Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Έβρος: 1.000 μετανάστες καθημερινά στα σύνορα

Δημοσιεύθηκε

στις

Στοιχεία για τη δράση της τουρκικής στρατοχωροφυλακής στον Έβρο, μετά και την ωμότητα με τους 92 γυμνούς μετανάστες, βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου στο OPEN, περίπου 1.000 μετανάστες επιχειρούν καθημερινά να περάσουν τον Έβρο και να βρεθούν στο ελληνικό έδαφος. Αυτές οι πιέσεις έχουν αυξηθεί σταδιακά τον τελευταίο μήνα όπως παρατηρούν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, ενώ έχουν εντοπίσει και έναν νέο σχέδιο της τουρκικής πλευράς το οποίο είναι να έχουν «διαθέσιμους» μετανάστες κοντά στο ποτάμι και να τους «σπρώχνει» στο ελληνικό έδαφος όταν επιθυμεί να δημιουργήσει ένταση.

Οι Τούρκοι στρατοχωροφύλακες έχουν εντοπίσει εγκαταλελειμμένα κτίρια, αγροικίες, στάνες ακόμα και χοιροστάσια όπου έχουν βρει καταφύγιο μετανάστες. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, τους αφήνουν εκεί, τους σιτίζουν και κάποια δεδομένη στιγμή εμφανίζονται φορτηγά στα οποία τους επιβιβάζουν, τους πηγαίνουν στο ποτάμι και τους πιέζουν με την βία να περάσουν στην απέναντι όχθη και το ελληνικό έδαφος.

Ροή ειδήσεων

Advertisement