Δεύτερον, στο βαθμό που το προηγούμενο δεν ήταν εφικτό, να παραχωρούνταν από την ΕΤΑΔ Α.Ε. στο Δήμο Πατρέων, με την πρόβλεψη ότι εφόσον παράγονται κέρδη από την αξιοποίηση του χώρου, ένα ποσοστό θα δίνεται στην ΕΤΑΔ.
Από το 2019 όμως, έως και σήμερα, δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση ή περαιτέρω ενημέρωση για την πορεία του θέματος, ούτε από τους αρμόδιους Υπουργούς, ούτε από την ΕΤΑΔ Α.Ε., παρά τα επανειλημμένα αιτήματά μας.
Μάλιστα, ενώ πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Α. Βεσυρόπουλο στις 10/2/2020 στο γραφείο του, όπου δεσμεύτηκε να μας απαντήσει για το συγκεκριμένο ζήτημα, δεν έχει υπάρξει εξέλιξη, παρά τις οχλήσεις μας.
Ο χώρος αυτός είναι για εμάς πολύτιμος, καθώς θα αξιοποιηθεί προς όφελος του πατραϊκού λαού. Πιστεύουμε ότι η πόλη μας δικαιούται τη συγκεκριμένη παραχώρηση και μας λυπεί το γεγονός ότι αυτή δεν έχει προχωρήσει, παρά τις προσπάθειες χρόνων.
Ζητάμε την άμεση παρέμβασή σας, ώστε η υπόθεση της παραχώρησης να
ολοκληρωθεί σύντομα».

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ένωση Αστυνομικών Αχαΐας: Επαφές στο Υπ. Προστασίας του Πολίτη και στο Αρχηγείο – Σημαντική ενίσχυση για την Αχαΐα

Δημοσιεύθηκε

στις

Την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 ο Προέδρος Τσίτσικας Χαράλαμπος, ο Αντιπρόεδρος Κόρδας Ιωάννης και ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσής μας Μπαλάσης Γεώργιος μετέβησαν στην Αθήνα, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στο Αρχηγείο της Ελληνική Αστυνομίας και στη Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων με κύριο σκοπό την ανάδειξη του σοβαρού προβλήματος της έλλειψης προσωπικού που μαστίζει την Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας.
Σε ανακοίνωσή της η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας αναφέρει τα εξής: “Στα γραφεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων υπήρξε συνάντηση με τον Πρόεδρο κ. Γερακαράκο Γρηγόριο. Στο Υπουργείο πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Καραμαλάκη Μιχαήλ και με το Διευθυντή του Γραφείου του Υπουργού κ. Σωτηρόπουλο Γεώργιο, ενώ στο Αρχηγείο με τον Προϊστάμενο του Επιτελείου του Αρχηγείου Αντιστράτηγο Γκαρίλα Ελευθέριο, με τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας Αντιστράτηγο Σκλάβο Σπυρίδωνα και με τον Πατρινό Κλαδάρχη Τάξης του Αρχηγείου,
Υποστράτηγο Μιχαλόπουλο Γεώργιο.
Σε όλους έγινε λεπτομερής ενημέρωση για την κατάσταση από πλευράς Αστυνομικού προσωπικού που υπάρχει στην Αχαΐα, ειδικά με τα από τις δεκάδες αποστρατείες των τελευταίων χρόνων, τις μειωμένες μεταθέσεις αλλά και την ίδρυση νέων υπηρεσιών στην περιοχή.
Παράλληλα ζητήθηκε να εφαρμοστεί η δέσμευση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κατά την τελευταία επίσκεψή του στην Πάτρα, όπου υποσχέθηκε σημαντική ενίσχυση με προσωπικό. Την επομένη ημέρα Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023 συγκροτήθηκε το αρμόδιο για τον προσδιορισμό των φετινών μεταθέσεων ανά την επικράτεια Κατώτερο Συμβούλιο Μεταθέσεων του Αρχηγείου, το οποίο θα εξέδωσε τον αριθμό θέσεων για τις τακτικές μεταθέσεις με μόρια ανά
Διεύθυνση Αστυνομίας. Στην Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας αποφασίστηκε να μετατεθούν συνολικά δεκαέξι (16) άτομα.
Αυτή η ενίσχυση ανταποκρίνεται στην δέσμευση του κ. Υπουργού και αποτελεί μια ανάσα από πλευράς προσωπικού για την περιοχή μας. Σίγουρα όμως πρέπει η ενισχύσεις αυτού του μεγέθους να είναι επαναλαμβανόμενες, τόσο κατά την περίοδο των τακτικών όσο και σε αυτή των έκτακτων μεταθέσεων, ώστε να καλύπτονται τα κενά που δημιουργούνται, κυρίως από τις αποστρατείες, αλλά κυρίως να καλύπτονται οι αυξημένες ανάγκες αστυνόμευσης της περιοχής
της Αχαΐας”.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πτώση F-4: Φωτογραφία ντοκουμέντο από τον χάρτη του μοιραίου Phantom

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανάμεσα στα ευρήματα και τα συντρίμμια του αεροσκάφους που κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας, την περασμένη Δευτέρα, ήταν και ο χάρτης που φέρουν οι πιλότοι στη στολή τους και τον οποίο χρησιμοποιούν σε περιπτώσεις αναγκαστικής προσγείωσης.

Στη φωτογραφία ντοκουμέντο που εξασφάλισε και σας παρουσιάζει το Patrisnews, από τον τόπο του τραγικού δυστυχήματος, φαίνεται ο χάρτης πάνω στον οποίο αποτυπώνεται η διαδρομή που θα έπρεπε να ακολουθήσουν οι πιλότοι, σε περίπτωση που για τον οποιοδήποτε λόγο χρειαζόταν να προσγειωθούν σε διαφορετικό αεροδρόμιο από αυτό που απογειώθηκαν.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, εάν οι δύο πιλότοι του μοιραίου Phantom, δεν μπορούσαν να προσγειωθούν στην 117 ΠΜ Ανδραβίδας, θα έπρεπε να ακολουθήσουν την διαδρομή που τους υποδεικνύει ο χάρτης για να προσγειωθούν στην Αεροπορική Βάση της Λάρισας.

Πτώση F-4: Φωτογραφία ντοκουμέντο από τον χάρτη του μοιραίου Phantom

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αγρίνιο: Απείλησε με κατσαβίδι δημοτική υπάλληλο και συνελήφθη

Δημοσιεύθηκε

στις

Για παράβαση του νόμου περί όπλων, απειλή και εξύβριση συνελήφθη ένας 46χρονος στο Αγρίνιο.

H σύλληψη έγινε το πρωί της Τρίτης (31/1) όταν ο 46χρονος φέρεται να εξύβρισε και να απείλησε με τη χρήση κατσαβιδιού, δημοτική υπάλληλο.

Το περιστατικό συνέβη μάλιστα στην κεντρική πλατεία χωρίς προφανή αφορμή, σύμφωνα με το agrinionews.

Σε σωματική έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί στον συλληφθέντα βρήκαν στην κατοχή του και κατέσχεσαν ένα κατσαβίδι.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα