Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Διεθνή

Καταδικάστηκε ο βαρόνος των ναρκωτικών «Ντον Μάριο» – Θα πληρώσει πρόστιμο 45,7 εκατομμυρίων δολαρίων

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Daniel Rendón Herrera, ένας παραστρατιωτικός ηγέτης και βαρόνος των ναρκωτικών από την Κολομβία, ο οποίος είναι επίσης γνωστός ως “Don Mario”, καταδικάστηκε σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης, στις ΗΠΑ, σε 35 χρόνια φυλάκιση, ενώ πρέπει να πληρώσει πρόστιμο 45,7 εκατομμύρια δολάρια.

Κατηγορούμενος ότι έφερε 74 τόνους ναρκωτικών στις ΗΠΑ, καταδικάστηκε για τη συμμετοχή του σε «συνεχιζόμενη εγκληματική επιχείρηση, ως αρχηγός της παραστρατιωτικής οργάνωσης δισεκατομμυρίων δολαρίων». Η οργάνωση είναι το «Gulf Clan». Καταδικάστηκε επίσης σε 15 χρόνια φυλάκιση για «συνωμοσία για την παροχή υλικής υποστήριξης σε μια ξένη τρομοκρατική οργάνωση», τη λεγόμενη United Autodefensas de Colombia.

Ο άλλοτε ηγέτης ακροδεξιάς παραστρατιωτικής οργάνωσης, 57 ετών, ομολόγησε την ενοχή του πέρυσι. Οι δύο ποινές θα συγχωνευθούν, διευκρίνισε η ίδια πηγή.

«Σήμερα (σ.σ. χθες Δευτέρα) έλαβε τέλος η εγκληματική σταδιοδρομία του Ρεντόν Ερέρα», του «άλλοτε πιο επίφοβου ναρκωτρομοκράτη στην Κολομβία», διαβεβαίωσε ο  εισαγγελέας Μπρίον Πις, πάντα σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Πηγή πληροφοριών: justice.gov

Ροή ειδήσεων

Advertisement