Χωρίς κατηγορία
Τα ζώδια σήμερα(27/10)
Δημοσιεύθηκε
5 μήνες πρνστις

Κριός
H σημερινή μέρα προσφέρεται για να βάλεις σε τάξη κάποια θέματα που σε απασχολούν. Προβλήματα του παρελθόντος θα βρουν τη λύση τους και θα σε ξαλαφρώσουν. Κάτι καινούργιο φαίνεται στον ορίζοντα, γι’ αυτό μην στέκεσαι σε όσα τελείωσαν και αφοσιώσου στο νέο κύκλο που αρχίζει στη ζωή σου. Πρέπει να αντιμετωπίσεις με αισιοδοξία αυτό το νέο κάλεσμα.
Ταύρος
Η στάση σου σήμερα, θα είναι πολύ δυναμική και αποφασιστική απέναντι σε διάφορες καταστάσεις που θα προκύψουν. Μην κάνεις πίσω νομίζοντας ότι δεν μπορείς να πιέσεις άλλο τα πράγματα. Έχεις τον τρόπο να καταφέρεις ό,τι βάλεις στο μυαλό σου και έτσι να λύσεις και αρκετά από τα προβλήματα που σε ταλαιπωρούν τον τελευταίο καιρό.
Δίδυμοι
Σήμερα θα έχεις μεγάλη αισιοδοξία και θα δεις πολλές καταστάσεις από τη θετική τους πλευρά. Μόνο κοίτα μήπως η πολλή αισιοδοξία σε οδηγήσει σε επιπόλαιες κινήσεις, που μπορεί να σου δημιουργήσουν πρόβλημα. Κάποιες ειδήσεις που θα έχεις για θέματα που σε απασχολούν, θα σε χαροποιήσουν πάρα πολύ. Ο δυναμισμός σου και η εφευρετικότητά σου θα είναι στα ύψη.
Καρκίνος
Το πλανητικό σκηνικό της ημέρας προσπαθεί να σε αφυπνίσει από μερικούς παραλογισμούς, για να μην οδηγηθείς σε λανθασμένες εκτιμήσεις για άτομα και καταστάσεις. Η αστάθεια που θα επικρατήσει, σε εκνευρίζει και σε ωθεί να κάνεις κινήσεις, που μπορεί να φέρουν το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που θέλεις. Κινήσου με περισσότερο προγραμματισμό και σκέψη, για να μην πέσεις πάνω σε κακοτοπιές.
Λέων
Yπάρχουν θέματα που σου δημιουργούν ανησυχίες και νιώθεις ότι πρέπει άμεσα να τους αφιερώσεις χρόνο για να τα επιλύσεις. Κάνε το σήμερα κιόλας και μην διστάσεις να πάρεις δραστικά μέτρα. Δικοί σου άνθρωποι θα βρίσκονται στο πλευρό σου για να σε εμψυχώσουν και να σε στηρίξουν. Οικογενειακά ζητήματα , ίσως χρειαστούν την παρουσία σου και την καταλυτική συμμετοχή σου σε αυτά.
Παρθένος
Είσαι σε μία γενικότερη αναταραχή για να προλάβεις να βάλεις σε μια στοιχειώδη σειρά διάφορα θέματα που σε απασχολούν. Ο εκνευρισμός και η ένταση θα είναι το χαρακτηριστικό της σημερινής ημέρας. Προσπάθησε να ισορροπήσεις πολλές καταστάσεις, που εδώ και καιρό σε προβληματίζουν αρκετά. Μην πιέζεις τον εαυτό σου να κάνει πράγματα, που είναι πάνω από τις αντοχές σου.
Ζυγός
Σε πολλές καταστάσεις που δεν έδινες λύσεις μέχρι τώρα γιατί σε δέσμευε η συναισθηματικότητά σου σήμερα θα κάνεις πολλά ξεκαθαρίσματα. Πρέπει μερικά πράγματα να τα δεις με ηρεμία και να κινηθείς ανάλογα. Μπορείς και πρέπει να κάνεις επαφές με πολύ οικεία πρόσωπα, για ανταλλαγές απόψεων και για εκτόνωση της ψυχικής πίεσης που νιώθεις.
Σκορπιός
Οι θέσεις των πλανητών σου προσφέρουν μια απρόσμενη δύναμη και ενέργεια για να διεκδικήσεις όσα θελήσεις, αλλά και για να αντιμετωπίσεις όλα τα εμπόδια που θα σταθούν στο δρόμο σου ή εκείνα που εδώ και καιρό σου εμποδίζουν την εξέλιξη. Με τη διορατικότητα που σε χαρακτηρίζει θα μπορέσεις να κάνεις εύστοχες κινήσεις και να λάβεις σωστές αποφάσεις προς όφελός σου.
Τοξότης
Μην υποκύπτεις στα παιχνίδια του μυαλού. Ακόμη κι αν αμφιβάλεις ή νιώθεις φόβο για την έκβαση των προσπαθειών σου, συνέχισε την πορεία σου με σταθερότητα και υπομονή. Έχεις καταπληκτικές ιδέες που χρειάζονται μια άψογη εφαρμογή. Όπως καταλαβαίνεις, η επιτυχία δεν μπορεί παρά να είναι μονόδρομος.
Αιγόκερως
Σήμερα, θα καταπλήξεις τα πλήθη καθώς η κοινωνική σου ζωή θα είναι πολύ έντονη και θα κάνεις ευχάριστες επαφές και συζητήσεις, που θα σου φτιάξουν τη διάθεση. Θα διαπιστώσεις πως όταν είσαι καλά, ακόμα και οι δικοί σου άνθρωποι είναι πιο θετικοί και δεκτικοί απέναντί σου. Με λίγα λόγια, η αυτοπεποίθησή και ο δυναμισμός σου είναι σήμερα στα καλύτερά τους.
Υδροχόος
Ψυχραιμία! Η μοναδική συμβουλή για εσένα, φίλε Υδροχόε! Ναι, θα υπάρξουν αντιξοότητες. Ναι, θα υπάρξουν εμπόδια. Αλλά να θυμάσαι ότι τίποτα δεν θα είναι πέρα των δυνάμεών σου. Άρα, πάρε βαθιά ανάσα και οπλίσου με υπομονή. Έτσι θα μπορέσεις να σκεφτείς τις καταλληλότερες λύσεις ανά περίπτωση, αποφεύγοντας τις σπασμωδικές κινήσεις.
Ιχθύες
Εμπόδια και καθυστερήσεις σε βγάζουν από το πρόγραμμά σου, με αποτέλεσμα να δημιουργείται άγχος και ανησυχία. Εύκολα ,όμως, θα καταφέρεις να ισορροπήσεις τις αναποδιές. Ο αέρας της ανανέωσης ξεκίνησε ήδη να φυσάει και θα γίνει αισθητός σε πολλούς τομείς της ζωής σου.

Υλικά (για 4 άτομα)
1.200 γρ. ολόκληρο κοτόπουλο, κομμένο στη μέση
Για τη μαρινάδα
4 κουτ. σούπας μηλόξιδο
2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο
1 κουτ. σούπας ανθό αλατιού
1 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
1 κουτ. σούπας πάπρικα καπνιστή
λίγο μαύρο πιπέρι
50 γρ. βούτυρο
Για τη σάλτσα blue cheese
75 γρ. τυρί blue cheese
100 γρ. κρέμα γάλακτος
50 γρ. μαγιονέζα
1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
1 λεμόνι, τον χυμό
1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1/2 κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζετε όλα τα υλικά μαζί με το πολτοποιημένο σκόρδο και ανακατεύετε καλά. Στη συνέχεια αλείφετε το κοτόπουλο με τη μαρινάδα σας. Το βάζετε σε ένα ταψί, το καλύπτετε με μεμβράνη και το αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190°C στον αέρα και ψήνετε το κοτόπουλο για 1-1½ ώρα. Σε ένα μπλέντερ χτυπάτε όλα τα υλικά εκτός από την πιπεριά, το κρεμμύδι και το σχοινόπρασο μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και ομογενές. Κόβετε τα λαχανικά σε φέτες και το σχοινόπρασο και τα ρίχνετε πάνω από τη σάλτσα. Σερβίρετε το κοτόπουλο αμέσως με την σάλτσα blue cheese στο πλάι.
Πάτρα - Δ. Ελλάδα
6η ΥΠΕ: Υπεγράφη σύμβαση για νέο περιφερειακό ιατρείο
Δημοσιεύθηκε
2 ημέρες πρνστις
21 Μαρτίου 2023 11:55
Στην Κέρκυρα για τριήμερη περιοδεία στις υγειονομικές μονάδες του νησιού βρίσκεται ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης.
Στο πλαίσιο της περιοδείας ο κ. Καρβέλης υπέγραψε χθες σύμβαση για την ανέγερση νέου Περιφερειακού Ιατρείου στον Άγιο Ματθαίο. Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα θερμό και η ικανοποίηση της τοπικής κοινωνίας μεγάλη, όπως μετέφεραν μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Κέρκυρας Στέφανος Γκίκας και ο Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας Κώστας Λέσσης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η οποία φιλοξενήθηκε στο Κέντρο Υγείας Κέρκυρας. Στο νησί βρίσκεται και ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους ο οποίος συνοδευόμενος από τον κ. Καρβέλη θα επισκεφθεί τις υγειονομικές μονάδες της Κέρκυρας.
Πάτρα - Δ. Ελλάδα
Το «αποτύπωμα» του δυστυχήματος σε μια «τραυματισμένη» οικονομία
Δημοσιεύθηκε
4 ημέρες πρνστις
19 Μαρτίου 2023 15:30
ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΗΣ «ΓτΚ»: Ποιο είναι το αποτύπωμα που αφήνει στην παραγωγική οικονομία η υπόθεση των Τεμπών σε μια περίοδο μάλιστα παρατεταμένης πληθωριστικής κρίσης και επέλασης της ακρίβειας; Η εξίσωση έγινε πιο δύσκολη αυτές τις μέρες με την κατάρρευση της τράπεζας SVB…
Μπαίνουμε σε μια νέα περίοδο οικονομικής ύφεσης
ΠΛΑΤΩΝ ΜΑΡΛΑΦΕΚΑΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΧΑΪΑΣ
Πραγματική εικόνα η οποία να βασίζεται σε στοιχεία δεν μπορεί να έχουμε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, σε σχέση με το κλίμα που έχει δημιουργηθεί στη χώρα μετά το τραγικό αυτό συμβάν. Έχουμε διαπιστώσει όμως ένα μούδιασμα στην αγορά εξαιτίας του συμβάντος το οποίο όμως φαίνεται ότι λειτουργεί συνδυαστικά με άλλες δυσμενείς εξελίξεις που σχετίζονται με την πορεία της οικονομίας.
Μεγάλο προβληματισμό προκαλούν για το σύνολο της επιχειρηματικής κοινότητας και οι πρόσφατες εξελίξεις με τους κλυδωνισμούς και πτώχευση τραπεζών στις ΗΠΑ καθώς δεν ξέρουμε πλέον τι μέλλει γενέσθαι με την οικονομία. Χωρίς να βγάζουμε από την εξίσωση το ενεργειακό το οποίο εκτιμώ ότι είναι η χειρότερη κρίση σε επίπεδο παγκόσμιας οικονομίας, εκτιμώ ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια περίοδο νέας οικονομικής ύφεσης.
Η επιβάρυνση της παγκόσμιας οικονομίας, μέσα σε συνθήκες υψηλού πληθωρισμού και αύξησης του κόστους του χρήματος με τις αυξήσεις στα επιτόκια είναι πλέον μεγάλη, οδηγούμαστε σ ένα μονόδρομο ουσιαστικά που μας καλεί να καταναλώνουμε λιγότερα.
Η παραγωγικότητα πάνω στην οποία στηρίζουμε την καταναλωτική μας κοινωνία μεσοπρόθεσμα περνά σε δοκιμασία αντιμετωπίζοντας πλήγμα με μείωση της ζήτησης, πιθανή αύξηση της ανεργίας και νέα φτωχοποίηση.
Στο αρνητικό ισοζύγιο των εξελίξεων θα πρέπει να προσθέσουμε ότι αναμένουμε και τις ανακοινώσεις των οικονομικών αποτελεσμάτων μεγάλων επιχειρήσεων για το 2022 τα οποία θα καταγράφουν μείωση κερδοφορίας λόγω του ενεργειακού και της ακρίβειας.
Αρρυθμία στην εφοδιαστική αλυσίδα, ανατιμήσεις
Με την υποχρεωτική διακοπή των σιδηροδρομικών μεταφορών, θα έχουμε αύξηση του μεταφορικού κόστους και πρόβλημα στις εξαγωγές και την εφοδιαστική μας αλυσίδα. Εφόσον κατά την διάρκεια επισκευής της σιδ. γραμμής χρησιμοποιηθούν άλλα κανάλια επικοινωνίας, τα οποία ενδεχομένως να διευκολύνουν τις μεταφορές και να αποδειχθεί ότι είναι οικονομικότερα, πιθανόν να αναθεωρηθούν σημαντικές διακρατικές συμφωνίες (COSCO κινείται μέσω Πειραιά και τρένου) και να έχουμε απώλεια εσόδων εντός της ελληνικής επικράτειας. Εκτιμούμε ότι θα υπάρξουν άμεσες επιπτώσεις που μπορεί να επηρεάσουν και τις τιμές διότι, αύξηση του μεταφορικού κόστους θα επηρεάσει και το κόστος των προϊόντων που εισάγονται για να διατεθούν στην αγορά.
Όσον αφορά τις δύο τράπεζες και κυρίως την SVB, το πρόβλημα και ο κίνδυνος θα ήταν η κρίση να φύγει και να μετακυλήσει στις μεγαλύτερες τράπεζες των ΗΠΑ που έχουν συνδεσιμότητα και συναλλαγές με το Ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα.
Οι ελληνικές τράπεζες είναι επαρκώς κεφαλαιοποιημένες, έχουν υψηλή κερδοφορία και έχουν μεταφέρει τα κόκκινα δάνεια σε εταιρείες διαχείρισης. Όσες διαβεβαιώσεις και να υπάρχουν ότι οι τράπεζες στη χώρα μας έχουν κεφαλαιακή επάρκεια, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, όχι όπως το 2008… Για τις πληθωριστικές πιέσεις, ήδη η ΕΚΤ έχει χαρακτηρίσει ως μόνη διαθέσιμη πολιτική την αύξηση των επιτοκίων ώστε να συρρικνωθεί η ποσότητα του χρήματος στην αγορά, η οποία προήλθε από την χαλαρότητα προηγούμενων ετών, κυρίως για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Κατά την άποψή μου, εφόσον βρισκόμαστε σε μια περίοδο νομισματικής και χρηματοπιστωτικής αστάθειας καθώς ο πληθωρισμός δείχνει να μην υποχωρεί, το θέμα των επιτοκίων πρέπει να επανεξεταστεί διότι δεν φαίνεται ότι θα επιλύσει άμεσα το θέμα των αυξημένων τιμών. Το οικονομικό σκηνικό ύφεσης για το 2023 πάντως είναι πλέον προδιαγεγραμμένο. Και το 2024 θα φανούν οι συνέπειες από την περίοδο των περιορισμών στην κυκλοφορία του χρήματος επειδή η αύξηση των επιτοκίων απαιτεί συνήθως 12 έως 18 μήνες για να μεταφραστεί σε υψηλότερο κόστος δανεισμού για τα νοικοκυριά και τις εταιρείες.
Επιστροφή σε δημοσιονομικούς περιορισμούς
ΜΑΡΙΝΟΣ ΜΑΡΚΕΖΙΝΗΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ
Κυρίαρχο στοιχείο, πέρα από το βασικό θέμα στην επικαιρότητα, είναι η πορεία της οικονομίας σε μια τροχιά ασυνήθιστη για την Ελλάδα όπου ο πληθωρισμός κινείται σε μια ζώνη από 8-9% αλλά σε βασικά είδη διατροφής υπάρχουν ανατιμήσεις 30-40%. Δεν είναι πληθωρισμός ζήτησης αλλά πληθωρισμός κόστους ο οποίος λειτουργεί σαν το ‘σαράκι’ για την οικονομία μας.
Μέσα σε αυτό το κλίμα με την ακρίβεια και το κόστος ενέργειας προστέθηκε ένα γενικευμένο κλίμα ανησυχίας και αβεβαιότητας της κοινωνίας μετά από το δυστύχημα στα Τέμπη παράγοντας ο οποίος επιβάρυνε τις μεταφορές αλλά το κλίμα της οικονομικής ανασφάλειας.
Εδώ και λίγα 24ωρα στο αρνητικό ισοζύγιο των δυσμενών εξελίξεων στην Οικονομία μπήκε και η πιθανότατα της κατάρρευσης τραπεζών στις ΗΠΑ με πιθανή μεγάλη έκθεση στον κίνδυνο και της ΕΚΤ. Στην Ελλάδα βέβαια τα οικονομικά δεδομένα των τραπεζών έχουν σαφώς καλύτερη εικόνα από τις Ευρωπαϊκές, με μικρή έκθεση σε δάνεια, χρηματοδοτήσεις υψηλού ρίσκου και κινδύνου. Διαθέτουν επαρκή κεφαλαιοποίηση και μπορεί να σταθούν, αν δεν έχουμε κατάρρευση Ευρωπαϊκών Χρηματοπιστωτικών Ομίλων.
Από το 2018 έχουμε μια ικανοποιητική ρύθμιση του χρέους το οποίο λειτουργεί ως χαρτοφυλάκιο αλληλεγγύης για την οικονομία μαζί με το πλεόνασμα που είναι ένα μαξιλάρι ασφαλείας. Πλέον όμως η κατάσταση στην οικονομία περνά σε αρνητική τροχιά με αναθεώρηση των προβλέψεων για το ρυθμό ανάπτυξης της χώρας σε ρυθμό κάτω από 2% για το 2023, εξέλιξη η οποία θα έχει αρνητική επίπτωση στο διαθέσιμο εισόδημα ενώ, παράλληλα, η Ε.Ε. αναμένεται να αναθεωρήσει τις απαιτήσεις της μετά την χαλάρωση κατά την περίοδο της πανδημίας, για ένα πλεόνασμα στο 2-3%.
Αυτό σημαίνει επιστροφή σε δημοσιονομικούς περιορισμούς και μια κατάσταση η οποία θα μοιάζει με «επιτροπεία» την οποία δεν θέλουμε καθόλου στη χώρα μας αυτή την περίοδο.
Ροή ειδήσεων
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας στη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση στο Παρίσι
ΕΠΣ ΑΧΑΪΑΣ: Οι διαιτητές των αγώνων του Σαββατοκύριακου
Με την υπογραφή του «Κατσου»
ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ: «Έφαγε πόρτα!»
Κλάδεψαν και… ξέχασαν τα κλαδιά
Η αυτοψία και οι διαπιστώσεις
«Το υπουργείο έτοιμο για εκλογές»
Αγκινάρες με κουκιά
Οι… «ψαγμένοι» αετονύχηδες
Τριάντα παλέτες από τη Δυτική Ελλάδα στις σεισμόπληκτες περιοχές
Αυτή την εβδομάδα
-
Πάτρα - Δ. Ελλάδα4 ημέρες πρν
Πάτρα: “Έφυγε” από τη ζωή η Χριστίνα Κυριαζοπούλου
-
Πάτρα - Δ. Ελλάδα3 ημέρες πρν
Πάτρα: Πέθαναν και κηδεύονται την Τρίτη (21/3)
-
Πάτρα - Δ. Ελλάδα4 ημέρες πρν
Πάτρα: Πέθαναν και κηδεύονται την Δευτέρα (20/3)
-
Πάτρα - Δ. Ελλάδα7 ημέρες πρν
Πάτρα: Συμπολίτες που “έφυγαν” από τη ζωή και κηδεύονται την Παρασκευή(17/3)
-
Πάτρα - Δ. Ελλάδα21 ώρες πρν
Πάτρα: Πέθαναν και κηδεύονται την Πέμπτη (23/3)
-
Πάτρα - Δ. Ελλάδα23 ώρες πρν
Πάτρα: “Έφυγε” από την ζωή ο Νίκος Παπασταματόπουλος
-
Πάτρα - Δ. Ελλάδα2 ημέρες πρν
Πάτρα: Οι απώλειες των συμπολιτών μας-Κηδεύονται την Τετάρτη(22/3)
-
Πάτρα - Δ. Ελλάδα5 ημέρες πρν
Νέα επένδυση με την απόκτηση δέκα καινούργιων φορτηγών