Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Γιώργος Α. Παπανδρέου από την Πάτρα: Βιώνουμε απανωτές κρίσεις και την απειλή της φτωχοποίησης

Απαιτείται αλλαγή φιλοσοφίας και άμεση παρέμβαση στην οικονομία. Εταιρείες και αγορά δεν θα δώσουν λύσεις. Εθνικό στοίχημα η ενεργειακή και διατροφική ασφάλεια.

Δημοσιεύθηκε

στις

 

  

Ο πρώην Πρωθυπουργός και Βουλευτής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Α. Παπανδρέου,συναντήθηκε σήμερα, με τη Διοίκηση του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Πελοποννήσου και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας και τη Διοίκηση του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πάτρας.

 

Μετά τις συναντήσεις έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

Είχα την ευκαιρία σήμερα να συναντήσω τη Διοίκηση του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. για θέματα της Γεωργίας, της Κτηνοτροφίας και των Ιχθυοκαλλιεργειών, κλάδους πολύ σημαντικούς για την χώρα μας και τη Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας, που έχει αναλάβει την πρωτοβουλία να συγκεντρώσει όλους τους φορείς γύρω από τα σημαντικά και σοβαρά προβλήματα της περιοχής.  

 

Από τη μια, ζούμε το φάσμα μιας απειλής, μιας υπαρκτήςαπειλής, της φτωχοποίησης ενός τεράστιου μέρους του πληθυσμού μας. Από την άλλη, βλέπουμε τα τεράστια υπερκέρδη που πηγαίνουν στους λίγους, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς. Είναι μια απαράδεκτη κατάσταση. Πρέπει να αλλάξει η όλη φιλοσοφία της οικονομίας, καθώς δεν μπορούμε να περιμένουμε από τις μεγάλες εταιρείες και την ελεύθερη αγορά να δοθούν λύσεις. 

 

Είμαστε ουσιαστικά, σε μια εμπόλεμη κατάσταση απανωτών κρίσεων, αποτελούμε μια οικονομία, όχι ειρήνης αλλά πολέμου, που απαιτεί πολιτικές προσηλωμένες στα προβλήματα του κόσμου, στα προβλήματα των νοικοκυριών, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, του αγροτικού και εργατικού κόσμου.  

 

Να προστατευτούν τα εισοδήματα, η νέα κατοικία, οι επιχειρήσεις, να εφαρμοστούν πολιτικές που θα εδραιώσουν μια άλλη ενεργειακή πραγματικότητα, όπου εμείς οι πολίτες, θα είμαστε καταναλωτές αλλά και παραγωγοί, στο δρόμο της μείωσης του κόστους της ενέργειας. Πολιτικές που εδώ και χρόνια ξεκινήσαμε αλλά αφέθηκαν όμως στην τύχη τους, έτσι ώστε σήμερα να έχουμε αυτά τα δυσάρεστα αποτελέσματα.  

 

Η Ελλάδα θα μπορούσε να είναι σήμερα αυτάρκης σε ενέργεια, όπως θα μπορούσε να έχει και μεγαλύτερη διατροφική αυτάρκεια. Αυτό βεβαίως, αποτελεί εθνικό στοίχημα, που αφορά το βιος του Ελληνικού λαού. 

 

Θεωρώ ότι πρέπει να υπάρξει παρέμβαση στις αγορές, παρέμβαση ουσιαστική, ώστε τα υπερκέρδη να μειωθούν προς όφελος του Ελληνικού λαού, να υπάρχει παρέμβαση στις αγορές, ώστε να μεθοδεύσουμε μια άλλη ενεργειακή πολιτική σε εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο. Μια πολιτική που πρέπει να είναι δυναμική, από την οποιαδήποτε Ελληνική κυβέρνηση, που αντί να βοηθά τους λίγους και ισχυρούς, θα πρέπει να κοιτάξει επιτέλους, ένα σχεδιασμό για ολόκληρη την Χώρα και ιδιαίτερα για τον Ελληνικό λαό,που υποφέρει από αυτήν τη μεγάλη κρίση.

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ – ΒΙΝΤΕΟ: “Ντου” συμβασιούχων στο Δημοτικό Συμβούλιο!

Δημοσιεύθηκε

στις

Η πρόθεση συμβασιούχων της Κοινωφελούς να διεκδικήσουν την επαναφορά τους στο Δήμο Πατρέων προσφεύγοντας, αυτή τη φορά, στο δικαστήριο Λασιθίου Κρήτης συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Πατρέων κατόπιν εισήγησης των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Η συζήτηση έγινε σε τεταμένη ατμόσφαιρα, καθώς στην αίθουσα της συνεδρίασης, έκαναν «ντου» και εργαζόμενοι, που διαμαρτύρονταν για τη στάση της δημοτικής αρχής.

«Δεν μπορούμε άλλο, έχουν κλονιστεί τα νεύρα μας, ποιος μας έστειλε στους δικηγόρους», φώναζε ένας από τους εργαζόμενους, ενώ η προεδρεύουσα, Κατερίνα Σολωμού, προσπαθούσε να ηρεμήσει την κατάσταση.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Λακωνία: Συγγενής της 13χρονης ο βιαστής και πατέρας του παιδιού της – Πώς οι δάσκαλοί της αποκάλυψαν τη φρίκη

Δημοσιεύθηκε

στις

Η υπόθεση φρίκης με θύμα ένα 13χρονο κορίτσι στη Λακωνία, το οποίο κακοποιήθηκε και γέννησε το παιδί του βιαστή της άρχισε να αποκαλύπτεται όταν η ανήλικη κίνησε τις υποψίες στο σχολικό της περιβάλλον. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δάσκαλοι κατάλαβαν ότι κάτι συμβαίνει με τη 13χρονη και σε συννενόηση με τον διευθυντή του σχολείου, το 13χρονο κορίτσι υποβλήθηκε σε αιματολογικές εξετάσεις στο πλαίσιο δήθεν προληπτικού ιατρικού ελέγχου για όλα τα παιδιά στο σχολείο όπου διαπιστώθηκε η προχωρημένη εγκυμοσύνη της.

Σύμφωνα με τον «Λακωνικό Τύπο» ο εν λόγω γιατρός συνέταξε και απέστειλε αναφορά συνοδευόμενη από τα αποτελέσματα των εξετάσεων στον Εισαγγελέα Γυθείου γνωστοποιώντας την κατάσταση της 13χρονης. Η κινητοποίηση των αρχών ήταν άμεση, με τη 13χρονη να απομακρύνεται από το οικογενειακό της περιβάλλον και να μεταφέρεται σε μαιευτήριο στην Αθήνα καθώς η κατάστασή της λόγω της ηλικίας της ήταν κρίσιμη.

Η ανήλικη ανήκει σε οικογένεια Ελλήνων, η οποία απαρριθμεί έξι παιδιά όπου σύμφωνα με μαρτυρίες ζούσαν παραμελημένα ενώ κάτοικοι της περιοχής βοηθούσαν την οικογένεια με είδη πρώτης ανάγκης και ρούχα. Ο πατέρας της οικογένειας είναι στη φυλακή για υπόθεση ναρκωτικών.

Μετά τον τοκετό του 13χρονου κοριτσιού, ξεκίνησε από τις αρμόδιες αρχές η διαδικασία αναδοχής-υιοθεσίας του βρέφους ενώ αναμένεται το επίσημο πόρισμα σχετικά με την πατρότητα του βρέφους.

Η 13χρονη φέρεται να έπεσε θύμα βιασμού από συγγενικό της πρόσωπο με αποτέλεσμα να μείνει έγκυος. Μάλιστα, το κορίτσι φέρεται να κακοποιήθηκε και μετά τον τοκετό από έτερο συγγενικό της πρόσωπο το οποίο την φιλοξενούσε στην Αθήνα.

Ωστόσο στην πρώτη της κατάθεση, η 13χρονη υπέδειξε δύο αλλοδαπούς, οι οποίοι φέρεται να τη βίαζαν, χωρίς να αναφέρει τους βιασμούς από συγγενικά της πρόσωπα. Και οι δυο αλλοδαποί συνελήφθησαν. Παραδέχθηκαν τη συνεύρεση με την 13χρονη, αρνούμενοι ωστόσο την κατηγορία του βιασμού, σημειώνοντας ότι έγινε με τη θέλησή της.

Σε κατάθεση που ακολούθησε τον Φεβρουάριο του 2023, η ανήλικη υπέδειξε και τον ένα από τους δύο συγγενείς, ο οποίος φέρεται να τη βίασε και φέρεται να είναι και ο πατέρας του παιδιού της. Όπως αποκαλύπτεται, ο συγγενής της ανήλικης φέρεται να χρησιμοποιούσε ουσίες προκειμένου να προχωρήσει στις φρικιαστικές πράξεις του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συγκεκριμένος κρατείται σε φυλακές για άλλο όμως αδίκημα.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ: Νέος μετεωρολογικός σταθμός στην περιοχή – ΦΩΤΟ

Δημοσιεύθηκε

στις

Εγραψε ο μετεωρολόγος Νικόλας Σερέτης: Νέος μετεωρολογικός σταθμός εγκαταστάθηκε στον οικισμό Πουρναρόκαστρο Αχαΐας, στις δυτικές πλαγιές του Παναχαϊκού όρους σε υψόμετρο 650-700 μέτρων, σε μια περιοχή με ιδιαίτερο καιρικό ενδιαφέρον.
Ο σταθμός έχει ενταχθεί στο δίκτυο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και οι καιρικές συνθήκες της περιοχής αποτυπώνονται σε πραγματικό χρόνο στην παρακάτω ιστοσελίδα:
Θερμά ευχαριστώ στους θεόδωρο Αλεξόπουλο και Νικολιτσα Αλεξοπούλου αλλά και στον Χρήστο Γεωργόπουλο Ντινόπουλος για την ιδιαίτερα πολύτιμη συνδρομή που είχε ο καθένας με τον τρόπο του σ’ αυτό το εγχείρημα!
*Εις μνήμην του παππού μου Γεωργίου Παν. Σουγλέρη, ο οποίος υπηρέτησε ανιδιοτελώς την τοπική κοινότητα Ελικίστρας, στην οποία ανήκει και ο εν λόγω οικισμός, από το πόστο του Γραμματέα επί σειρά δεκαετιών.

 

 

 

 

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα