Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

ΑΠΟΨΗ: Ένα καλό σενάριο για τις κάλπες

Published

on

Έχουμε μπει σε προεκλογική περίοδο. Όλα αυτό δείχνουν. Ακόμα και αν οι εκλογές γίνουν στο απώτατο συνταγματικό τους όριο, δηλαδή στις αρχές του προσεχούς καλοκαιριού, η περίοδος που διανύουμε, για κόμματα και πολιτικούς, έχει ως «πυξίδα» την επικείμενη κάλπη, που λόγω απλής αναλογικής θα είναι και αρκετά «θολή», οδηγώντας – το πιθανότερο – σε δεύτερες εκλογές.

Και καθώς, τα σενάρια για τις ημερομηνίες των εκλογών συνεχίζονται, υπάρχουν δύο παράμετροι που ζυγίζουν πολύ σοβαρά στη ζυγαριά του πρωθυπουργού. Η πρώτη είναι ο χειμώνας και η κατάσταση με την ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια. Και η δεύτερη είναι τα ελληνοτουρκικά και ο χρόνος των εκλογών στην Τουρκία. Η πρώτη παράμετρος γίνεται εύκολα κατανοητό γιατί είναι πολύ σημαντική. Και η δεύτερη όμως, έχει τεράστια σημασία. Γιατί με τον Ερντογάν να κάνει «παιχνίδι» με κάθε τρόπο, η πιθανότητα να εκμεταλλευθεί κάποιο κενό εξουσίας στην Ελλάδα για στηθεί μία προβοκάτσια, δεν είναι αμελητέα.

Το πρώτο ζητούμενο λοιπόν είναι να ξεπεράσουμε τη… βαρυχειμωνιά. Έτσι και «καβαλήσουμε» και τον Φλεβάρη, τότε μπορούμε να αρχίσουμε να συζητάμε για την ημερομηνία των εκλογών, η οποία μπορεί να είναι οποιαδήποτε Κυριακή από τα μέσα Μαρτίου και μετά, με εξαίρεση βέβαια την Κυριακή του Πάσχα. Οι κάλπες την προσεχή άνοιξη, προτού ξεκινήσει η νέα τουριστική σαιζόν και την Ελλάδα να προλαβαίνει τις τουρκικές κάλπες, έχοντας κυβέρνηση την ώρα που το πολιτικό θερμόμετρο στη γείτονα χώρα θα χτυπάει κόκκινο, είναι ένα καλό σενάριο. Όμως, τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται βέβαιο γιατί η ίδια η πραγματικότητα είναι αβέβαιη. Αυτό που σε αυτή την φάση προέχει, είναι να μπούμε στον χειμώνα με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες…

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement