Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Παρουσία του Υφυπουργού Εργασίας, Π. Τσακλόγλου θα κορυφωθούνοι επετειακές εκδηλώσεις στην Πάτρα

To «ΟΧΙ» στην Αχαΐα

Published

on

 

 

Με λαμπρότητα θα εορτασθεί και φέτος η ιστορική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην Αχαΐα με τις εκδηλώσεις να κορυφώνονται σήμερα με τις καθιερωμένες παρελάσεις στις έδρες όλων των Δήμων.

Την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις στην Πάτρα  θα εκπροσωπήσει ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Παναγιώτης Τσακλόγλου, στον Πύργο θα βρεθεί ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, ενώ στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου θα παρευρεθεί ο Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης, Γιώργος Βούτσινος.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ

Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει:

07.30: Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών της Ιεράς

Μητρόπολης Πατρών και οι Μουσικές του Δήμου θα περιέλθουν στους δρόμους

της πόλης παιανίζοντας θριαμβευτικά θούρια και εμβατήρια.

08.00: Έπαρση της σημαίας.

11.00: Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών

χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου

(τέλος προσέλευσης επισήμων 10.50 π.μ.).

11.30: Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο της Ελευθερίας (πλατεία Εθνικής

Αντίστασης) όπου θα υπάρχει τιμητική φρουρά από σημαιοφόρους των Λυκείων,

Γυμνασίων και Δημοτικών Σχολείων των Πατρών. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα

εκφωνήσει ο πρόεδρος του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών, Αλέξανδρος

Χάιδας. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων, σιγή ενός λεπτού, ανάκρουση του

Εθνικού Ύμνου, αποχώρηση σημαιοφόρων και επισήμων.

12.00: Παρέλαση προ των επισήμων στην πλατεία Τριών Συμμάχων των Σωματείων,

Οργανώσεων, Αντιπροσωπειών του Πανεπιστημίου Πατρών, ΤΕΙ, μαθητών,

πολεμιστών Εθνικής Αντίστασης, ΕΕΣ, Τμημάτων Στρατού.

17.32: Υποστολή σημαίας στην κεντρική προβλήτα Αγ. Νικολάου. Τιμές θα

αποδώσει κατά τα κεκανονισμένα Τμήμα Στρατού μετά της Μουσικής του Δήμου.

Η ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, θα παραστεί στις εκδηλώσεις που θα γίνουν στο Αίγιο, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος θα βρίσκεται στις εκδηλώσεις στην Πάτρα, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Μαρία Σαλμά στο Αγρίνιο, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Βασίλειος Γιαννόπουλος στον Πύργο και η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Μαρία Μπίλια θα βρίσκεται στα Καλάβρυτα.

Επίσης, ανά περιφερειακή ενότητα η Περιφέρεια θα εκπροσωπηθεί ως εξής: ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικής Πολιτικής και Δημοσιονομικού Ελέγχου Ανδρέας Φίλιας στην Πάτρα, ο Αντιπεριφερειάρχης Συντονισμού, Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Τάκης Παπαδόπουλος στην Κάτω Αχαΐα, ο βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος στην Πάτρα και ο περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Κατσουγκράκης στη Χαλανδρίτσα.

ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ

Στην έδρα του Δήμου Αιγιάλειας στο Αίγιο το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

06:20 ́π.μ.: Ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και εγερτηρίου από τη Φιλαρμονική Αιγίου.

08:00 ́ π.μ.: Έπαρση της Σημαίας στο Μνημείο των Ηρώων (Υψηλά Αλώνια).

10:20 ́π.μ.: Πέρας προσέλευσης αντιπροσωπειών Σχολείων, Προσκόπων, Οδηγών, Συνδέσμων, Σωματείων κ.λπ. με τις Σημαίες και τα Λάβαρά τους μπροστά στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό «ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ» και της Φιλαρμονικής για απόδοση τιμών.

10:30 ́ π.μ.: Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό «ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ».

Μετά τη Δοξολογία και προηγουμένης της Φιλαρμονικής, μετάβαση του Ιερού Κλήρου, των επισήμων, των αντιπροσωπειών των Σχολείων, Προσκόπων, Οδηγών, Συνδέσμων, Σωματείων κ.λπ. με τις Σημαίες και τα Λάβαρά τους, στο Μνημείο Ηρώων (Υψηλά Αλώνια) όπου θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση. Στη συνέχεια θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από την κα Βασιλική Πλατάνου, Διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου. Σε περίπτωση ακαταλληλότητας του καιρού ο πανηγυρικός θα εκφωνηθεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό «ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ» μετά τη Δοξολογία. Μετά το πέρας αυτής θα κατατεθούν στεφάνια από τον κ. Δήμαρχο, τις Αρχές και τους φορείς της πόλης. Τήρηση ενός λεπτού σιγής και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Μετά το τέλος της κατάθεσης των στεφάνων ο Ιερός Κλήρος και οι Αρχές θα παρακολουθήσουν την παρέλαση, από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο επί της οδού Μητροπόλεως.

11:45 ́ μ.μ.: ΠΑΡΕΛΑΣΗ. Εκκίνηση των τμημάτων που παρελαύνουν, προηγουμένης της Φιλαρμονικής, η οποία μόλις φθάσει στο ύψος των Επισήμων θα παραταχθεί στον χώρο απέναντι από αυτούς. Παρακαλούμε όλους τους πολίτες να παρακολουθήσουν τις πιο πάνω εορταστικές εκδηλώσεις.

ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ

Το πρόγραμμα εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου στα Καλάβρυτα περιλαμβάνει:

10.00 π.μ.: Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου, στα Καλάβρυτα.

10.20 π.μ.: Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την κυρία Άννα Μπαρμπούτση, φιλόλογο Γενικού Λυκείου Καλαβρύτων.

Κατάθεση στεφάνων

10.30 π.μ.: Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Ηρώων στην κεντρική πλατεία των Καλαβρύτων. Σιγή ενός λεπτού. Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου από τη Φιλαρμονική του Δήμου Καλαβρύτων

11.00 π.μ.: Παρέλαση μαθητών.

Αντίστοιχα, θα τελεσθούν Δοξολογίες στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, στη Κλειτορία, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στη Ψωφίδα και στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας, στη Δάφνη, εκφωνήσεις πανηγυρικών, επιμνημόσυνη δέηση στα Μνημεία Ηρώων και παρελάσεις μαθητών.

ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΧΑΪΑ

Στην έδρα του Δήμου Δυτικής Αχαΐας στην Κάτω Αχαΐα θα γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:

11:00: Δοξολογία τον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού, Επιμνημόσυνη Δέηση, Εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από εκπαιδευτικό του Γυμνασίου Κ. Αχαΐας, Κατάθεση στεφάνων, Τήρηση ενός λεπτού σιγής, Εθνικός Ύμνος.

Ο Δήμος θα εκπροσωπηθεί στο Λάππα από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Ορλώφ Κυριάκο, στα Λουσικά από τους Αντιδημάρχους κα Παναγιωτοπούλου Πηνελόπη και κ. Γκοτσόπουλο Βασίλη, στα Σαγέϊκα από τους Αντιδημάρχους κ. Μάλλιαρη Γρηγόρη και κ.  Παλαιολόγο Κωνσταντίνο, στη Λακκόπετρα από τον επικεφαλής της Συνεργασίας Δυμαίων Πολιτών Λιάκο Φίλιππο, στο Ριόλο από τον Αντιδήμαρχο κ. Ταπεινό Κωνσταντίνο, στην Καρυά από τον Πρόεδρο του ΟΤΑΔ κ. Παλυβό Χρόνη, στο Μαζαράκι από τον Αντιδήμαρχο & Αντιπρόεδρο του ΣΥΔΙΣΑ κ. Πουλίδα Θανάση.

ΣΤΟΝ ΕΡΥΜΑΝΘΟ

Στην  έδρα του Δήμου Ερυμάνθου στη Χαλανδρίτσα θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις ως εξής:

10.00 π.μ.: Δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Της Θεοτόκου

10.15 π.μ.: Εκφώνηση πανηγυρικού της ημέρας από την εκπαιδευτικό του Δημοτ. Σχολείου Χαλανδρίτσας κ. Διονυσία Καραμπουρνιώτη

10.30 π.μ.: Παρέλαση μαθητριών και μαθητών

11.15 π.μ.: Επιμνημόσυνος δέηση στο Μνημείο των Ηρώων

– Κατάθεση στεφάνων

– Ενός λεπτού σιγή εις μνήμη των ένδοξων νεκρών

– Εθνικός Ύμνος

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement