Connect with us

Ελλάδα

Δολοφονία Φύσσα: «Αγκάλιασε τον Παύλο και τον μαχαίρωσε»

Published

on

Με επίκεντρο τη στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα, που σηματοδότησε και τη γενικευμένη δικαστική έρευνα για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, συνεχίζεται η δίκη στο δεύτερο βαθμό με όσους ήταν παρόντες, όταν ο Φύσσας έχασε τη ζωή του από το μαχαίρι του Γιώργου Ρουπακιά.

Ο Δημήτρης Μελαχρινόπουλος, φίλος του Παύλου Φύσσα και αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας του, ανέφερε στο δικαστήριο ότι «οι επιτιθέμενοι περίμεναν τον Ρουπακιά για να μαχαιρώσει». Μίλησε για «οργανωμένη επίθεση» η οποία εκτελέστηκε «στοχευμένα» από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής στο Κερατσίνι το 2013, ενώ πρόσθεσε ότι και ο ίδιος είχε δεχθεί χτυπήματα κατά την προσπάθειά του να ξεφύγει από την επίθεση, ενώ αναφέρθηκε στα τραγικά γεγονότα και τη δολοφονία Φύσσα, περιγράφοντας τι ακριβώς έγινε.

«Εγώ είδα δύο κινήσεις, είπε ο μάρτυρας, το αγκάλιασμα του Ρουπακιά και τις μαχαιριές στον Παύλο. Ηρθε να τον μαχαιρώσει. Μετά ξαφνικά εξαφανίστηκαν όλοι».

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής διαδικασίας υπήρξε ένταση, καθώς η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα, που παρακολουθεί τη δίκη χωρίς να λείπει ούτε μία ημέρα, εκδήλωσε την ενόχλησή της από τις ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης προς τον μάρτυρα, οι οποίοι κατέτειναν να ελέγξουν την αξιοπιστία του.

Πάντως, η κατάθεση του μάρτυρα που υπήρξε αυτόπτης, ήταν κατατοπιστική για τα γεγονότα της 18ης Σεπτεμβρίου 2013 στο Κερατσίνι, με την περιγραφή τόσο της επίθεσης μελών της Χ.Α. στην παρέα του μουσικού, όσο και τη βίαιη επίθεση του Γιώργου Ρουπακιά, ο οποίος εμφανίστηκε και δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα.

Η δίκη τελικά διακόπηκε και αναμένεται να συνεχιστεί στις 11 Νοεμβρίου με τις καταθέσεις και άλλων μαρτύρων που βρέθηκαν παρόντες στα τραγικά γεγονότα, ενώ ο χρόνος διάρκειάς της αναμένεται να κινηθεί σε εύλογα πλαίσια και όχι στην πενταετία που κράτησε η δίκη του πρώτου βαθμού, σπάζοντας όλα τα ρεκόρ.

Ροή ειδήσεων

Advertisement