Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Περιουσία Γιώργου Τράγκα: Η ώρα του εισαγγελέα για τον Γιάννη Τράγκα και τη Μαρία Καρρά

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Ονορέ Ντε Μπαλζάκ έγραψε ότι «το μυστικό των μεγάλων περιουσιών χωρίς προφανή αιτία είναι ένα έγκλημα που έχει ξεχαστεί, επειδή έχει γίνει σωστά», ρήση που ταιριάζει εν πολλοίς στην υπόθεση της τεράστιας κληρονομιάς του Γιώργου Τράγκα.

Μια περιουσία που, μετά τα αποκαλυπτήριά της, την έρευνα που ακολούθησε και το βούλευμα που συντάχθηκε από την Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, ερευνάται ενδελεχώς από τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς που ανέλαβαν την υπόθεση.

Οι δικαστικοί λειτουργοί, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, καλούν όλους όσους θεωρούν ότι εμπλέκονται, προκειμένου να καταθέσουν τι γνωρίζουν για την κληρονομιά Τράγκα.

Συνεργάτες του εκδότη-δημοσιογράφου, επιχειρηματίες, στελέχη του τραπεζικού χώρου και πρώην μέλη στα διοικητικά συμβούλια κάποιων από τις δεκάδες εταιρείες που είχε συστήσει καταθέτουν το τελευταίο διάστημα.

Τελευταίοι θα παρουσιαστούν ο Γιάννης Τράγκας και η τελευταία σύζυγος του ανθρώπου που έστησε μια real estate αυτοκρατορία εντός και κυρίως εκτός συνόρων, Μαρία Καρρά, αφού οσονούπω έρχεται η σειρά της οικογένειας.

Εάν κριθεί αναγκαίο, κατάθεση θα δώσει και ο Φρέντυ Τράγκας, που αποποιήθηκε την κληρονομιά του πατέρα του, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

ΝΙΚΑΙΑ: Η αστραφτερή βίλα στην Côte d’Azur

TRAGAS_COTE_D_AZUR1
TRAGAS_COTE_D_AZUR2
TRAGAS_COTE_D_AZUR3
TRAGAS_COTE_D_AZUR4
TRAGAS_COTE_D_AZUR5
Ο έρωτας του Γιώργου Τράγκα με την Κυανή Ακτή στεγάστηκε στην πανέμορφη βίλα με την αστραφτερή πισίνα και την πανοραμική θέα στη Νίκαια. Εκεί όπου η λαχτάρα για ηρεμία συναντούσε τη μαγεία του γαλλικού Νότου και του επέτρεπε να είναι κοντά στην επιχειρηματική βάση που διατηρούσε στο διπλανό Μονακό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη φύγει για το Μονακό -όπου και κατατέθηκε η διαθήκη του πατέρα του- η φόρμα αποποίησής της, προκειμένου να κατατεθεί στο αρμόδιο δικαστήριο του πριγκιπάτου, όπου κατοικούσε μόνιμα τα τελευταία χρόνια ο Γιώργος Τράγκας.

Η παράσταση απογραφής στο δικαστήριο, ο Γιάννης και η επιθυμία της Καρρά

Αυτός που φεύγοντας από τη ζωή άφησε πίσω του πάνω από δεκαεφτά ακίνητα, καταθέσεις εκατομμυρίων, ράβδους χρυσού σε θυρίδες και ποιος ξέρει τι άλλο.

Και ήταν αυτή η τεράστια περιουσία που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου, όταν αποκαλύφθηκαν όλα αυτά τα αποκτήματα αρχικά και η ιδιόχειρη διαθήκη του εκλιπόντος που οδήγησε σε ένα άτυπο μπρα ντε φερ των τριών κληρονόμων.

Αυτών που στις 26 Οκτωβρίου το πρωί θα βρεθούν μέσω των συνηγόρων τους στην παράσταση απογραφής της κληρονομιάς στη δικαστική αίθουσα.

Διαδικασία που μέχρι να τελεσφορήσει δεν επιτρέπει καμία μεταβολή στα κληροδοτήματα που άφησαν με το στόμα ανοιχτό την κοινή γνώμη, που δεν προλάβαινε να μετράει πολυτελή ακίνητα και εκατομμύρια.

Οπως επισημαίνουν κύκλοι προσκείμενοι στον Γιάννη Τράγκα, ο μεγάλος γιος του δημοσιογράφου-εκδότη δεν έχει κάνει ακόμη αποδοχή κληρονομιάς στο Μονακό.

Κίνηση που δείχνει ότι σκέπτεται κατά πόσο πρέπει να εμπλακεί σε αυτή, μετά το πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και τις τέσσερις κακουργηματικές κατηγορίες για τις οποίες ερευνάται η Μαρία Καρρά.

ΗΠΑ: To «American dream» σε τρία ακίνητα

TRAGAS_USA
Το αμερικάνικο όνειρο σε τρία ακίνητα, που φέρεται να είχε ο Γιώργος Τράγκας στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Πρόκειται για διαμερίσματα σε συγκροτήματα κατοικιών. Το ένα στην οδό N Bayshore Dr στο Μαϊάμι, πάνω στον Biscayne Bay, ακριβώς απέναντι από το περίφημο Miami Beach και δίπλα στο Margaret Pace Park με το πάρκο σκύλων και το τένις κλαμπ. Ολος ο παράδεισος σε μια γωνιά, έστω και με υγρασία. Το δεύτερο στην 5η Λεωφόρο στο Midtown της Νέας Υόρκης, ένας από τους πιο ακριβούς και ίσως ο πιο φημισμένος δρόμος του κόσμου. Και το τρίτο στο Veer Towers, τους δίδυμους πύργους που στολίζουν τη Las Vegas Boulevard South, στο πιο πολυτελές σημείο της πόλης και στέκουν ακομπλεξάριστα ανάμεσα στο «Bellagio Hotel» και το «MGM Grand» – οι κοινοί θνητοί τα θυμούνται μόνο από την ταινία «Ocean’s Eleven».

Ο Γιάννης Τράγκας και η τελευταία σύζυγος του πατέρα του θα είναι και οι τελευταίοι που θα κληθούν να καταθέσουν στους οικονομικούς εισαγγελείς που ανέλαβαν την έρευνα.

Σύμφωνα με το περιβάλλον της Μαρίας Καρρά, η πρόθεσή της είναι να εμφανιστεί ενώπιον των δικαστικών λειτουργών και να δώσει τη δική της εκδοχή.

Θέλει να το κάνει η ίδια ώστε να δείξει ότι δεν έχει να φοβηθεί κάτι, παρότι διαμένει μόνιμα στο εξωτερικό και ήρθε στην Ελλάδα μόλις για ένα 24ωρο πριν από λίγους μήνες.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο προσωρινής της κράτησης, αυτό δεν είναι ορατό αφού δεν υπάρχει η αίσθηση ότι θα επαναλάβει το ίδιο αδίκημα για το οποίο ελέγχεται.

Γι’ αυτό φέρεται να επέλεξε να μην καταθέσει υπόμνημα ο δικηγόρος της, αλλά να ταξιδέψει η ίδια και να δώσει τις δικές της απαντήσεις στους εισαγγελείς όταν κληθεί.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, υπάρχει περίπτωση να κληθεί και ο Φρέντυ Τράγκας να καταθέσει, σε περίπτωση που αυτό είναι αναγκαίο.

Ο κομβικός ρόλος της Καρρά

Αν προσπαθήσει κάποιος να σκιαγραφήσει τις σχέσεις που είχαν οι τρεις κληρονόμοι με τον εκλιπόντα θα αντιληφθεί μιλώντας με ανθρώπους από το στενό επαγγελματικό περιβάλλον του Γιώργου Τράγκα ότι η Μαρία Καρρά είχε την πρωτοκαθεδρία.

Ηταν η γυναίκα που παντρεύτηκε δύο φορές και αυτή στην οποία φέρεται να εμπιστευόταν όλα του μυστικά και τις κινήσεις του, εν αντιθέσει με τους δύο γιους του.

Αμφότεροι τον αγαπούσαν, αλλά ο Φρέντυ τράβηξε μια επαγγελματική διαδρομή την οποία ποτέ δεν επικρότησε ο πατέρας του, ενώ ο Γιάννης ήταν σαφώς πιο κοντά του.

Μάλιστα, μέχρι το 2015 εργαζόταν στις μιντιακές επιχειρήσεις του εκλιπόντος, από τις οποίες αποχώρησε λόγω έντονων διαφωνιών που φέρεται να είχε με την τελευταία σύζυγο του πατέρα του.

Τουλάχιστον αυτό εκμαιεύεται από πληροφορίες πρώην συνεργατών του εκδότη που έζησαν από πολύ κοντά τη συγκεκριμένη κατάσταση που οδήγησε στην εκπαραθύρωση του Γιάννη.

Ούτως ή άλλως, επισημαίνουν οι ίδιοι άνθρωποι, δεν είχε πρόσβαση σε έγγραφα που αποκάλυπταν τα καλά κρυμμένα μυστικά της real estate αυτοκρατορίας του εκδότη.

Σε αυτά όπως και στις φορολογικές δηλώσεις που υπέβαλλε φέρεται να είχε access η Μαρία Καρρά, η οποία μέσω της δικηγόρου της Γεωργίας Κούβελα χαρακτήρισε ανυπόστατα τα όσα γράφονται περί τεράστιας περιουσίας του συζύγου της.

Εγκριτοι νομικοί κύκλοι επιμένουν ότι ο μόνο η κυρία Κούβελα γνωρίζει ακριβώς το εύρος των περιουσιακών στοιχείων του Γιώργου Τράγκα σε όλο τον κόσμο.

Στο πόρισμα που έλαβαν οι οικονομικοί εισαγγελέας είναι ξεκάθαρο ότι εμπλέκονται εκτός της Μαρίας Καρρά και άλλοι δύο στενοί συνεργάτες του αποβιώσαντος.

Αμφότεροι δεν διαδραμάτιζαν κάποιον σημαίνοντα ρόλο, πέραν της υπογραφής τους σε διάφορα έγγραφα και φέρεται σύμφωνα με τα όσα λένε κατ’ ιδίαν πρώην συνάδελφοι τους να είχαν τον ρόλο των αχυράνθρωπων.

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Ακίνητο-κόσμημα με θέα στον Ιερό Βράχο

TRAGAS_ACROPOLIS_1
TRAGAS_ACROPOLIS_2
TRAGAS_ACROPOLIS_3
TRAGAS_ACROPOLIS_4
Και μόνο η θέα της Ακρόπολης από το μπαλκόνι του σπιτιού που είχε ο Γιώργος Τράγκας στην οδό Ροβέρτου Γκάλι, στον περιφερειακό του Φιλοπάππου, προκαλεί δέος. Ακίνητο-κόσμημα στη συλλογή του εκδότη, προσθέτει κύρος και προσφέρει στον ενδιαφερόμενο -καθώς το ακίνητο δινόταν και για βραχυχρόνια ενοικίαση- τη μοναδική εμπειρία να θαυμάζει τον Ιερό Βράχο και τον Παρθενώνα με την άνεση που προσφέρει η σπιτική θαλπωρή.

Ολες οι εξελίξεις των τελευταίων μηνών πιθανόν να μην έβλεπαν το φως της δημοσιότητας, αν οι τρεις κληρονόμοι συμφωνούσαν από την αρχή για το ποιος θα πάρει τι.

Τα προβλήματα προέκυψαν από το μοίρασμα της τεράστιας περιουσίας, που αποκάλυψε το «ΘΕΜΑ» με συνεχή ρεπορτάζ για τα πολυτελή ακίνητα σε Μονακό, Κυανή Ακτή, Σεν Τροπέ, Νέα Υόρκη. Μαϊάμι, Μπέβερλι Χιλς, Λας Βέγκας, Παρίσι, Μύκονο, Κέρκυρα και Αθήνα, λογαριασμούς εκατομμυρίων ευρώ και ράβδους χρυσού σε θυρίδες.

Η μοιρασιά που έφερε τη θύελλα

Ενα μοίρασμα που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ εξαιτίας κυρίως -σύμφωνα με τα όσα έχουν δημοσιοποιηθεί- της στάσης που φέρεται να κράτησε κατά τη διάρκεια των συζητήσεων η Μαρία Καρρά και τις διαφωνίες που προέκυψαν.

Μετά τα αποκαλυπτήρια της ιδιόχειρης διαθήκης που ανακάλυψε ο Θέμης Σοφός στο Μονακό η τράπουλα μοιράστηκε ξανά, αλλά ούτε οι νέες διαβουλεύσεις έφεραν κάποιο αποτέλεσμα, ώσπου επενέβη η Αρχή Προστασίας Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Τότε η υπόθεση πήρε εντελώς άλλη τροπή μετά το πόρισμα που συντάχθηκε από τον επικεφαλής της Χαράλαμπο Βουρλιώτη και ήταν καταπέλτης.

Με τέσσερις βαριές κακουργηματικές κατηγορίες οι οικονομικοί εισαγγελείς έβαλαν για τα καλά στο στόχαστρο των ερευνών τη χήρα του Γιώργου Τράγκα, Μαρία Καρρά, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στη διάταξη που παρέλαβε για τη δέσμευση της προσωπικής της περιουσίας.

Δέσμευση που περιλαμβάνει ακόμη και τον λογαριασμό της σύνταξης που ελάμβανε μέχρι πρότινος.

Τα κακουργήματα που της αποδίδονται είναι εκβιασμός, απάτη από κοινού και κατ’ εξακολούθηση εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, απιστία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, αυτό δηλαδή που ξέρουμε ως ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Οι οικονομικοί εισαγγελείς θεωρούν και ερευνούν πλέον το γεγονός ότι σε όποιο deal έκανε ο Γιώργος Τράγκας, το οποίο μπορεί να ήταν επαγγελματικό ή να αφορούσε την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, συμμετείχε πλήρως η Μαρία Καρρά.

ΠΑΡΙΣΙ: Σπίτι-έργο τέχνης κοντά στην Αψίδα του Θριάμβου
TRAGAS_PARIS_1
TRAGAS_PARIS_2
TRAGAS_PARIS_3
TRAGAS_PARIS_4
TRAGAS_PARIS_5
Κομψοί πολυέλαιοι, ξύλινοι τοίχοι που κρύβουν μυστικά αιώνων, ζεστά χαλιά, επιβλητικοί καναπέδες που σε καλούν σαν σειρήνες κοντά τους, πίνακες για εκλεπτυσμένους θαυμαστές της υψηλής τέχνης και αρχοντικά μάρμαρα συνθέτουν το σκηνικό στη βίλα επί της οδού Βικτόρ Ουγκό, κοντά στην Αψίδα του Θριάμβου στο Παρίσι…

Η ίδια στο στενό περιβάλλον της δήλωσε έκπληκτη από τα κακουργήματα για τα οποία κατηγορείται, αφού όπως υποστηρίζει σθεναρά δεν συμμετείχε ποτέ σε δουλειές του εκλιπόντος.

Ταυτόχρονα εξακολουθεί να αμφισβητεί το ύψος της αμύθητης περιουσίας του συζύγου της, λέγοντας ότι είναι πολύ μικρότερη σε ύψος απ’ ό,τι την προσδιορίζουν τόσο τα δημοσιεύματα όσο και το πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Η διάταξη της δέσμευσης προσδιορίζει το ύψος της περιουσίας που δεσμεύθηκε στα 23.000.000 ευρώ, κάτι που ο δικηγόρος της κυρίας Καρρά υποστήριξε ότι διαψεύδει τα δημοσιεύματα.

Μόνο που αυτή η δέσμευση αφορά μόνο τα περιουσιακά στοιχεία που είναι γραμμένα στο όνομα του Γιώργου Τράγκα και της Μαρίας Καρρά, και όχι αυτά που ανήκουν σε εξωχώριες εταιρείες (offshore), όπως πολλά από τα μυθικά ακίνητα στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οικονομικοί εισαγγελείς ερευνούν ήδη τις μυστικές διαδρομές και τις άδηλες πηγές της περιουσίας του, κάτι ιδιαίτερα δύσκολο, ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με τις εξωχώριες εταιρείες.

Εταιρείες που υπάγονται και λειτουργούν σε φορολογικούς παραδείσους ή ενίοτε σε χώρες όπως η Λιβερία, όπου οι υπεράκτιες εταιρείες ιδρύονται μέσα σε λίγες ώρες.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Ροή ειδήσεων

Advertisement