Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023
Connect with us

Ελλάδα

Σεπόλια: «Θα εξεταστούν και τα άλλα παιδιά για τυχόν κακοποίηση»

Δημοσιεύθηκε

στις

«Δεν έχει καμία απολύτως σχέση» η προφυλακισμένη 37χρονη μητέρα με την κατηγορία για μαστροπεία της ανήλικης κόρης της, δήλωσε ο δικηγόρος της, Απόστολος Λύτρας.

Ο δικηγόρος της μητέρας, του 12χρονου κοριτσιού που πέρασε στιγμής φρίκης στα χέρια των βιαστών της, παραδέχεται ότι υπάρχει παραμέληση αλλά αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες για μαστροπεία.

Παράλληλα, όπως αποκάλυψε η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντίνα Δημογλίδου, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά όσον αφορά και στα υπόλοιπα παιδιά της οικογένειας στα Σεπόλια.

Τι είπε ο Απόστολος Λύτρας
Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, ο δικηγόρος της 37χρονης μητέρας Απόστολος Λύτρας είπε: «Με βάση την δικογραφία μπορεί να καταλάβει κάποιος εύκολα ότι σαν μητέρα μπορεί να έκανε λάθη και να μην μπορούσε να έχει την εποπτεία της ανήλικης, αυτό μπορώ να το δεχτώ, αλλά την μαστροπεία για την οποία κατηγορείται, την αρνείται και δεν υπάρχουν και στοιχεία».

Μάλιστα, απαντώντας στο πώς είναι δυνατόν να κατάλαβε η θεία του παιδιού ότι κάτι συνέβαινε και να μην είχε καταλάβει τίποτα η μητέρα του, ο κ. Λύτρας είπε «αυτό ακούγεται και είναι λογικό, ούτε και με αυτό θα διαφωνήσω» και πρόσθεσε ότι «η θεία βρήκε κάποια στιγμή το τηλέφωνο του παιδιού και το πήρε και ήταν ανοιχτό και έτσι είδε το μήνυμα και ξεκίνησε όλη αυτή η διαδικασία, από την άλλη η μητέρα δεν το είχε κάνει ποτέ».

Ο δικηγόρος της 37χρονης μητέρας παραδέχεται την «παραμέληση» ωστόσο αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες για μαστροπεία

Ωστόσο αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι η θεία του παιδιού συμπαραστάθηκε στην κατηγορούμενη μητέρα όπως και η 19χρονη κόρη της και ο 18χρονος γιος της μίλησαν υπέρ της 37χρονης και σημείωσε «δηλαδή όλοι αυτοί οι άνθρωποι πέφτουν τόσο έξω για την μητέρα; Ότι υπάρχει παραμέληση, δεν θα πω όχι».

«Κάποιοι προσπαθούν να πετάξουν την μπάλα στην εξέδρα»
Στην επισήμανση ότι εισαγγελέας και ανακρίτρια ομόφωνα αποφάσισαν την προφυλάκιση της μητέρας, ο κ. Λύτρας σχολίασε «δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπεις μια τέτοια διάταξη και στο δικαστήριο να βλέπεις άλλο αποτέλεσμα», προσθέτοντας «εμένα μου κάνει μεγάλη εντύπωση, αντί να ασχοληθούμε με τους βιαστές γιατί εδώ μιλάμε για βιαστές».

Διαβάστε επίσης: Συνομιλία 12χρονης – Μίχου: Δεν πιστεύω να έχεις κάνει και στη μάνα μου αυτά που έκανες και σε μένα
«Μου κάνει λίγο ότι κάποιος ή κάποιοι προσπαθούν να πετάξουν την μπάλα στην εξέδρα γιατί ενδεχομένως υπάρχουν και κάποιοι οι οποίοι θα είναι άνθρωποι που θα κινδυνεύσουν διάφορες καταστάσεις ή διάφορα πράγματα» ανέφερε ο κ. Λύτρας.

Ερωτηθείς εάν υπάρχουν πρόσωπα που κάποιοι θέλουν να τα προστατεύσουν είπε «δεν ξέρω αλλά περνάει πολύ έντονα από το μυαλό μου».

«Εγώ βλέπω ότι ξαφνικά έχει μετατοπιστεί η κοινή γνώμη για ένα αδίκημα που είναι η μαστροπεία από την μητέρα, που το αρνείται επαναλαμβάνω και έχουμε αφήσει εκτός τα άτομα που ψάχνουμε να δούμε όλοι μας ποια είναι» συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς εάν υπάρχουν πρόσωπα που κάποιοι θέλουν να τα προστατεύσουν είπε «δεν ξέρω αλλά περνάει πολύ έντονα από το μυαλό μου», είπε ο Απόστολος Λύτρας

Ο κ. Λύτρας ρωτήθηκε εάν έχει δει ότι υπάρχουν άτομα που θα μπορούσαν κάποιοι να προσπαθήσουν να προστατέψουν και η απάντησή του ήταν «δεν έχω δει αν είναι ο α’ ή ο β’, ο οποίος να πάει το μυαλό μου, ότι χρήζει μιας ιδιαίτερης (προστασίας), δεν το λέω για αυτό τον λόγο» ωστόσο συμπλήρωσε «ανοίγουμε ένα πολύ μεγάλο θέμα, αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που οποιαδήποτε κυβέρνηση, δεν μιλάω για την συγκεκριμένη, μπορεί για ένα θέμα που απασχολεί την κοινή γνώμη, μέσω δημοσιογράφων που η κάθε κυβέρνηση έχει, να ελέγχει και τα θέματα της επικαιρότητας, δεν είναι η πρώτη φορά ούτε το ακούτε πρώτη φορά από εμένα».

Απαντώντας στο ποια μπορεί να είναι η σκοπιμότητα, ο κ. Λύτρας υποστήριξε «και να αλλάξει η ατζέντα και ενδεχομένως, αντιλαμβάνεστε αν υπάρχει κάποιος μέσα σε αυτή την λίστα που είναι μέλος ενός κόμματος τι πρόκειται να συμβεί; Δεν το καταλαβαίνετε;» Ερωτηθείς αν υπάρχει όντως, μέλος κόμματος στην λίστα, ο κ. Λύτρας δήλωσε ότι δεν το ξέρει.

«Θα υπάρξουν ακόμη πολλές συλλήψεις»
Όσο αφορά στην διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για να διαπιστωθεί εάν έχουν υποστεί κακοποίηση και άλλα από τα ανήλικα παιδιά της 37χρονης, ο κ. Λύτρας είπε πως τα μικρότερα παιδιά ήδη βρίσκονται στο Χαμόγελο του Παιδιού «και νομίζω ότι όλα αυτά έχουν ήδη γίνει με τα παιδιά, γιατί πριν βρίσκονταν στο Νοσοκομείο Παίδων ακριβώς για αυτόν τον λόγο και δεν υπάρχει κάποιο θέμα».

«100% θα υπάρξουν και άλλες συλλήψεις» σύμφωνα με τον κ. Λύτρα, μάλιστα μίλησε για «πολλές».

«Μιλάμε για φρίκη»
«Έχω διαβάσει και διαβάσει δικογραφίες, έχω δει υποθέσεις και υποθέσεις, εδώ πραγματικά μιλάμε για φρίκη. Έχω ασχοληθεί με τα πιο σκληρά εγκλήματα που υπάρχουν στην Ελλάδα, εδώ μιλάμε για φρίκη, αν κάποιος διεισδύσει στην δικογραφία και δει το υλικό που υπάρχει, φωτογραφίες, βίντεο που έχουν αποσταλεί, συζητήσεις με ανθρώπους. Αυτό είναι πολύ σοβαρό, πράγματι δεν μπορεί εύκολα να γίνει ποινική δίωξη σε κάποιον ο οποίος έχει μια συζήτηση με το 12χρονο παιδί. Εγώ που βλέπω τις συζητήσεις, που πράγματι δεν μπορείς να ασκήσεις ποινική δίωξη σε αυτόν γιατί δεν έχει κάνει κάποιο έγκλημα- αλλά οι συζητήσεις αυτές πραγματικά είναι δεδομένο ότι αύριο μεθαύριο θα οδηγήσουν σε άλλο έγκλημα» ανέφερε ο δικηγόρος της 37χρονης.

«Εξετάζεται αν υπήρξε κακοποίηση και των άλλων παιδιών»
Η διαδικασία της ταυτοποίησης, για την υπόθεση του 12χρονου κοριτσιού, που έχει υποστεί σεξουαλική βία και εκμετάλλευση, συνεχίζεται από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών και σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντίνα Δημογλίδου, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά όσον αφορά και στα υπόλοιπα παιδιά της οικογένειας από τον Κολωνό.

«Εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα και αν υπήρξε κακοποίηση και άλλων παιδιών από τους συγκεκριμένους κατηγορούμενους που έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής, αλλά προφανώς πρέπει να εξεταστούν και τα υπόλοιπα ανήλικα και ενήλικα παιδιά της οικογένειας για να δούμε που θα μας οδηγήσει αυτή η υπόθεση» τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ.

Σημείωσε ότι η διαδικασία της ταυτοποίησης συνεχίζεται από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών και κάθε φορά που προκύπτουν νέα στοιχεία ενημερώνεται ο ανακριτής. «Στη συνέχεια μας καθοδηγεί για το πώς πρέπει να πράξουμε. Η έρευνα της αστυνομίας δεν σταματά. Βρίσκεται συνεχώς σε εξέλιξη» δήλωσε η κ. Δημογλίδου.

«Αυτή τη στιγμή η υπόθεση βρίσκεται στον ανακριτή. Έχει τελειώσει η προανάκριση από την πλευρά της αστυνομίας. Σε συνεργασία με τον ανακριτή εκδίδονται κάποια εντάλματα σύλληψης. Η αστυνομία τα εκτελεί. Οδηγούνται αυτοί οι άνθρωποι στη δικαιοσύνη, η οποία θα αποφασίσει στο τέλος για όλους τους δράστες. Φυσικά, καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας έχουμε και κάποιους ανθρώπους οι οποίοι προσέρχονται αυτοβούλως στην Υποδιεύθυνση Ανηλίκων και δηλώνουν ότι έχουν συνομιλήσει με το συγκεκριμένο παιδί μέσω της γνωστής αυτής διαδικτυακής εφαρμογής» τόνισε.

Όπως εξήγησε «ενημερώνεται και πάλι ο ανακριτής εφόσον χειρίζεται εκείνη τη στιγμή την υπόθεση και ανάλογα πράττουμε για τον καθένα ξεχωριστά. Προς το παρόν, για κάποιον από αυτούς δεν έχει προκύψει κάτι. Δεν έχει προκύψει κάποιο ένταλμα σύλληψης για κάποιον από αυτούς τους ανθρώπους που ήρθαν αυτοβούλως».

www.in.gr

Ελλάδα

Eπίδομα προσωπικής διαφοράς σε 140.000 συνταξιούχους

Δημοσιεύθηκε

στις

«Κλείδωσε» η καταβολή του επιδόματος προσωπικής διαφοράς σε τουλάχιστον 140.000 συνταξιούχους που δεν έλαβαν αύξηση ή οποιαδήποτε άλλη, επιπλέον παροχή τους τελευταίους μήνες. Στη λίστα με τους υποψήφιους «τυχερούς», την οποία «χτενίζουν» οι αρμόδιες υπηρεσίες σε ΑΑΔΕ και ΕΦΚΑ, βρίσκονται και οι συνταξιούχοι με εισοδήματα έως 800 ευρώ, που λόγω της ύπαρξης προσωπικής διαφοράς έλαβαν αύξηση σημαντικά μικρότερη από το 7,75%. Είναι όσοι έλαβαν τα Χριστούγεννα την «επιταγή ακρίβειας» και η οριστική κυβερνητική απόφαση θα ληφθεί το αργότερο έως τις 20 Φεβρουαρίου, σε συνδυασμό με το εάν θα δοθεί στα ευάλωτα νοικοκυριά «δώρο Πάσχα» ή όχι. Ο αριθμός των τελικών δικαιούχων θα καθορίσει και το ύψος της παροχής, με το επικρατέστερο σενάριο να αφορά επίδομα που, είτε κλιμακωτά είτε όχι, θα κυμαίνεται μεταξύ 250 και 300 ευρώ.

Συνολικά, χωρίς αύξηση για το 2023 βρέθηκαν 910.000 συνταξιούχοι που λόγω της ύπαρξης προσωπικής διαφοράς στις κύριες συντάξεις τους δεν έλαβαν καμία αύξηση το 2023. Από αυτούς, οι 140.000 δεν έλαβαν ούτε το επίδομα των 250 ευρώ («επιταγή ακρίβειας») που δόθηκε τα Χριστούγεννα, προφανώς γιατί είχαν συντάξεις και εισοδήματα άνω των 800 ευρώ, ούτε αύξηση από την κατάργηση της φορολογικής εισφοράς αλληλεγγύης. Στην πράξη πρόκειται, δηλαδή, για συνταξιούχους με εισόδημα από συντάξεις μεταξύ 800 και 1.000 ευρώ.

 

Εντός των επομένων ημερών και μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», θα οριστικοποιηθεί αφενός εάν η λίστα των δικαιούχων θα διευρυνθεί, αφετέρου ποιους θα περιλαμβάνει. Στους πλέον πιθανούς υποψηφίους βρίσκονται επιπλέον περίπου 350.000 με 450.000 συνταξιούχοι που είτε έλαβαν στο τέλος Ιανουαρίου μικρές αυξήσεις, της τάξης των 5 με 30 ευρώ, καθώς η προσωπική διαφορά ροκάνισε το μεγαλύτερο μέρος από το 7,75%, είτε λαμβάνουν συντάξεις έως 800 ευρώ και ήταν δικαιούχοι των 250 ευρώ που δόθηκαν τα Χριστούγεννα. Μικρότερες πιθανότητες, αλλά όχι μηδενικές, έχουν όσοι λαμβάνουν σύνταξη μεταξύ 1.000 και 1.500 ευρώ και πληρώθηκαν στο τέλος Δεκεμβρίου (και για όλο το 2023) επιπλέον ποσά της τάξης των 10 με 15 ευρώ από την κατάργηση της φορολογικής εισφοράς αλληλεγγύης.Eπίδομα προσωπικής διαφοράς σε 140.000 συνταξιούχους-1

Θα δοθεί σε όσους δεν έλαβαν αύξηση ή οποιαδήποτε άλλη επιπλέον παροχή τους τελευταίους μήνες.

Μια εικόνα για το τι πραγματικά πληρώθηκαν τον προηγούμενο μήνα θα έχουν άλλωστε στο σύνολό τους οι 2,4 εκατ. συνταξιούχοι, καθώς στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ θα είναι διαθέσιμα τα ενημερωτικά σημειώματα κύριας σύνταξης μηνός Φεβρουαρίου.

Οσο για τις συντάξεις Μαρτίου, αυτές, λόγω και της αργίας της Καθαράς Δευτέρας, αναμένεται να δοθούν νωρίτερα και συγκεκριμένα μεταξύ 22 και 24 Φεβρουαρίου. Μάλιστα, εκτός από τα νέα ποσά, όπως έχουν διαμορφωθεί με τις αυξήσεις έως 7,75%, θα καταβληθούν και τα αναδρομικά μηνός Ιανουαρίου, που δεν έχουν πληρωθεί.

Αν, για παράδειγμα, κάποιος συνταξιούχος έλαβε αύξηση 60 ευρώ και από 850 ευρώ η σύνταξή του ανήλθε στα 910, με τη σύνταξη Μαρτίου θα λάβει 970 ευρώ.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Περισσότερα

Ελλάδα

Ακρίβεια: Μποϊκοτάζ ΙΝΚΑ στα γαλακτοκομικά προϊόντα

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε ανακοίνωσή της η καταναλωτική οργάνωση, αναφέρει πως «μετά από την ίδια εικόνα που παρουσιάζει η αγορά τροφίμων και ιδιαίτερα τα προϊόντα γάλακτος εμείς ως ΙΝΚΑ Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας μετά από απαίτηση χιλιάδων ή και εκατομμυρίων Καταναλωτών ξεκινάμε Μποϊκοτάζ στα τυροκομικά γαλακτοκομικά γάλατα γιαούρτια από 13 Φεβρουαρίου έως 20 Φεβρουαρίου 2023.

Ζητάμε από τους πολίτες καταναλωτές να μην αγοράζουν για μια εβδομάδα αυτά τα προϊόντα. Η δύναμη της αγοράς είμαστε εμείς οι πολίτες καταναλωτές.

Λέμε όχι στην ακρίβεια παντού όχι στην αισχροκέρδεια και κερδοσκοπία. Ότι δεν μπορεί να κάνει η κυβέρνηση ας το κάνουμε εμείς οι ίδιοι οι πολίτες καταναλωτές.

Ας φροντίσουμε το πορτοφόλι μας την τσέπη μας ας προστατέψουμε το εισόδημα που κάποιοι θέλουν να κλέψουν χωρίς ίχνος λογικής αλλά και ηθικής αφού παράλληλα μειώνουν
τις ποσότητες στις ίδιες συσκευασίες προϊόντων.

Από 13 Φεβρουαρίου ημέρα Δευτέρα έως 20 Φεβρουαρίου ημέρα Κυριακή 2023 δεν αγοράζουμε προϊόντα γαλακτοκομικά γάλατα γιαούρτια τυροκομικά εγχώρια ή εισαγωγής.»

Περισσότερα

Ελλάδα

Χουλιάρας: Κανείς δεν αποκλείει έναν μεγάλο σεισμό στην Ελλάδα

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο καθηγητής σεισμολογίας Γεράσιμος Χουλιάρας, ανέφερε τις συνέπειες που θα είχε ένα τέτοιο φαινόμενο αν συνέβαινε στην Ελλάδα.

Μετά τις προβλέψεις του κ. Συνολάκη, ο καθηγητής Σεισμολογίας Γεράσιμος Χουλιάρας, κλήθηκε για να μιλήσει για όσα ισχύουν για τους δύο ισχυρούς σεισμούς στην Τουρκία.

«Έίμαστε στην τέταρτη ημέρα μετά τους δύο ισχυρούς σεισμούς σε Τουρκία και Συρία, αυτό το ρήγμα είναι πολύ μακρυά από την Ελλάδα για να την επηρεάσει, για να γίνει μεταφορά τάσεων, είναι πολύ μεγάλη η απόσταση» ανέφερε μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο καθηγητής της Σεισμολογίας.

Εξήγησε ότι ο όρος ντόμινο δεν αναφέρεται στις τεκτονικές πλάκες: Το επίκεντρο, εξήγησε, είναι πάνω από 1.000 χλμ από τον ελλαδικό χώρο. Και συνέχισε: «Το φαινόμενο ντόμινο το είδαμε αμέσως μετά τα 7,8 Ρίχτερ, μετά τον πρώτο σεισμό, σε 9 ώρες, 1.000 χλμ πιο πάνω έγινε σεισμός 7,5 Ρίχτερ».

«Θα είχε μικρότερες επιπτώσεις»
Σε ερώτηση αν μπορεί να υπάρξει σεισμός τέτοιους μεγέθους στην Ελλάδα, απάντησε: «Ιστορικά είχαμε τέτοιου μεγέθους σεισμούς, οπότε κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα ενός τέτοιου μεγέθους στον ελλαδικό χώρο. Υπάρχουν 3-4 τέτοια παραδείγματα ισοδύναμων μεγεθών παλαιότερα, οπότε κανείς δεν μπορεί να το αποκλείσει».

Σε ερώτηση ποιες θα ήταν οι συνέπειες ενός τέτοιου σεισμού είπε: «Θα είχε μικρότερες επιπτώσεις, τα κτίριά μας είναι καλύτερα από αυτά που βλέπουμε στην Τουρκία, έχουμε καλύτερες υποδομές. Επίσης, έχουμε το ευεργετικό στη γεωδυναμική της Ελλάδας, ότι οι περισσότεροι ισχυροί σεισμοί συμβαίνουν σε υποθαλάσσιες περιοχές, οπότε το φαινόεμνο εκτονώνεται».

Ο κ. Χουλιάρας κατέληξε: «Τα κτίρια είναι αυτά που πρέπει να προσέχουμε, να γίνονται συνεχείς έλεγχοι στα κτίρια και τις υποδομές, είναι τα βασικά πράγματα. Αν αφοσιωθούμε σε αυτά, θα είμαστε καλά».

in.gr

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα