Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Μητσοτάκης για Κολωνό: Είναι ντροπή για όσους βάζουν πολιτικό πρόσημο σε τέτοιες ανατριχιαστικές υποθέσεις

Δημοσιεύθηκε

στις

Eιδική αναφορά στα θέματα σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών έκανε στην εισήγησή του στο υπουργικού συμβούλιο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Η επικαιρότητα επιβάλλει τη διαρκή επιφυλακή μας. Αναφέρομαι στα τραγικά περιστατικά παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. Είναι μια μάστιγα της εποχής, εγκλήματα αποτρόπαια που κινούνται στα υπόγεια της κοινωνίας αλλά πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι εξιχνιάζονται πια από την αστυνομία και αναδεικνύεται πλήρως η σοκαριστική τους διάσταση σε απόλυτη συνεργασία με τη δικαιοσύνη και με πολύ μεγάλη μεθοδικότητα. Όλοι αυτοί που πρέπει να λογοδοτήσουν, θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη».

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός πρόσθεσε: «Σε πείσμα όσων χυδαίων βάζουν πολιτικά πρόσημα σε ανατριχιαστικές πράξει, είναι απλά ντροπή αυτό που έγινε τις τελευταίες εβδομάδες. Δεν είναι τυχαίο ότι εκείνοι που σήμερα υπαινίσσονται ευθύνες του “συστήματος”, ήταν οι ίδιοι που για 4,5 χρόνια και δεν εντόπισαν καν τον κίνδυνο αντίθετα μείωσαν ποινές για τέτοια αδικήματα. Το απόστημα έχει πια σπάσει.

Η τιμωρία είναι όσο σκληρή μας επιτρέπει ο νόμος αλλά το πιο σημαντικό είναι πως θα αντιμετωπίσουμε την επανάληψη τέτοιων φαινομένων στο μέλλον και τις συνέπειες για τις τραυματισμένες ψυχές όσων παιδιών πέφτουν θύματα τέτοιων αποτρόπαιων πράξεων. Πριν έρθει στην επικαιρότητα το φρικιαστικό περιστατικό στον Κολωνό έχουμε εγκρίνει το εθνικό σχέδιο δράσης κατά της κακοποίησης».


Ροή ειδήσεων

Advertisement