Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Με κατέστρεψε…»-Αναβίωσε στο ΜΟΕ Πάτρας η ανατριχιαστική υπόθεση κατάχρησης σε ασέλγεια σε βάρος ανηλίκου με κατηγορούμενο τον θείο του

Από τα 14 του χρόνια το παιδί είχε κακοποιηθεί πάνω από 40 φορές

Published

on

Της Ελένης Α. Γεωργοπούλου

«Με βρήκε αγαθό και με εκμεταλλεύτηκε. Οι γονείς μου τού είχαν εμπιστοσύνη, δεν περίμεναν ότι θα μου έκανε όλα αυτά. Με κατέστρεψε…».
Με τα λόγια αυτά περιέγραψε τα τραύματα που τού έχει αφήσει η κακοποίηση που υπέστη όταν ήταν 14 ετών από τον ίδιο του τον θείο, ο οποίος κάθισε χθες στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Πατρών με την κατηγορία της ασέλγειας σε βάρος ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση.

«Ζητώ συγγνώμη από το Δικαστήριο, έχω συναίσθηση, έκανα κάτι που ήταν λάθος και η Δικαιοσύνη με έχει τιμωρήσει. Μακάρι να είχα χρήματα και να βοηθήσω το παιδί», είπε στην απολογία του ο κατηγορούμενος, ο οποίος πρωτόδικα είχε κριθεί ένοχος για κατάχρηση σε ασέλγεια και του είχε επιβληθεί ποινή καθείρξεως 15 ετών.
Χθες το ΜΟΕ Πάτρας μείωσε την πρωτόδικη ποινή επιβάλλοντας στον κατηγορούμενο κάθειρξη 10 ετών, την ανώτερη προβλεπόμενη ποινή, όμως σύντομα αναμένεται να αποφυλακιστεί έχοντας κάνει και μεροκάματα στη φυλακή και με βάσει των διατάξεων του νέου ποινικού κώδικα.
Για την ίδια υπόθεση είχε μοιραστεί το εδώλιο του ΜΟΔ Πάτρας ο κατηγορούμενος μαζί με άλλα δύο πρόσωπα από το νησί της Ζακύνθου όπου είχε εκτυλιχθεί η υπόθεση, τα οποία είχαν καταδικαστεί αλλά απεβίωσαν μέσα στη φυλακή.

«ΚΑΤΑΚΡΕΟΥΡΓΗΣΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ» ΕΙΠΕ Η ΘΕΙΑ ΤΟΥ

Ο νεαρός καταθέτοντας στο δικαστήριο ανέφερε πως είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, πως δεν μπορεί να εργαστεί και πως η ζωή του καταστράφηκε από όσα βίωσε επί 40 μήνες, ενώ εξήγησε πως φοβόταν να τα αποκαλύψει.
Το εκμυστηρεύτηκε στην θεία του, η οποία μετέβη από την Αθήνα στο νησί και όταν το άκουσε έγινε έξαλλη όπως είπε χαρακτηριστικά, ενώ η μητέρα του αρρώστησε και μετά από λίγα χρόνια απεβίωσε.

Καταθέτοντας χθες στο δικαστήριο, η αδελφή της μητέρας του νεαρού ξέσπασε λέγοντας πως φέρθηκε με ελεεινό τρόπο στον ανιψιό του, δεν σεβάστηκε την εμπιστοσύνη που του είχαν οι γονείς του και πως το κακό που προκάλεσε σε αυτήν την ψυχή είναι μεγάλο. «Ζει ένα δράμα αυτό το παιδί, η ψυχολογία και το μυαλό του έχει κατακρεουργηθεί από αυτόν τον σάτυρο», είπε η θεία περιγράφοντας στο δικαστήριο όλα όσα βιώνει φροντίζοντας αυτό το παιδί.

Ο δικηγόρος προς υποστήριξη της κατηγορίας, Παναγιώτης Κεφαλληνός στην αγόρευσή του τόνισε πως ο κατηγορούμενος ασέλγησε στο σώμα ενός ανηλίκου πάνω από τρία χρόνια. Οι πράξεις του είναι ό,τι χειρότερο» τονίζοντας πως γίνονταν από το 2013 και πως είναι αντίστοιχα με όλα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας το τελευταίο διάστημα.

Ο συνήγορος υπεράσπισης Θεόδωρος Χρονόπουλος υποστήριξε πως όλες οι πράξεις ασέλγειας έγιναν με την συναίνεση και πολλές φορές με την συμμετοχή του νεαρού σε μια προσπάθεια να απαλλαγεί ο εντολέας του την επιβαρυντική περίσταση της πράξης.

Ο Εισαγγελέας πρότεινε να κριθεί ο κατηγορούμενος με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου λέγοντας πως η κατάχρηση ανηλίκου σε γενετήσιες πράξεις έγιναν από άνθρωπο που τον είχαν εμπιστευτεί να τον επιβλέπει επισημαίνοντας την «σχέση ακραίας εμπιστοσύνης» που είχε αναπτύξει ο κατηγορούμενος.

Το ΜΟΕ Πάτρας υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση κρίνοντας ένοχο τον κατηγορούμενο όπως και πρωτοδίκως.

Ροή ειδήσεων

Advertisement