Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Σε έξαρση οι επιθέσεις

Μία στις δύο κλήσεις στο «100» αφορά περιστατικά με εμπλοκή Ρομά  στις ανατολικές συνοικίες και όχι μόνο, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.

Published

on

 

Μία στις δύο σχεδόν κλήσεις στην Άμεση Δράση αφορά σε περιστατικά με εμπλοκή ατόμων Ρομά, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Η παραβατικότητα στην συγκεκριμένη ομάδα πληθυσμού φαίνεται πως έχει πάρει την ανιούσα το τελευταίο διάστημα, γεγονός που ανησυχεί την τοπική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.

Βέβαια, το φαινόμενο της εγκληματικότητας δεν έχει να κάνει μόνο με τους Ρομά, καθώς παρατηρείται γενικότερη έξαρση, κάτι όντως ανησυχητικό.

Κλοπές, ληστείες, περιστατικά βίας, μικροαπάτες, είναι στην ημερησία διάταξη για διαλεύκανση από την Αστυνομία. Ιδίως οι μικροκλοπές, ακόμη και με δράστες ανήλικα παιδιά, έχουν αρχίσει να γίνονται καθημερινό φαινόμενο.

Μόνο χθες για παράδειγμα, δύο οκτάχρονα μπήκαν σε αρτοποιείο στην Πατρών – Κλάους, άνοιξαν την ταμειακή μηχανή και πήραν όσα χρήματα είχε μέσα, 150 ευρώ! Το περιστατικό σημειώθηκε τις πρωινές ώρες με τους ανήλικους να έχουν στήσει καρτέρι έξω από το κατάστημα και τρύπωσαν χωρίς να τους αντιληφθεί η ιδιοκτήτρια βάζοντας χέρι στις εισπράξεις…

Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει εύλογη ανησυχία και φόβο στους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι μάλιστα την περασμένη Τετάρτη πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από τον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα Εγλυκάδος, τονίζοντας πως επικρατεί κλίμα ανασφάλειας καθώς δεν υπάρχει σπίτι στην περιοχή που δεν το έχουν παραβιάσει τουλάχιστον μία φορά!

Φούρνοι, βενζινάδικα, παντοπωλεία και σούπερ μάρκετ είναι μερικά από τα καταστήματα που δέχονται τις πιο συχνές «επιθέσεις» με λεία συνήθως μικροποσά και τρόφιμα ή αντικείμενα χαμηλής αξίας.

ΑΡΚΕΤΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

Στη Δυτική Ελλάδα καταγράφεται γενικότερη μείωση της «βαριάς» λεγόμενης εγκληματικότητας, με αντιστρόφως ανάλογη αύξηση της μικροεγκληματικότητας.

Αρκετά είναι τα περιστατικά που έχουν συμβεί τους τελευταίους δύο μήνες και στις περιοχές του Αγίου Βασιλείου, του Ρίου και του Καστελοκάμπου, ενώ από την άλλη μεριά της Πάτρας, στην Εγλυκάδα και στο Ριγανόκαμπο τα κρούσματα είναι επίσης πολλά και σε καθημερινή βάση, προερχόμενα τα περισσότερα από το ορμητήριο του καταυλισμού των Ρομά. Κι όλα αυτά τη στιγμή που η Αστυνομία αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα, με την έλλειψη έμψυχου δυναμικού και την υπάρχουσα υποστελέχωση.

 

Χ. Τσίτσικας: «Χρειαζόμαστε περαιτέρω ενίσχυση»

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, Χάρη Τσίτσικα, όντως παρατηρείται αυξημένη μικροεγκληματικότητα από την συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα. Όμως, όπως είπε στην «Γ», η λύση δεν είναι η δημιουργία ενός ειδικού Σώματος το οποίο να στελεχώνεται από μέλη της ήδη υπάρχουσας αστυνομικής δύναμης, αλλά η περαιτέρω ενίσχυση της Άμεσης Δράσης, ώστε να μπορεί να παρεμβαίνει σε περισσότερα σημεία, το ίδιο σχεδόν χρονικό διάστημα.

Μ. Κουτρουμπάνος: «Θέλουμε δουλειές»
Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος των Ρομά της Πάτρας Μάριος Κουτρουμπάνος, δήλωσε ότι αποτελεί πάγιο αίτημα των Ρομά, να μεριμνήσει η πολιτεία ώστε να δοθούν δουλειές σε νέους ανθρώπους της φυλής του, ώστε να περιοριστεί η μικροεγκληματικότητα. Μάλιστα κάλεσε και τον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, να κινηθεί σε αυτή την κατεύθυνση.

ΣΟΦΙΑ ΚΑΥΚΟΠΟΥΛΟΥ

Ροή ειδήσεων

Advertisement