Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Ειδικό Δικαστήριο: Την Πέμπτη καταθέτει η Ελένη Ράικου

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο βήμα του μάρτυρα του Ειδικού Δικαστηρίου θα ανέβει την ερχόμενη Πέμπτη η εισαγγελέας Εφετών, Ελένη Ράικου προκειμένου να καταθέσει στη δίκη με κεντρικά πρόσωπα τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Ανώτατου Δικαστηρίου ολοκλήρωσε την κατάθεση του ο πρώην υπουργός Υγείας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθού ο οποίος επανέλαβε ότι «στην Ελλάδα η πολιτική επιλογή λόγω των μνημονίων και σε συνεννόηση με τους θεσμούς, ήταν η αύξηση στις τιμές των φαρμάκων να επιβαρύνει τις φαρμακευτικές εταιρίες». Ο μάρτυρας, ο οποίος απάντησε σε ερωτήσεις της έδρας και της υπεράσπισης, σημείωσε πως από τις ενέργειες της επίμαχης περιόδου δεν ωφελήθηκαν οι φαρμακευτικές.

Οι ερωτήσεις της υπεράσπισης επικεντρώθηκαν στο θέμα της ενδεχόμενης ζημίας του Δημοσίου από τη μη τιμολόγηση φαρμάκων το 2015 και εάν αυτή η κίνηση ωφέλησε τις φαρμακευτικές με τον μάρτυρα να συνεχίζει να απαντά αρνητικά.

Ο κ. Ξανθός επανέλαβε ότι τόσο ο Π. Κουρουμπλής δεν είχε σκοπό να ωφελήσει τις φαρμακευτικές εταιρίες ενώ εκτίμησε πως ούτε η Ελένη Τουλουπάκη είχε τέτοιο σκοπό προσθέτοντας ότι κατά την άποψη του δεν υπάρχει αξιόποινη πράξη ή δόλος στην υπόθεση.


Ροή ειδήσεων

Advertisement