Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Εξελίξεις αιχμής στην Παθολογία-Ξεκίνησαν χθες οι εργασίες του συνεδρίου της Παθολογικής Κλινικής του Π.Γ.Ν.Π. 

Δημοσιεύθηκε

στις

Ξεκίνησαν χθες οι εργασίες του 2ου Συνέδριου με γενικό τίτλο: «Νεότερες Εξελίξεις στην Εσωτερική Παθολογία» που διοργανώνει η Παθολογική Κλινική Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, με την συνδιοργάνωση της Ιατρικής Εταιρείας Δυτικής Ελλάδος και Πελοποννήσου στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών.

Το συγκεκριμένο συνέδριο που άφησε πολύτιμο επιστημονικό εκτόπισμα πέρυσι που πραγματοποιήθηκε για 1η χρονιά, μέσω των διευρυμένων εισηγήσεων που περιλαμβάνουν όλο το φάσμα των πεδίων της παθολογίας με διακεκριμένους εισηγητές, ήδη άφησε από χθες ηχηρό στίγμα.

Αποδίδοντας το προφίλ του Συνεδρίου ο Διευθυντής της Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής Καθηγητής Παθολογίας Λοιμώξεων Καθηγητής και Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Μάρκος Μαραγκός, επεσήμανε: «Η επιστημονική εκδήλωση πραγματοποιείται για δεύτερη φορά με γνώμονα την ανάδειξη του εξαιρετικού και συνεχώς εξελισσόμενου επιστημονικού και ερευνητικού επιπέδου του ιατρικού δυναμικού της Παθολογικής Κλινικής τόσο σε τοπικό όσο και σε ευρύτερο περιφερειακό επίπεδο.

Το συνέδριο απευθύνεται σε όλους τους γιατρούς και έχει ως κύριο στόχο την αναγκαία συνεχιζόμενη ιατρική εκπαίδευση και ενημέρωση της επιστημονικής κοινότητας μέσα σε ένα περιβάλλον εξελισσόμενης γνώσης. Επιμέρους στοχεύει στην ενημέρωση των γιατρών κυρίως των παθολογικών ειδικοτήτων για τις νεότερες εξελίξεις και την σύγχρονη αντιμετώπιση συνήθων κλινικών προβλημάτων και την πολύ σημαντική ενεργό συμμετοχή και συνεργασία σε ένα γόνιμο επιστημονικό διάλογο, όπου θα αναλυθούν δεδομένα και θα ανταλλαχτούν απόψεις. Η θεματολογία του 2ου συνεδρίου θα αναφέρεται στην διάγνωση και αντιμετώπιση επειγόντων καταστάσεων της καθημερινής κλινικής πρακτικής στις Παθολογικές Κλινικές».

Ροή ειδήσεων

Advertisement