Connect with us

Διεθνή

Ουκρανία: Ρώσοι μισθοφόροι κατασκεύασαν οχυρό 2 χιλιομέτρων – Δορυφορικές εικόνες

Published

on

Ένα οχυρό σχεδόν 2 χιλιομέτρων κατασκεύασαν Ρώσοι μισθοφόροι στην κατεχόμενη από τη Ρωσία πόλη Χίρσκε, στην ανατολική Ουκρανία, όπως δείχνουν νέες δορυφορικές εικόνες της Maxar Technologies.

Μία μεγάλη τάφρος βρίσκεται πίσω από την αντιαρματική οχύρωση που αποτελείται από τέσσερις σειρές τσιμεντένιων πυραμίδων για τις οποίες οι Ρώσοι ελπίζουν ότι θα εμποδίσουν οποιαδήποτε ουκρανικά οχήματα και τανκς να κινηθούν προς τα ανατολικά.

Δορυφορικές εικόνες από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος δείχνουν ότι η τάφρος κατασκευάστηκε σε δύο χρονικές περιόδους: Το πρώτο τμήμα της τάφρου σκάφτηκε στις 25 Σεπτεμβρίου και το δεύτερο σκάφτηκε κάποια στιγμή μεταξύ 30 Σεπτεμβρίου και 5 Οκτωβρίου.

Ρωσικά μέσα ενημέρωσης ονόμασαν την οχύρωση «Γραμμή Βάγκνερ» από τον στρατό μισθοφόρων της ομάδας Βάγκνερ που υποστηρίζεται από τη Ρωσία. Σύμφωνα με το μέσο ενημέρωσης του ρωσικού στρατού Zvedza TV, πρόκειται για μια «δεύτερη γραμμή άμυνας» εάν οι Ουκρανοί προσπαθούσαν να εισχωρήσουν στην περιοχή.

 

Αν και η οχύρωση θα μπορούσε να βοηθήσει στην άμυνα έναντι μιας κατά μέτωπο επίθεσης, τίποτα δεν εμποδίζει τις ουκρανικές δυνάμεις να ταξιδέψουν απλώς γύρω από τις οχυρώσεις, οι οποίες εκτείνονται μόνο 1,6 χιλιόμετρα ή λίγο περισσότερο από ένα μίλι.

Το ρωσικό RIA/FAN, δημοσίευσε έναν χάρτη την Τετάρτη υποστηρίζοντας ότι ο όμιλος Βάγκνερ θα συνεχίσει την οχύρωση ανατολικά από τα ρωσο-ουκρανικά σύνορα μέχρι την Κρεμίννα και μετά νότια στο Σβίτλομπαρσκ.

Ανάλυση του χάρτη του CNN έδειξε η οχύρωση μπορεί να εκτείνεται περίπου 217 χιλιόμετρα ή περίπου 135 μίλια.

Πρόσθετες δορυφορικές εικόνες που εξετάστηκαν από το CNN δεν έδειξαν ότι υπάρχει οποιαδήποτε άλλη κατασκευή κατά μήκος της υποτιθέμενης διαδρομής της «Γραμμής Wagner».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Όμιλος Wagner χρησιμοποιεί χαρακώματα για να οχυρώσει τις θέσεις του. Το 2021, η ομάδα μισθοφόρων κατασκεύασε περισσότερα από 70 χιλιόμετρα, χαρακώματα στην έρημο της Λιβύης για να σταματήσει τις χερσαίες επιθέσεις στις θέσεις τους εκεί.

CNN GREECE

Ροή ειδήσεων

Advertisement