Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Διεθνή

Αναστασιάδης: Το «Όχι» της 28ης Οκτωβρίου 1940 θα πρέπει να καθοδηγεί κάθε λαό του οποίου τα δικαιώματα καταπατώνται

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην πανηγυρική δοξολογία που τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα, στη Λευκωσία, με την ευκαιρία της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, παρέστη ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά την πανηγυρική δοξολογία, ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε ότι «η σημερινή ημέρα είναι μία από τις ιστορικότερες που “έγραψε” ο ελληνικός λαός ενάντια στον φασισμό και τον ναζισμό. Το “Όχι” της 28ης Οκτωβρίου 1940 θα πρέπει να καθοδηγεί κάθε λαό του οποίου τα δικαιώματα καταπατώνται».

Ερωτηθείς για τη συμφωνία Ισραήλ-Λιβάνου και κληθείς να σχολιάσει ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών ότι αποτελεί καλό προηγούμενο για την περίπτωση Ελληνοκυπρίων-Τουρκοκυπρίων, ο Κύπριος Πρόεδρος απάντησε: «Είναι καλά γνωστό ότι ανάλογη πρόταση υπεβλήθη από εμάς, δηλαδή για έναν διάλογο μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Τουρκίας ή ακόμα και προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για καθορισμό της ΑΟΖ της κάθε χώρας, με βάση πάντα τόσο τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας όσο και το διεθνές δίκαιο. Το απέρριψαν.

Ροή ειδήσεων

Advertisement