Connect with us

Τοπική αγορά

Ισχυρό το στίγμα της Δυτικής Ελλάδος στην φετινή έκθεση τροφίμων Cial στο Παρίσι

Published

on

Η Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας μαζί με τα τρία Επιμελητήρια, Αχαΐας, Ηλείας και Αιτ/νίας, συμμετείχε φέτος στην κορυφαία διεθνή έκθεση τροφίμων CIAL στο Παρίσι με τους 7.000 εκθέτες απ όλο τον κόσμο και τους εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες.

Την Ελληνική αποστολή στην έκθεση η οποία ξεκίνησε το Σάββατο 15 και διήρκησε εως χθες Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022, στο Εκθεσιακό Πάρκο PARIS NORD VILLEPINTE, οργάνωσε η Εnterprise Greece, εθνικός φορέας που προωθεί τις εξαγωγές ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών στο εξωτερικό, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εξωτερικών.
Όλοι μαζί, Περιφέρεια, Επιμελητήρια και επιχειρήσεις, ανέδειξαν από τις αρχές της εβδομάδας το μεγάλο αγροδιατροφικό πλούτο της περιοχής και τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα.
Στο μεγάλο περίπτερο της 100 τ.μ. της Περιφέρειας συγκεντρώθηκε για πρώτη φορά αυτό το 4ήμερο μεγάλο αποτύπωμα της παραγωγικής ισχύος της ευρύτερης περιοχής, εντυπωσιάζοντας τους επισκέπτες.
Το Επιμελητήριο Αχαΐας με 10 εταιρίες μέλη του Επιμελητηρίου (Λουξ, Cavino, Σκιαδαρέσης κά.) και πληθώρα προϊόντων, κρασιά, μπύρες, ελιές, λάδι, μέλι, μαρμελάδες, πραλίνες, λουκούμια, σταφίδες, έδωσε ισχυρό στίγμα. Στο κοινό περίπτερο της Περιφέρειας συμμετείχαν 4 επιχειρήσεις από κάθε νομό.
Η «Λουξ» στο πλαίσιο της φετινής έκθεσης SIAL 2022, έκανε κάνει είσοδο σε μία νέα κατηγορία, καθώς παρουσιάζει τη Loux Free πορτοκαλάδα χωρίς ανθρακικό, χωρίς συντηρητικά, χωρίς προσθήκη ζάχαρης και το μόνο χωρίς τεχνικά γλυκαντικά, με βάση φυσικά γλυκαντικά.
Ταυτόχρονα η Λουξ λάνσαρε και παρουσιάσε σε επισκέπτες από όλο τον κόσμο τη νέα σειρά παγωμένου τσαγιού, τρεις κωδικούς χωρίς συντηρητικά και ζάχαρη, με τη χρήση φυσικών γλυκαντικών ουσιών.
Από την Ηλεία συμμετείχαν οι «AROMA FARMS L.P.», «LAMPROPOULOU FAMILY FARM», «MONOPATI S.A. PRODUCERS ORGANIZATION» και «MANA GI”. Εκτός περίπτεροι συμμετέχουν και οι «ILIS PARASKEYOPOULOS QUALITY FOODS S.A.», «KOZAT FINE FOODS S.A» και «KORONZIS BROS Go»
Από την Αιτ/νια συμμετέχουν στο κοινό περίπτερο οι ‘ΑΦΟΙ ΣΤΕΦΟΥ & ΣΙΑ ΕΕ.», «Κουβέλη Αρετή του Αλεξάνδρου – ETOLEA», «Αγροτικός Συνεταιρισμός Αρχαία Ωλένεια Αιτωλοακαρνανίας – STAMNA OLIVES» και «ΤΣΟΡΒΑΝΤΖΗΣ Σ – ΤΣΟΡΒΑΝΤΖΗ Κ. Ε.Π.Ε. – MESSOLONGI FIELDS LTD».
Επίσης με ατομικό περίπτερο εκτός περίπτερου της Περιφέρειας και των Επιμελητηρίων, συμμετέχουν οι εξής επιχειρήσεις «ΑΜΑΛΘΕΙΑ Α.Ε», «ΕΥ.ΓΕ ΠΙΣΤΙΟΛΑΣ – AGRINO» και «ΗΛΙΔΑ Α.Ε.».

Ροή ειδήσεων

Advertisement