Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Το στεφάνι των αντιδράσεων-Αιχμηρή ανακοίνωση του Δήμου, διάψευση από τον Α.Φίλια για την χρηματοδότηση της εκδήλωσης από την Περιφέρεια και απάντηση του Αγήματος «Π. Καρατζάς»

Δημοσιεύθηκε

στις

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε η «εμφάνιση» στεφανιού από τον Ηλία Κασιδιάρη στο χώρο της εκδήλωσης που διοργάνωσε το Άγημα «Παναγιώτης Καρατζάς» τιμώντας την επέτειο απελευθέρωσης της Πάτρας από τους Τούρκους, το 1828.

Το θέμα που ανέδειξε χθες η «Γ» με δημοσίευμά της έλαβε μεγάλες διαστάσεις, καθώς κάποιοι επιχείρησαν να το εκμεταλλευθούν για πολιτικούς λόγους, αναπαράγοντας ανακρίβειες, καθώς όπως εξαρχής έγινε γνωστό, το στεφάνι δεν κατατέθηκε την ώρα της εκδήλωσης, αλλά εκ των υστέρων.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Ο Δήμος Πατρέων σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως «η Δημοτική Αρχή της Πάτρας, δεν παραβρέθηκε στην εκδήλωση, καθώς είναι γνωστό σε όλους, εδώ και πολύ καιρό, ποιοι ηγούνται σ’ αυτή την πρωτοβουλία. Άλλωστε, μέλος του συλλόγου αυτού, είναι γνωστό στην Πάτρα στέλεχος της Χρυσής Αυγής, που ήταν και ο μοναδικός μάρτυρας κατηγορίας κατά του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, όταν δικαζόταν μετά από μήνυση της Χρυσής Αυγής.

Θα περίμενε κανείς να υπάρξουν αντιδράσεις απ’ τους «επίσημους» παρευρισκόμενους, που εκπροσωπούν φορείς, παρατάξεις, συλλόγους κτλ. Δεν έγινε όμως έτσι, καθώς απ’ ότι φαίνεται δεν έχουμε όλοι την ίδια απέχθεια προς τους φασίστες… Είδαμε τον Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Ιάσονα Φωτήλα, τον Αντιπεριφερειάρχη της προσκείμενης στη Νέα Δημοκρατία, Περιφερειακής Αρχής, Ανδρέα Φίλια, καθώς και επικεφαλής παρατάξεων στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας, συγκεκριμένα τον κ. Πέτρο Ψωμά της παράταξης «Σπιράλ» και τον κ. Νίκο Τζανάκο, της παράταξης «Πάτρα, η δική μας πόλη».

Ούτε κιχ δεν έβγαλαν οι εν λόγω -και άλλοι- κύριοι, ούτε μια λέξη δεν βρήκαν μέχρι τώρα να καταδικάσουν το περιστατικό, εάν υποτίθεται δεν το γνώριζαν και αιφνιδιάστηκαν! Βρήκαν όμως λέξεις να στηλιτεύσουν την απουσία της Δημοτικής Αρχής. Η Δημοτική Αρχή, με μπροστάρη το Δήμαρχο, Κώστα Πελετίδη, που για τη στάση του ενάντια στους χρυσαυγίτες βρέθηκε στα δικαστήρια, θα συνεχίσουν να έχουν συμμάχους τους πατρινούς, το λαό μας, που έχει και κριτήριο και πείρα».

ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΦΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Την ανακοίνωση του Δήμου διαψεύδει ο αντιπεριφερειάρχης, Ανδρέας Φίλιας, ξεκαθαρίζοντας ότι η Περιφέρεια ουδέποτε χρηματοδότησε την εκδήλωση. Όπως αναφέρει «από δημοσιεύματα πληροφορήθηκα ότι μετά το πέρας της εκδήλωσης και αφότου προσωπικά είχα αποχωρήσει βρέθηκε στεφάνι και υλικό προβολής στον χώρο της εκδήλωσης που αφορά τη Χρυσή Αυγή. Δεν έχω κανένα δισταγμό να καταδικάσω τέτοιες ενέργειες στην περίπτωση που αυτές συνέβησαν, καθώς επίσης και μπορώ να διαβεβαιώσω ότι σε περίπτωση που αυτό είχε συμβεί κατά τη φυσική παρουσία μου στο χώρο το ελάχιστο που θα είχα κάνει θα ήταν να αποχωρήσω, εκφράζοντας την αγανάκτησή μου. Αυτό μαρτυρά η στάση ζωής μου και η Δημοκρατική μου συνείδηση. Η ίδια συνείδηση που με οδήγησε, όντας αρχηγός παράταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας να είμαι από αυτούς που βρέθηκα στο πλευρό του τότε δικαζόμενου Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη.
Ταυτόχρονα σε σχέση με την αναφορά σε χρηματοδότηση της εκδήλωσης από την Περιφέρεια μπορώ να διαβεβαιώσω τον οποιονδήποτε ως αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών ότι η εν λόγω εκδήλωση δεν χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Συνεπώς κάθε προσπάθεια εμπλοκής του ονόματός μου, της Περιφερειακής Αρχή με γκρίζες ζώνες και ενέργειες εκτροπής είναι ανυπόστατη και εκ του πονηρού και πέφτει στο απόλυτο κενό».

ΑΓΗΜΑ «Π. ΚΑΡΑΤΖΑΣ»
«Προβοκάτσια πολιτικών φραξιών»

Για προβοκάτσια εξωκοινοβουλευτικών πολιτικών φραξιών με σκοπό τον διχασμό των πολιτών κάνει λόγο σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Άγημα «Παναγιώτης Καρατζάς», αναφέροντας πως «είναι λυπηρό τις τελευταίες μέρες, μία λαμπρή γιορτή για την πόλη, να σκιάζεται από προβοκάτσιες εξωκοινοβουλευτικών πολιτικών φραξιών, με σκοπό το διχασμό των Ελλήνων πολιτών. Είναι λυπηρό επίσης ο Δήμος Πατρέων , επίσημα από τη σελίδα του στο facebook να προωθεί δηλώσεις, χωρίς έλεγχο των πληροφοριών και επαναλαμβάνοντας ψευδή και ανεπιβεβαίωτα γεγονότα, εμπλέκοντας έτσι την πόλη σε μικροπολιτικά παιγνίδια. Η αλήθεια είναι ότι απλοί άνθρωποι του λαού χρηματοδότησαν την οργάνωση και τη φιλοξενία των καλεσμένων μας, αναβιωτικών συλλόγων από όλη την Ελλάδα αλλά και των τοπικών λαογραφικών συλλόγων. Κανένας βαθμός αυτοδιοίκησης δεν χρηματοδότησε το πρωτόγνωρης μορφής αυτό εγχείρημα για τη πόλη μας, όπου παρέστησαν 300 περίπου άτομα με τη παραδοσιακή ελληνική φορεσιά τους, οι περισσότεροι αρματωμένοι με κειμήλια του Αγώνα. Η εκδήλωση δεν είχε κάποιο πολιτικό χρώμα και ως εκ τούτου ουδείς επίσημος εκφώνησε χαιρετισμό κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, καμία δε κατάθεση στεφάνου δεν έγινε, πλην των 3 ορισμένων από τους τελετάρχες: Εκκλησία – Διοίκηση – Λαός. Μετά το πέρας της τελετής ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί και όταν αυτοί τελείωσαν άπαντες αποχώρησαν. Υπάρχει και το σχετικό οπτικοακουστικό υλικό.. Η καπηλεία της δόξας της γιορτής των Πατρινών από άφρονες συμπολίτες μας μετά το πέρας της εκδήλωσης και με δική τους πρωτοβουλία είναι καταδικαστέα από το Άγημά μας. Το άγημα αποτελεί μία νόμιμα ιδρυθείσα αστική μη κερδοσκοπική εταιρία με κύριο σκοπό την διαφύλαξη και προαγωγή της ιστορίας μας. Στα πλαίσια αυτά αναλάβαμε την πρωτοβουλία της εν λόγω γιορτής και την πρόταση να θεσμοθετηθεί ως επίσημη αργία της πόλης, με εξωστρέφεια και ως μοχλό ανάπτυξης. Φύλαξη μνημείων δεν υποστηρίζουμε και καταδικάζουμε κάθε είδους βανδαλισμό τους. Απέχουμε από πολιτικά παιγνίδια και θρησκευτικές διαφορές».


Ροή ειδήσεων

Advertisement