Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023
Connect with us

Χωρίς κατηγορία

Ο Γιώργος Βασιλειάδης τονίζει στη «Γ»-«Θα βγάλουμε τα κάστανα από τη φωτιά»

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνέντευξη στον Διονύση Ζακυνθινό

Ο Γιώργος Βασιλειάδης έρχεται αύριο στην Πάτρα προκειμένου να παρουσιάσει με τον Αλέξη Χαρίτση τις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, όπως κατατέθηκαν από τον Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ.
Εν όψει της έλευσης του στην αχαϊκή πρωτεύουσα μιλά στη «Γ», εκφράζοντας τη βεβαιότητα του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ θα επανέλθει στη διακυβέρνηση της χώρας.

«Με την εμπειρία της πενταετούς μας διακυβέρνησης είμαστε έτοιμοι “να βγάλουμε τα κάστανα από τη φωτιά”, καθώς όπως φαίνεται είναι η μοίρα του ΣΥΡΙΖΑ» τονίζει ο αναπληρωτής γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Αυτήν την φορά έρχεστε στην Πάτρα για να εξειδικεύεστε τις 6 εθνικές προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ , όπως αυτές ανακοινώθηκαν από τον Αλέξη Τσίπρα, στη ΔΕΘ. Πώς απαντάτε σε όσους υποστηρίζουν ότι αδυνατείτε να αρθρώσετε έναν πειστικό προγραμματικό λόγο;

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, που παρουσιάστηκε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης από τον πρόεδρο του κόμματος, είναι ένα πρόγραμμα που απαντά στα προβλήματα της κοινωνίας και της ελληνικής οικονομίας. Και είναι πειστικό, διότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα κοστολογημένο, επαρκές, ρεαλιστικό. Δεν είναι λόγια που χαϊδεύουν τα αυτιά, πατάει γερά. Αυτό είναι το μήνυμα, που μεταλαμπαδεύουν τα στελέχη του κόμματος στις περιοδείες, που κάνουν ανά την Ελλάδα.
Και η ανταπόκριση είναι θερμή, γιατί το δικό μας πρόγραμμα δεν «κλέβει» τα χρήματα των πολιτών για να χρηματοδοτήσει την αισχροκέρδεια, αλλά από την φορολογία της αισχροκέρδειας, επιστρέφονται στην στήριξη της κοινωνίας, που δεν μπορεί να καλύψει πλέον, ούτε τις βασικές της ανάγκες.
Έχουν σχεδιαστεί παρεμβάσεις σε κρίσιμους τομείς που διαμορφώνουν μια άλλη Ελλάδα, με προοπτική. Κι αυτές κοστολογημένες οικονομικά και επιβεβλημένες θεσμικά.
Υπάρχουν στοχευμένες παρεμβάσεις για την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, με ενίσχυση του εισοδήματος, όπως αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, αφορολόγητο για όλους τους εργαζόμενους χωρίς διαχωρισμούς και επαναφορά της 13ης σύνταξης.
Υπάρχουν πράξεις που απαντούν τη στεγαστική κρίση και το δημογραφικό πρόβλημα. Και στο τέλος της ημέρας να σας πω κάτι; Δεν είναι τα πάντα ζήτημα χρημάτων αλλά πολιτικών επιλογών και χρηστής διαχείρισης. Στο δικό μας πολιτικό σχέδιο ο πολίτης, η εργαζόμενη, ο συνταξιούχος, ο ελεύθερος επαγγελματίας και η μικρομεσαία επιχειρηματίας είναι στο επίκεντρο. Αλλά και το κράτος νοικοκυρεμένο. Θυμίζω ότι είμαστε η μοναδική κυβέρνηση που παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε καταφέραμε να βάλουμε σε τάξη τα δημοσιονομικά της χώρας, ρυθμίζοντας το χρέος και βγάζοντας την χώρα από τα μνημόνια.

Κατηγορείτε έντονα την κυβέρνηση για τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης, για την ακρίβεια. Εάν ήσασταν στην κυβέρνηση, τι διαφορετικό θα κάνατε πέρα από τη λήψη κάποιων ενισχυτικών μέτρων;

Αγαπημένη ερώτηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, αν είχε αυτή την στιγμή στα χέρια του τη διακυβέρνηση της χώρας, θα λειτουργούσε με ένα διαφορετικό μοντέλο. Ένα μοντέλο που θα μπλόκαρε τους μηχανισμούς της αισχροκέρδειας, με φορολόγηση των πραγματικών κερδών. Που θα εξασφάλιζε δημόσιο πυλώνα στην αγορά με την επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ. Που θα διαχώριζε την τιμή ρεύματος από το φυσικό αέριο, όπως έχουν πράξει η Πορτογαλία και η Ισπανία. Που θα επέβαλε πλαφόν 5% στο περιθώριο κέρδους στην παραγωγή ενέργειας. Κι αυτό θα κάνουμε.
Σε όλα τα παραπάνω να προστεθεί και η ισχυροποίηση των ελέγχων που αυτήν τη στιγμή είναι από ανεπαρκείς έως ανύπαρκτοι. Πώς θα παταχθεί χωρίς έλεγχο η αισχροκέρδεια κι η ασυδοσία από πλευράς μερίδας παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας; Το κράτος οφείλει να διασφαλίσει την πρόσβαση σε προσιτές τιμές για τα νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις, τους επαγγελματίες.
Δεν μιλάμε για μαγικές λύσεις. Ούτε καν για επαναστατικές. Αλλά η κυβέρνηση αρνείται να πάρει πρωτοβουλία γιατί κάθε πράξη απαιτεί σύγκρουση. Σύγκρουση με τους φίλους και τους πάτρωνες της.

Ωστόσο, σε όλες ανεξαιρέτως τοις δημοσκοπήσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ υπολείπεται αισθητά της Νέας Δημοκρατίας, δεν εισπράττετε την όποια φθορά της κυβέρνησης . Πού αποδίδετε το γεγονός αυτό;

Δεν είναι ένας ο λόγος. Ξέρουμε πολύ καλά ότι άνθρωποι που υπέφεραν σκληρά και γονάτισαν από την κυβέρνηση των Σαμαρά – Βενιζέλου ψήφισαν σαν να μην είχαν μνήμη. Και αυτό δεν οφείλεται στην πολιτική που άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Επέστρεψαν σε μια κακοποιητική πολιτική σχέση γιατί αγόρασαν πατριδοκαπηλία, ρατσισμό και θεωρίες της συνωμοσίας. Τώρα υπάρχει μια σιωπή από μεριάς τους. Αυτή η σιωπή δεν γνωρίζουμε τι θα αναδείξει.
Όλες ανεξαιρέτως οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλη μείωση της ΝΔ, κατά μέσο όρο περίπου στο 4%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει μια αύξηση κατά μέσο όρο περίπου στο 2% , την ίδια ώρα, που στις πιο παραγωγικές ηλικίες έως 44 ετών ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ προηγείται σταθερά της κυβέρνησης της ΝΔ.
Αν κάποιος διαβάσει προσεκτικά τις δημοσκοπήσεις θα διαπιστώσει ότι σε θέματα που σχετίζονται με τις «επιδόσεις» της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, της ακρίβειας, της αύξησης του πληθωρισμού σε διψήφιο αριθμό, καταδεικνύουν, με συντριπτικό ποσοστό, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (πάνω από 65%) είναι απογοητευμένη από τις κυβερνητικές αποφάσεις. Ένα ποσοστό, που συνεχώς διευρύνεται προς τα πάνω.
Πιστεύω ότι η ενέργεια και η ακρίβεια θα καθορίσουν το αποτέλεσμα των επερχόμενων εκλογών, αφού αυτό απαντούν οι δύο στους τρεις ερωτηθέντες. Από την δική μας πλευρά θεωρούμε ότι υπάρχει μια υποτίμηση των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ.
Οι αληθινές δημοσκοπήσεις γίνονται στους χώρους εργασίας, στα σούπερ μάρκετ, στη λαϊκή αγορά, στα γκισέ μιας δημόσιας υπηρεσίας ή των τραπεζών. Στα υποβαθμισμένα νοσοκομεία και στα σχολεία. Ας κρατήσουμε τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων για να δούμε αν τελικά οι πρόωροι πανηγυρισμοί των γαλάζιων «αρίστων» θα επιβεβαιωθούν.

Πρόσφατα ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε για μια ακόμη φορά την πρόωρη διεξαγωγή των εκλογών. Κατά πόσο είστε έτοιμοι να ριχτείτε στην εκλογική μάχη;

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ζητά εκλογές από τον Δεκέμβριο του 2021. Για να σταματήσει επιτέλους η αρκούδα να κλέβει το μέλι, τον κόπο των πολιτών. Προφανώς και είμαστε έτοιμοι. Εργαζόμαστε καθημερινά ώστε να είναι όλα έτοιμα και όποτε κληθούμε να εκφράσουμε τη βούληση για την πολιτική αλλαγή. Με την εμπειρία της πενταετούς μας διακυβέρνησης, είμαστε έτοιμοι να βγάλουμε τα «κάστανα από τη φωτιά», καθώς όπως φαίνεται είναι η μοίρα του ΣΥΡΙΖΑ. Να αναλαμβάνει στα δύσκολα. Είμαστε εδώ ετοιμοπόλεμοι και αποφασισμένοι να δώσουμε νόημα και περιεχόμενο σε μια νέα αρχή για την ελληνική κοινωνία. Στην πράξη έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να το κάνουμε.

Κρίσιμες οι προσεχείς κάλπες

Υπάρχει ενδεχόμενο να συγκυβερνήσετε με το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ σε ένα πλαίσιο προοδευτικής διακυβέρνησης, όπως την προσδιορίζετε; Εσείς τι λέτε;

Η απλή αναλογική, εκλογικό σύστημα με το οποίο θα γίνουν οι επόμενες εθνικές εκλογές, αποτελεί μια τομή για τη λειτουργία της Δημοκρατίας στην χώρα μας. Είναι ένα σύστημα δίκαιο, που δίνει στα κόμματα εκπροσώπηση στη Βουλή σε απόλυτη αντιστοίχιση με τη βούληση του ελληνικού λαού. Εκ των πραγμάτων, είναι ένα σύστημα που προάγει, αν όχι «επιβάλει», τις συνεργασίες μεταξύ όμορων πολιτικών χώρων.

Το ανοιχτό μας κάλεσμα, με την ευλογία φυσικά της λαϊκής ετυμηγορίας, αφορά την συγκρότηση μιας προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας. Στόχος μας είναι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στην απλή αναλογική και το βράδυ των εκλογών να έχουμε αυτή την προοδευτική – δημοκρατική κυβέρνηση, που πέραν των αριθμών θα έχει με το μέρος και την ηθική νομιμοποίηση να πάρει στα χέρια της τις τύχες του τόπου. Όπως είπε και ο πρόεδρός μας, «όσο μεγαλύτερη η νίκη, τόσο πιο εφικτό το σχέδιο».

Άρα, σαφέστατα «ναι» στην προοπτική των συνεργασιών, στη βάση συγκεκριμένων θέσεων και προτάσεων με προοδευτικό πρόσημο που θα φέρουν την απαραίτητη πολιτική αλλαγή.

Κυρίως οι νέοι άνθρωποι, οφείλουν να γνωρίζουν ότι οι επόμενες εκλογές είναι εξαιρετικά κρίσιμες για το μέλλον της χώρας, για τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα στα Πανεπιστήμια και στην Υγεία, για τα εργασιακά τους δικαιώματα, την αξιοκρατία κόντρα στην οικογενειοκρατία και τους «αρίστους».

Κατά συνέπεια, όσο περισσότεροι νέοι άνθρωποι προσέλθουν στις κάλπες τόσο μεγαλύτερη θα είναι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και τόσο πιο εύκολος θα γίνει ο σχηματισμός κυβέρνησης προοδευτικής συνεργασίας με την απλή αναλογική.

 

 

 

 

 

 

Χωρίς κατηγορία

Πάτρα: Πέθαναν και κηδεύονται την Τετάρτη (29/3)

Δημοσιεύθηκε

στις

ΚΗΔΕΙΕΣ

Τον πολυαγαπημένο μας

ΙΩΑΝΝΗ ΣΩΤ. ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟ

(ΕΤΩΝ 71)

Κηδεύουμε την Τετάρτη 29-3-2023 και ώρα 11 π.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά Λεύκας Πατρών.

Η σύντροφος: Βούλα. Τα παιδιά του: Τιμόθεος και Παναγιώτα Μανωλοπούλου, Χαράλαμπος και Μάρθα Μανωλοπούλου. Τα εγγόνια του: Κατερίνα, Ραφαήλ, Μιχαέλα, Νασιάννα. Τα αδέλφια του: Μαρία και Νίκος Νιώρας. Οι ανιψιοί. Οι λοιποί συγγενείς.

Κ. ΤΣΑΝΤΑΡΛΙΩΤΗΣ Ο.Ε. Καλαβρύτων 18 και Φωκαίας. Τηλ.: 2610-324.855, 2610-324.838, Αθηνών – Ρίου 5Α Ρίον, τηλ.: 2610-326.842.

 

 

Τον πολυαγαπημένο μας

ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΙΩΑΝ. ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟ

(ΣΥΝ/ΧΟ ΟΤΕ – ΕΤΩΝ 74)

Κηδεύουμε την Τετάρτη 29-3-2023 και ώρα 12 μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά Β΄ Δημοτικού Νεκροταφείου Λεύκας.

Οι αδελφοί: Ανδρέας και Μαρία Νικολακοπούλου, Ευπραξία και Νικόλαος Αλατζάς. Οι ανιψιοί. Οι λοιποί συγγενείς.

Γραφείο Τελετών & Μνημοσύνων ΣΑΜΙΩΤΗ. Πανεπιστημίου 83, Ζαβλάνι (πλησίον Α΄ Νεκροταφείου Πάτρας), τηλ.: 2610-454.184, fax: 2610-450.732, κιν.: 6944-320.495, τηλ.: 2610-455.151. Γίνονται τελετές με όλα τα ασφαλιστικά ταμεία. Διανυκτερεύει.

 

 

Την πολυαγαπημένη μας

ΕΛΕΝΗ (χήρα) ΑΝΔΡ. ΚΛΟΥΚΙΝΙΩΤΗ

(ΕΤΩΝ 90)

Κηδεύουμε την Τετάρτη 29-3-2023 και ώρα 4 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Σταροχωρίου.

Τα παιδιά: Κωνσταντίνος και Κωνσταντίνα Κλουκινιώτη, Τασία (χήρα) Βασ. Τρουσιώτη, Ιωάννης Κλουκινιώτης. Τα αδέλφια. Τα εγγόνια. Τα δισέγγονα. Τα ανίψια. Οι λοιποί συγγενείς.

Γραφείο Τελετών ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ. Τηλ. επικ.: 2610-426.787, 6973-698.042, 6906-611.060. Ευβοίας 184. Εξυπηρέτηση όλο το 24ωρο.

 

Την πολυαγαπημένη μας σύζυγο, μητέρα, αδελφή και γιαγιά

ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΣΟΛΩΜΟΥ

(ΕΤΩΝ 85)

Κηδεύουμε την Τετάρτη 29-3-2023 και ώρα 4 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Ζαρουχλεΐκων (Παπαθωμά) Πατρών. Η ταφή θα γίνει στο Β΄ Δημοτικό Κοιμητήριο Αγίου Μηνά Λεύκας Πατρών.

Ο σύζυγος: Νικόλαος Σολωμός. Τα παιδιά: Διονύσιος και Θεοδώρα Σολωμού, Κωνσταντίνος και Κωνσταντίνα Σολωμού. Τα εγγόνια: Μαρία, Ανδρέας, Ιωάννα, Νικόλαος. Τα αδέλφια. Οι ανιψιοί. Οι εξάδελφοι. Οι λοιποί συγγενείς.

Γραφεία Τελετών – Μνημοσύνων ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ, Αγ. Ιωάννη Πράτσικα 165, Πάτρα. Τηλ.: 2610-361.555. Κιν.: 6979-140.091, 6975-730.357.

 

Τον πολυαγαπημένο μας

ΙΩΑΝΝΗ ΛΕΩΝ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟ

(ΕΤΩΝ 73)

Κηδεύουμε την Τετάρτη 29-3-2023 και ώρα 5 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Ζαρουχλεΐκων Πατρών. Η σορός θα βρίσκεται στον Ιερό Ναό ώρα 4.30 μ.μ.

Ο γαμπρός του: Γεώργιος Καλύβας. Ο ανιψιός του: Ασημάκης Καλύβας. Οι συγγενείς και Φίλοι.

Γραφείο Τελετών ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, Κάτω Αχαΐα, τηλ.: 26930-22.664, 23.465, Βραχνέικα τηλ.: 2610-671.685, κιν.: 6972-446.720. Ανοικτά καθ’ όλο το 24ωρο.

Περισσότερα

Παναχαϊκή

Η Παναχαϊκή απώλεσε βαθμούς στην έδρα της από τα Χανιά

Δημοσιεύθηκε

στις

 

«Φοβόταν ο Γιάννης το θεριό» και το αντίστροφο και η Παναχαϊκή έχασε την ευκαιρία να… αναρριχηθεί ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα, καθώς ήρθε χθες ισόπαλη χωρίς τέρματα (0-0) με τα Χανιά για την 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ 2.

Όχι φυσικά ότι η Παναχαϊκή κι η αντίπαλός της έπαιξαν τη μεγάλη μπάλα, αλλά φάνηκε ότι τους… βόλευε το αποτέλεσμα, όπως εξελίχτηκε ο αγώνας κι αν ο Κωνσνταντακόπουλος δεν έπαιρνε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα, ενδεχομένως η κοκκινόμαυρη ομάδα να είχε πάρει τους δύο βαθμούς που άφησε.

Το ίδιο δε συνέβη και στα Χανιά, τα οποία είχαν την υπεροχή, κυρίως μετά τη μια ώρα αγώνα απώλεσαν ευκαιρίες, αλλά στο τέλος έφυγαν με τον ένα βαθμό στο σακούλι τους!

Η Παναχαϊκή μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και στο 7ο λεπτό είχε την ευκαιρία να σκοράρει πρώτη, όταν ο Μπουρλάκης ανατράπηκε από τον Σερβιλάκη ο ρέφερι Αλαμπέης καταλόγισε την εσχάτη των ποινών και τα χειροκροτήματα έλαβε ο γκολκίπερ της φιλοξενούμενης ομάδας Καλογεράκης, που «ψάρεψε» τον Μυτίδη δύο φορές, αφού ούτε στην επαναφορά σκόραρε ο επιθετικός της Παναχαϊκής. Στη συνέχεια οι Χανιώτες θέλησαν να κάνουν τη ζημιά και στο 23ο λεπτό, φώναξαν «αχ» από τον πάγκο τους, καθώς είδαν τον Κόλα να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι, ενώ στο 41ο λεπτό το ψιλοκρεμαστό σουτ του Μανουσάκη πέρασε εκτός εστίας.

Στην επανάληψη η Παναχαϊκή θέλησε να μπει στον αγωνιστικό χώρο εκ νέου δυνατά, τα Χανιά έφεραν αντίσταση, ήρθε η αποβολή του Κωνσταντακόπουλου από τον διαιτητή της συνάντησης Αλαμπέη, άλλαξαν οι ισορροπίες, οι φιλοξενούμενοι βγήκαν από το «καβούκι» τους, προσπάθησαν να απειλήσουν (58΄Μανουσάκης), αλλά ευτυχώς η Παναχαϊκή είχε κάτω από τα γκολπόστ τον Θεοδωράκη, που όταν χρειάστηκε έσωσε την ομάδα του από βέβαιο γκολ. Μετά τη φάση αυτή δεν παίχτηκε ποδόσφαιρο αξιώσεων, είχαν συμβιβαστεί οι δύο ομάδες με το «Χ», που τελικά ήρθε…

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Σ. Παπαδόπουλος): Θεοδωράκης, Τοπάλ, Τριμμάτης (63΄Στεργίδης), Τσακμάκης, Λαρέα, Κωνσταντακόπουλος, Μπουρλάκης (85΄Π. Καρακλάιτς), Λινάρδος (85΄Χαντί), Αλεξόπουλος, Μυτίδης (56΄Ν. Καρακλάιτς), Τσιάρας.

ΧΑΝΙΑ (Μαναρώλης – Λαμπράκης): Καλογεράκης, Μπάτζιος, Σαρρής (89΄Σέχου), Σερβιλάκης, Κατσούρι (79΄Μαρτσάκης), Μπουτσάκης (70΄ Ναζίιμ), Λεμονής, Μπουρσέλης (79΄Ιατρούδης), Μανουσάκης, Κόλα (70΄Κοκκίνης), Μάναλης.

 

Εκδικάζεται σήμερα για το -9

Σήμερα θα εκδικαστεί η απόφαση από το Διαιτητικό Δικαστήριο για την αφαίρεση των βαθμών και επίσημα από τον βαθμολογικό πίνακα της Παναχαϊκής. Η ΠΑΕ έχει ήδη αποπληρώσει τις δύο από τις πέντε πρώτες προσφυγές και αναμένεται μέχρι την Τετάρτη να αποπληρώσει και τις υπόλοιπες τρεις. Αυτό σημαίνει ότι σήμερα το διαιτητικό δικαστήριο θα επιβάλει την ποινή των 9 βαθμών και αν μέχρι την Παρασκευή που είναι η καταλυτική ημερομηνία έχει τακτοποιήσει και τις υπόλοιπες τρεις τότε θα επιστραφούν.

 

 

Σ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: «Αρνούμαστε να χάσουμε»

Μετά το τέλος της αναμέτρησης ο προπονητής της Παναχαϊκής Σούλης Παπαδόπουλος δήλωσε στη συνέντευξη τύπου ότι αυτή η ομάδα αρνείται να χάσει.

Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Ήταν το δεύτερο παιχνίδι μέσα σε 60 μέρες και γνωρίζαμε ότι δε θα έχουμε ρυθμό. Γνωρίζαμε τα προβλήματα της αντίπαλης ομάδας γι’ αυτό επιλέξαμε να παίξουμε με τον τρόπο που παίξαμε. Μπήκαμε πολύ καλά στο παιχνίδι, κερδίσαμε το πέναλτι και δυστυχώς χάθηκε. Ήμασταν γενικά καλοί, ξέραμε ότι τα πράγματα στο δεύτερο ημίχρονο θα ήταν πιο δύσκολα. Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου που δεν έχασαν αυτό παιχνίδι. Αυτή η ομάδα κερδίζει συνέχεια γιατί αρνείται να χάσει. Οποιαδήποτε άλλη ομάδα με έναν παίκτη λιγότερο δύσκολα θα κράταγε σήμερα (σ.σ. χθες) το μηδέν. Είναι άξιοι συγχαρητηρίων».

 

 

Τίμησαν τη μνήμη του Μασούρα οι οργανωμένοι 

Την μνήμη του αδικοχαμένου φιλάθλου της Παναχαϊκής Γιώργου Μασούρα τίμησαν οι οργανωμένοι οπαδοί στο εντός έδρας ματς με τα Χανιά.

Οι φίλαθλοι είχαν τοποθετήσει μπροστά στη σκεπαστή ένα μακρόστενο μαύρο πανί σε ένδειξη πένθους και για ένα τέταρτο κανένας από τους οργανωμένους δεν φώναξε συνθήματα. Μετά το πέρας αυτού οι φίλαθλοι ξεκίνησαν τα συνθήματα στηρίζοντας την προσπάθεια των κοκκινόμαυρων.

 

MVP

Ο Χρήστος Θεοδωράκης είναι αυτός που κλέβει την στήλη του mvp καθώς πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση.

Ο έμπειρος κίπερ της Παναχαϊκής ήταν σταθερότατος και όποτε χρειάστηκε να επέμβει κράτησε το μηδέν και έχει μεγάλο μερίδιο στο να καταφέρει η κοκκινόμαυρη ομάδα να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας.

 

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

16η αγωνιστική

Προοδευτική – ΠΑΟ Ρουφ……….2-1

ΟΦ Ιεράπετρας – Αιγάλεω……….0-0

ΑΕΚ Β – Απόλλων Σμύρνης………0-2

Ηρόδοτος – Καλαμάτα……………..1-2

Παναχαϊκή – ΠΑΕ Χανιά………….0-0

ΠΑΕ Κηφισιά – Ηλιούπολη…..(Σήμερα)

Ολυμπιακός Β – ΠΑΕ Επισκοπή…(αναβλήθηκε)

Ρεπό: Καλλιθέα.

ΕΠΟΜΕΝΗ

17η αγωνιστική (1/4)

Καλλιθέα – Προοδευτική

ΠΑΟ Ρουφ – ΟΦ Ιεράπετρας

Αιγάλεω – ΠΑΕ Κηφισιά

Ηλιούπολη – ΑΕΚ Β

Απόλλων Σμύρνης – Ηρόδοτος

Καλαμάτα – Ολυμπιακός Β

ΠΑΕ Επισκοπή – Παναχαϊκή

Ρεπό: ΠΑΕ Χανιά.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΑΓ.      Ν-Ι-Η     ΓΚ           Β

Κηφισιά                                14           12-1-1   34-5       37

Απόλλων Σμύρνης              15           10-4-1   21-8       34

Καλλιθέα                              14           10-3-1   26-9       33

Παναχαϊκή                           15           9-4-2      18-8       31

ΟΦ Ιεράπετρας                   15           8-4-3      22-10     28

Καλαμάτα                            15           6-5-4      16-9       23

ΠΑΕ Χανιά                          15           6-4-5      13-9       22

Ηλιούπολη                          14           5-5-4      14-13     20

ΑΟ Αιγάλεω                        15           4-8-3      11-10     20

Προοδευτική                       15           4-2-9      8-22       14

ΑΕΚ Β                                   15           2-4-9      10-20     10

ΑΟ Επισκοπής                      14           2-2-10   4-24       8

Ολυμπιακός Β                        14           5-2-7      13-16     7

Ηρόδοτος                                15           1-2-12   4-24       5

ΠΑΟ Ρουφ                               15           1-0-14   11-38     3

Περισσότερα

Μαγειρική

Κοτόπουλο με σάλτσα blue cheese    

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

1.200 γρ. ολόκληρο κοτόπουλο, κομμένο στη μέση

Για τη μαρινάδα

4 κουτ. σούπας μηλόξιδο

2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο

1 κουτ. σούπας ανθό αλατιού

1 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν

1 κουτ. σούπας πάπρικα καπνιστή

λίγο μαύρο πιπέρι

50 γρ. βούτυρο

Για τη σάλτσα blue cheese

75 γρ. τυρί blue cheese

100 γρ. κρέμα γάλακτος

50 γρ. μαγιονέζα

1 κουτ. γλυκού μουστάρδα

1 λεμόνι, τον χυμό

1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη

1/2 κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1/2 ματσάκι σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάζετε όλα τα υλικά μαζί με το πολτοποιημένο σκόρδο και ανακατεύετε καλά. Στη συνέχεια αλείφετε το κοτόπουλο με τη μαρινάδα σας. Το βάζετε σε ένα ταψί, το καλύπτετε με μεμβράνη και το αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190°C στον αέρα και ψήνετε το κοτόπουλο για 1-1½ ώρα. Σε ένα μπλέντερ χτυπάτε όλα τα υλικά εκτός από την πιπεριά, το κρεμμύδι και το σχοινόπρασο μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και ομογενές. Κόβετε τα λαχανικά σε φέτες και το σχοινόπρασο και τα ρίχνετε πάνω από τη σάλτσα. Σερβίρετε το κοτόπουλο αμέσως με την σάλτσα blue cheese στο πλάι.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα