Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Έτσι θα κυβερνήσουμε»-Οι πρώην υπουργοί, Γιώργος Βασιλειάδης και ο Αλέξης Χαρίτσης παρουσίασαν χθες στην Πάτρα, το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Δημοσιεύθηκε

στις

ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΗ ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΥ

«Ρεαλιστικό και τεκμηριωμένο» χαρακτήρισαν το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ο αναπληρωτής γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Γιώργος Βασιλειάδης και ο Αλέξης Χαρίτσης, βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, οι οποίοι παρουσίασαν τους βασικούς άξονες του κατά τη διάρκεια εκδήλωσης, χθες το απόγευμα, στον χώρο «ROYAL».

«Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί με ρεαλιστικό, τεκμηριωμένο αλλά και ταυτόχρονα ριζοσπαστικό τρόπο να αποτυπώσει τις ανάγκες που υπάρχουν και τις λύσεις που μπορούμε να δώσουμε στις πολύ μεγάλες κρίσεις που αντιμετωπίζει αυτήν τη στιγμή η ελληνική κοινωνία, και για το ενεργειακό, και για την ακρίβεια, και για την στήριξη της παραγωγικής βάσης της χώρας, η οποία πλήττεται βάσιμα, κυρίως οι μικρομεσαίοι, από τη μεροληπτική υπέρ των ισχυρών πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη, όπως και για την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους που η πανδημία ανέδειξε πόσο κρίσιμο είναι για να στηριχθεί η κοινωνική συνοχή» δήλωσε στη «Γ» ο Αλέξης Χαρίτσης, σημειώνοντας και τα εξής: «Και βεβαίως έχουμε λύσεις για την αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτήσεων που έχουμε στη διάθεση μας, ως χώρα, για να στηριχθεί το σύνολο της ελληνικής επικράτειας. Δεν μπορεί η περιφέρεια της χώρας να μένει εκτός των χρηματοδοτικών προγραμμάτων, όπως βλέπουμε να συμβαίνει το τελευταίο διάστημα με το Ταμείο Ανάκαμψης. Αυτές είναι κρίσιμες παράμετροι της προγραμματικής μας πρότασης, όπως επίσης ένας άλλος ρόλος για το τραπεζικό μας σύστημα, η επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ και η επαναφορά σε δημόσιο έλεγχο βασικών πυλώνων του ενεργειακού συστήματος».

«ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΧΑΪΔΕΟΥΝ ΑΥΤΙΑ»

Σύμφωνα με τον Γιώργο Βασιλειάδη, το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ «είναι πειστικό, διότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα κοστολογημένο, επαρκές, ρεαλιστικό». Επιπλέον, επεσήμανε κα τα εξής: «Δεν είναι λόγια που χαϊδεύουν τα αυτιά, πατάει γερά. Αυτό είναι το μήνυμα, που μεταλαμπαδεύουν τα στελέχη του κόμματος στις περιοδείες, που κάνουν ανά την Ελλάδα.
Και η ανταπόκριση είναι θερμή, γιατί το δικό μας πρόγραμμα δεν “κλέβει” τα χρήματα των πολιτών για να χρηματοδοτήσει την αισχροκέρδεια, αλλά από την φορολογία της αισχροκέρδειας, επιστρέφονται στην στήριξη της κοινωνίας, που δεν μπορεί να καλύψει πλέον, ούτε τις βασικές της ανάγκες.
Έχουν σχεδιαστεί παρεμβάσεις σε κρίσιμους τομείς που διαμορφώνουν μια άλλη Ελλάδα, με προοπτική. Κι αυτές κοστολογημένες οικονομικά και επιβεβλημένες θεσμικά.
Υπάρχουν στοχευμένες παρεμβάσεις για την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, με ενίσχυση του εισοδήματος, όπως αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, αφορολόγητο για όλους τους εργαζόμενους χωρίς διαχωρισμούς και επαναφορά της 13ης σύνταξης.
Υπάρχουν πράξεις που απαντούν στη στεγαστική κρίση και στο δημογραφικό πρόβλημα. Στο δικό μας πολιτικό σχέδιο ο πολίτης, η εργαζόμενη, ο συνταξιούχος, ο ελεύθερος επαγγελματίας και η μικρομεσαία επιχειρηματίας είναι στο επίκεντρο. Αλλά και το κράτος νοικοκυρεμένο».
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και μίλησαν επίσης οι βουλευτές Αχαϊας Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστας Μάρκου, ενώ παρέστησαν στελέχη και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ενώ τη συντόνισε η Αγγελική Τσονάκα.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement