Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΝΤΕΠΗ ΜΑΛΛΙΩΡΗ: «Ο γιος μου έγινε ο πρωτεργάτης της νίκης μου…»

Η γενική γραμματέας του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού Ν. Αχαΐας μιλά στην «Γ» για την «συνάντησή» της με την νόσο, πόσο άλλαξε τη ζωή της και γιατί στρατεύθηκε στο «Άλμα»

Δημοσιεύθηκε

στις

«Κοιτάξτε στα μάτια τον καρκίνο, προχωρήστε με δύναμη, σθένος και πίστη, γιατί η νίκη δεν αφορά μόνο εμάς τις ίδιες αλλά και τα παιδιά μας. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη δύναμη από την αγκαλιά και τα μάτια των παιδιών μας..!»

Με αυτά τα λόγια η γενική γραμματέας του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού Ν. Αχαΐας «Άλμα Ζωής» Ντέπυ Μαλλιώρη προ(σ)καλεί τις γυναίκες και ιδίως τις μητέρες που νοσήσουν να βρουν τη δύναμη για να δώσουν τη μάχη τους.

Η ίδια στα 34 της μόλις χρόνια «συναντήθηκε» με τον καρκίνο μαστού έχοντας έναν γιο μόλις τριών ετών.

Μας μιλά για την βιωματική της εμπειρία κάνοντας μια κατάθεση ψυχής, μας μιλά για το σπουδαίο έργο που γίνεται στον Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού Άλμα Ζωής Ν. Αχαΐας στον τομέα της ευαισθητοποίησης της κοινωνίας, αλλά και για τα βήματα της επιστήμης που στοχεύουν στο να καταστεί ο καρκίνος σε χρόνια νόσος, στέλνοντας ελπιδοφόρα μηνύματα.

 

-Πότε διαγνωστήκατε με καρκίνο μαστού και πως βιώσατε τη διάγνωση;

Διαγνώστηκα με καρκίνο μαστού το 2004. Ήμουν 32 χρόνων, παντρεμένη 4 χρόνια και μητέρα ενός 3 χρόνου αγοριού. Από τη μια δεν ήταν έκπληξη για μένα. Ο καρκίνος ήταν το μόνιμο ζήτημα στην οικογένεια μου. Από αυτόν είχαν ασθενήσει πολλά μέλη της πατρικής μου οικογένειας. Αλλά είναι άλλο να συμβαίνει γύρω σου, και άλλο να ακούς ότι έχεις εσύ καρκίνο…! Όταν το ακούς, (ακόμα και αν βαθιά μέσα μου το περίμενα…) όλα τα όνειρα, οι στόχοι για μια ανέμελη και όμορφη ζωή χάνονται. Ο φόβος τα σκιάζει όλα. Ο φόβος για τη ζωή μου, ο φόβος για το παιδί μου που κινδύνευε να μείνει δίχως τη μάνα του….. φόβος! Αλλά ίσως η εξοικείωση με τον καρκίνο, με βοήθησε γρήγορα να ανασκουμπωθώ, και να παλέψω. Έγινα ξαφνικά δυνατή και γενναία; Όχι βέβαια! Απλά, αγωνίστηκα, όπως όφειλα, για μένα και τους δικούς μου ανθρώπους!!! Έκανα ένα βήμα τη φορά, και ανέβαινα ή …. κατέβαινα ένα σκαλοπάτι την μέρα. Και την άλλη μέρα  πάλι άλλο εν σκαλοπάτι….

 

-Τι άλλαξε στη ζωή σας από τη διάγνωση και τι επιλέξατε να αλλάξετε εσείς;

Από τη διάγνωση άλλαξαν οι προτεραιότητες μου, τα όνειρα που μου επέτρεπα να κάνω. Αυτά έπαψαν να είναι μακρόπνοα και μεγάλα….! Άλλαξε ο τρόπος που έβλεπα τα καθημερινά προβλήματα, ο τρόπος που έβλεπα τους ανθρώπους.

Με τον καιρό, και όταν ο φόβος έγινε πίστη και πείσμα για ζωή, επέλεξα αρχικά τους ανθρώπους που ήθελα να έχω στη ζωή μου! Τους ανθρώπους που είχαν αξία για μένα! Με αυτούς και για αυτούς που πορεύτηκα τον δύσκολο δρόμο !

Επέλεξα τις μάχες που ήθελα να δίνω, επέλεξα να στραφώ στα θέλω μου και όχι στα πρέπει! Αυτό δεν έγινε αμέσως! Με βοήθησε η αγάπη των δικών μου ανθρώπων και η συνάντηση μου με τις υπέροχες γυναίκες στο Άλμα Ζωής! Με αυτές μοιραστήκαμε κοινά βιώματα, κοινούς φόβους, κοινές ελπίδες. Η κοινή μας πορεία, μου έδωσαν την ώθηση για να προχωρήσω με αισιοδοξία στο μέλλον!

 

-Τι έχετε να πείτε στις νέες γυναίκες και μητέρες με μικρά παιδιά που έρχονται αντιμέτωπες με τον καρκίνο του μαστού;

Να κοιτάξουν στα μάτια τον καρκίνο! Να προχωρήσουν με δύναμη, σθένος και πίστη, γιατί η νίκη δεν αφορά μόνο τις ίδιες, αλλά και τα παιδιά τους! Δεν υπάρχει μεγαλύτερο κίνητρο, και μεγαλύτερη δύναμη από την αγκαλιά και τα μάτια των παιδιών μας. Αξίζουν κάθε πόνο, κάθε δάκρυ, κάθε δυσκολία….! Και είναι ο κινητήριος μοχλός τις μέρες της άρνησης, της κούρασης και της παραίτησης! Τα παιδιά μας δίνουν την ώθηση για να αντέξουμε τα πάντα….! Εμένα ο μονάκριβος μου, έπαιξε καταλυτικό ρόλο στον αγώνα μου με τον καρκίνο. Η ύπαρξη του, με ωθούσε να παλέψω ακόμα και όταν ο καρκίνος έμοιαζε ανίκητος. Και αυτός ο μικρούλης τρίχρονος έγινε ο πρωτεργάτης της νίκης μου….! Θα ευγνωμονώ πάντα την ζωή που μου τον χάρισε!!!

 

-Πρόσφατα παρακολουθήσατε το πολύ σημαντικό Διεθνές Συνέδριο της ESMO (European Society of Medical Oncology- Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ιατρικής Ογκολογίας). Τι είναι αυτό που θα θέλατε να μας μεταφέρετε;

Αρχικά, νιώθω ευγνώμων για την σπουδαία εμπειρία, να βρεθώ στην μεγαλύτερη κοινότητα γιατρών ασθενών, φροντιστή, νοσηλευτών που ασχολούνται με τον καρκίνο!

Ένιωσα ότι βρίσκομαι στο κέντρο των εξελίξεων, για το μέλλον των ασθενών με καρκίνο.

Θέλω να μεταφέρω την αισιοδοξία και την ελπίδα ότι ο καρκίνος θα γίνει χρόνια νόσος, και ότι η αλληλεγγύη τόσο για τον ασθενή αλλά και για τον φροντιστή του, θα κάνει τον δύσκολο δρόμο να γίνει υποφερτός, για όλους!!! Υπάρχει μια κοινότητα που δουλεύει άοκνα προς αυτή την κατεύθυνση!!! Ευτυχώς με επίκεντρο τον πάσχοντα!!!

 

-Ποιο θεωρείτε ότι είναι το μέλλον για όσες γυναίκες έρχονται αντιμέτωπες με τον καρκίνο του μαστού;

Θεωρώ ότι το μέλλον είναι ευοίωνο. Νέες θεραπείες, πιο εξελιγμένες, πιο στοχευμένες, πιο αποτελεσματικές εφαρμόζονται ήδη!

Η ίδια η ασθενής μένει να κάνει από την πλευρά της τον δικό της αγώνα παράλληλα και δίπλα στους γιατρούς! Να είναι δυνατή, να χαμογελάει στη ζωή, να ζει κάθε μέρα στο 100%, χωρίς σκόντο, χωρίς εκπτώσεις, χωρίς γιατί και χωρίς μιζέρια! Ο φόβος μας πάει πίσω! Η γνώση, η πίστη στη ζωή, ο καθημερινός αγώνας, και η αγάπη των δικών μας ήταν και είναι ο δικός μου οδηγός. Αυτό προτείνω σε όλους. Έτσι πορεύτηκα εγώ. Δεν υπάρχουν συνταγές. Ο καθένας βρίσκει τα πατήματα του, τον τρόπο του. Αρκεί ο στόχος να είναι ένας! Η νίκη της ζωής! Για όσο και αν είναι αυτή…

 

-Τι θα θέλατε να αλλάξει στην αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού στην χώρα μας;

Θα πρέπει να απομυθοποιηθεί ο καρκίνος. Θα πρέπει να φροντίσουμε να ενημερωθεί κάθε γυναίκα, από άκρη σε άκρη της Ελλάδας, για την αξία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης. Θα πρέπει να γίνουν κτήμα κάθε γυναίκας οι νέες δυνατότητες που δίνει η επιστήμη όπως ο γονιδιακός έλεγχος για γυναίκες που είχαν στην οικογένεια τους αλλά μέλη που ασθένησαν, και η προοπτικές που αυτός δίνει, η ανοσοθεραπεία, τα δικαιώματα της κάθε ασθενούς -εργαζόμενης. Ακόμα και για την ποιότητα ζωής της μεταστατικής νόσου, και του προσδόκιμου μια αξιοπρεπούς ζωής σε αυτή την περίπτωση!!! Αυτό προσπαθεί και κάνει ο σύλλογος μας, αυτό προσπαθεί να πετύχει με τις δράσεις του, όπως το pink the city! Αυτό κάνει καθεμία από εμάς που σήμερα μοιράζεται την εμπειρία του. Θέλουμε να είμαστε η ζωντανή απόδειξη για το τι είναι πραγματικά ο καρκίνος.

 

 

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Η Πάτρα φωταγωγείται καρναβαλικά!

Δημοσιεύθηκε

στις

Τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, στις 7 το βράδυ, ανάβει στην πλατεία Γεωργίου Α΄, ο καρναβαλικός διάκοσμος.

Οι εργαζόμενοι στο Τμήμα Ηλεκτροφωτισμού του Δήμου εργάστηκαν και φέτος πυρετωδώς για την τοποθέτηση των στοιχείων που
δημιουργήθηκαν στο Καρναβαλικό Εργαστήρι του Δήμου Πατρέων και θα προσφέρουν σε πολλά σημεία σε όλη την πόλη νότα χαράς και καρναβαλικού κλίματος τις επόμενες νύχτες μέχρι και τη λήξη του Πατρινού Καρναβαλιού 2023.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Επί ποδός η ΕΛ.ΑΣ. – Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού βρίσκονται στο στέκι της οδού Χαραλάμπη

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού που βρίσκονται στην Πάτρα από χθες πριν από λίγο αναχώρησαν από το κεντρικό ξενοδοχείο της Πάτρας όπου διαμένουν και κατευθύνθηκαν στο στέκι της αγαπημένης τους ομάδας στην οδό Χαραλάμπη.

Η Αστυνομία παρακολουθεί διακριτικά τις κινήσεις τους.

Αυξημένα είναι τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να αποτραπούν τυχόν εντάσεις που θα αμαυρώσουν την μεγάλη αθλητική διοργάνωση που φιλοξενεί η Πάτρα.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Οι Σοκολατορίχτες την ερχόμενη Κυρισκή στο “Στούντιο με Θέα”

Δημοσιεύθηκε

στις

Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην Αθήνα, η προγραμματισμένη συμμετοχή για αύριο (Κυριακή 5 Φεβρουαρίου) το πρωί των σωματείων των σοκολατοριχτών Σοκολατορίχτες», «Σοκολατομαχίες», Σοκολατοδρομίες», «Σοκολατομανίες» και «Σοκολατοπαίχτες» στην πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 «Στούντιο με Θέα» με τη Φαίη Μαυραγάνη αναβάλλεται για την ερχόμενη Κυριακή 12 Φεβρουαρίου εκτός απροόπτου.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα