Connect with us

Μαγειρική

  Moσχαρίσια μάγουλα στη γάστρα

Published

on

 

Υλικά (για 4 άτομα)

1.600γρ. μοσχαρίσια μάγουλα, χωρίς νεύρα και λίπος, σε κύβους

½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 μεγάλο καρότο, καθαρισμένο και κομμένο σε χοντρές ροδέλες

750ml κρασί κόκκινο

60ml ξίδι από κόκκινα σταφύλια

800γρ. τοματάκια (κονσέρβα)

55γρ. ζάχαρη καστανή

2-3 κλαδάκια δεντρολίβανο φρέσκο

2 κουτ. σούπας ρίγανη φρέσκια, ψιλοκομμένη ή 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή

1 φινόκιο, σε πολύ λεπτές φέτες

400γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια, σε μεγάλα κομμάτια

200γρ. μικρά μανιτάρια λευκά

6-7 κόκκους μαύρο πιπέρι

Αλάτι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170°C. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρέας μέχρι να ροδίσει. Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να βράσει σε δυνατή φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Αδειάζετε το κρέας στη γάστρα και σκουπίζετε το τηγάνι με χαρτί κουζίνας. Ρίχνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο τηγάνι να ζεσταθεί καλά και σοτάρετε το ξερό κρεμμύδι με τα καρότα. Μόλις γυαλίσουν, τα μεταφέρετε στη γάστρα. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το ξίδι, τα τοματάκια, τη ζάχαρη, το δεντρολίβανο, τη ρίγανη και το φινόκιο. Ανακατεύετε καλά, σκεπάζετε τη γάστρα και ψήνετε στον φούρνο για 1 ώρα. Ανοίγετε τη γάστρα, προσθέτετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια και ψήνετε χωρίς καπάκι για 45 λεπτά ακόμη.

Ροή ειδήσεων

Advertisement