Connect with us

Χωρίς κατηγορία

Δένδιας: Η υπόσχεση των Ουκρανών – Τι θα του στείλουν για να θυμάται την επίσκεψη στο Κίεβο

Published

on

O υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας βρέθηκε πρόσφατα στο Κίεβο και μάλιστα χρειάστηκε να μεταβεί σε καταφύγιο μαζί με τον ουκρανό ομόλογό του Ντμίτρο Κουλέμπα όταν ήχησαν οι σειρήνες στην ουρανική πρωτεύουσα.

Ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε σήμερα σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις στο πρόσφατο ταξίδι του στην Ουκρανία και τόνισε ότι κατά την επίσκεψή του την Τετάρτη στο Κίεβο η πόλη υπέστη πυραυλική επίθεση από 7 πυραύλους κρουζ, εκ των οποίων οι τέσσερις καταρρίφθηκαν

«Μου υποσχέθηκε η ουκρανική πλευρά ότι θα μου στείλει έναν πύραυλο, για να μείνει στο υπουργείο Εξωτερικών και να θυμίζει την ιδιαιτερότητα αυτής της επίσκεψης», είπε.

Στη συνάντηση στο Κίεβο, ο Κουλέμπα είχε σημειώσει: «Ελευθερία ή θάνατος είναι ένα καταπληκτικό σύνθημα της Ελληνικής Επανάστασης και ένα τέτοιο σύνθημα υπήρχε και στην ουκρανική επανάστασηΟ Ελληνικός λαός καταλαβαίνει καλύτερα από κάθε άλλον τι σημαίνει ο αγώνας για την ελευθερία».

Ο Νίκος Δένδιας είχε δηλώσει, από την πλευρά του, πως «ήταν συγκινητικό για μένα ότι ο Ντμίτρο Κουλέμπα κατά την τοποθέτησή του μέσα σε καταφύγιο -διότι αναγκαστήκαμε να κατέβουμε στο δεύτερο υπόγειο εφόσον ήχησαν οι σειρήνες και η πόλη δέχτηκε επίθεση από πυραύλους- επανέλαβε το σύνθημα της Ελληνικής Επανάστασης “Ελευθερία ή Θάνατος”. Δείχνει αυτό ότι η ουκρανική κοινωνία προσλαμβάνει την πρόκληση με τον ίδιο τρόπο που κι εμείς την καταλαβαίνουμε».

Ροή ειδήσεων

Advertisement