Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Υγεία

Δίαιτες χαμηλών υδατανθράκων ρίχνουν το σάκχαρο

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι δίαιτες χαμηλών υδατανθράκων μειώνουν τη γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη (HbA1c) σε ασθενείς με διαβήτη τύπου 2 τουλάχιστον όσο οι δίαιτες χαμηλών λιπαρών.

Ωστόσο, τα στοιχεία σχετικά με τις επιδράσεις της δίαιτας χαμηλών υδατανθράκων στην HbA1c σε άτομα που βρίσκονται στο όριο από προδιαβήτη έως διαβήτη που δεν παίρνουν αντιδιαβητικά φάρμακα, είναι περιορισμένα.

Ερευνητές από τα Πανεπιστήμια Τουλέιν της Νέας Ορλεάνης, Τζόνς Χόπκινς του Μαίρυλαντ, Χάρβαρντ της Βοστώνης και το Πανεπιστήμιο του Σικάγου, συνέκριναν την επίδραση μιας δίαιτας χαμηλών υδατανθράκων σε σύγκριση με τη συνήθη δίαιτα χαμηλού λίπους, στη γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη ατόμων με προδιαβήτη ή διαβήτη που δεν έπαιρναν θεραπεία. H σχετική μελέτη τους δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό JAMA.

Αυτή η τυχαιοποιημένη κλινική δοκιμή διάρκειας 6 μηνών με 2 παράλληλες ομάδες διεξήχθη από τον Σεπτέμβριο του 2018 έως τον Ιούνιο του 2021 στο ιατρικό κέντρο Όσνερ στη Νέα Ορλεάνη της Λουϊζιάνα. Η ανάλυση δεδομένων πραγματοποιήθηκε από τον Νοέμβριο του 2021 έως τον Σεπτέμβριο του 2022.

Ροή ειδήσεων

Advertisement