Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Μπαράζ “χτυπημάτων” με συνθήματα σε Εκκλησίες

Δημοσιεύθηκε

στις

Μπαράζ χτυπημάτων από μέλη αναρχικών συλλογικοτήτων φαίνεται πως έχουμε σε Ναούς της πόλης. Πριν λίγες ημέρες είχαμε αναγραφή συνθημάτων στη βάση του καμπαναριού της Παντάνασσας, ως απόρροια της δικαιολογημένης κατά τα άλλα οργής για τον παιδοβιασμό της 12χρονης στον Κολωνό. Ωστόσο η Εκκλησία της Παντάνασσας δέχτηκε τις μπογιές ενός περίεργου θα λέγαμε ξεσπάσματος, που ουσιαστικά τείνει να την στοχοποιεί ως θεσμό γενικότερα σε τέτοιες περιπτώσεις.

Χθες όμως είχαμε άλλο ένα συμβάν, αυτή τη φορά στον Ι.Ν. Αγίου Αλεξίου Πατρών, όπου άγνωστοι, οι οποίοι υπέγραψαν με το σύμβολο του αντιεξουσιαστικού χώρου, έγραψαν σύνθημα υπέρ των αμβλώσεων. Ως γνωστόν πρόκειται για ένα θέμα που έχει ξαναέρθει στην επικαιρότητα, με τη θέση της Εκκλησίας να είναι αμετάβλητα αρνητική.

Οι αναρχικοί έδρασαν τη νύχτα και έγραψαν στο καμπαναριό του Αγίου Αλεξίου το εξής σύνθημα: «Δική μου η απόφαση για έκτρωση ή γέννα». Το πρωί, το σύνθημα είδε ο νεωκόρος της Εκκλησίας ο οποίος δήλωσε «πολύ στενοχωρημένος για την αναγραφή του συνθήματος στον τοίχο του Ναού, ο οποίος Ναός δε φταίει σε τίποτα».

Είναι η δεύτερη φορά που κάνουν επίθεση στη συγκεκριμένη Εκκλησία, καθώς πριν λίγα χρόνια είχαν συγκεντρωθεί καταλαμβάνοντας τον περιβάλλοντα χώρο του Ναού, αποτρέποντας την πραγματοποίηση εκδήλωσης – ομιλίας με θέμα και πάλι τις αμβλώσεις. Οι αναρχικοί είχαν παραμείνει στον χώρο αναγράφοντας και πάλι συνθήματα, με αποτέλεσμα διοργανωτές και ομιλητές να αναγκαστούν να μην πλησιάσουν καν την Εκκλησία. Παρόμοια εκδήλωση που είχε τύχει της αντίδρασης αντιεξουσιαστικών ομάδων, είχε γίνει πριν από τρία χρόνια στην Διακίδειο Σχολή Λαού Πατρών. Τότε το θέμα ήταν η ομοφυλοφιλία. Πάνω από εκατό αναρχικοί και μέλη του «pride Patras», είχαν συγκεντρωθεί και φώναζαν συνθήματα κατά της Εκκλησίας.

Είναι αρκετές οι φορές που οι παγιωμένες θέσεις της Εκκλησίας φαίνεται πως ενοχλούν και δημιουργούν εντάσεις, είτε με αναγραφή συνθημάτων, είτε με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Πρόκειται κυρίως για τις θέσεις που αφορούν στο ζήτημα των αμβλώσεων, αλλά και της ομοφυλοφιλίας, από όπου προκύπτουν και άλλα ζητήματα όπως ο γάμος ομοφυλοφίλων ή η υιοθέτηση παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια. Είναι ζητήματα καυτά και πάντοτε επίκαιρα, ωστόσο η επίσημη Εκκλησία έχει ταχθεί κατά των αμβλώσεων καθώς αντίκειται στην διδασκαλία της για την ψυχή, ενώ όσον αφορά τους ομοφυλοφίλους έχει την ίδια αρνητική στάση απέναντί τους λόγω της δογματικής της πραγματικότητας.

ΣΟΦΙΑ ΚΑΥΚΟΠΟΥΛΟΥ

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Κλάδεψαν και… ξέχασαν τα κλαδιά

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Δεν είναι δυνατόν στην καρδιά της πόλης να κλαδεύονται τα δένδρα και τα συνεργεία να τα αφήνουν στο δρόμο ακόμα και στο πεζοδρόμιο. Την εικόνα αυτή αντικρίσαμε χθες το μεσημέρι στην Όθωνος Αμαλίας στο ύψος της Κολοκοτρώνη αλλά και λίγο πριν την Ερμού. Δυσφόρησαν και πολλοί πολίτες με την εικόνα αυτή. Γιατί, πάνω από όλα οι αρμόδιοι οφείλουν να φροντίζουν για την βελτίωση της καθημερινότητας της πόλης και την αισθητική της αναβάθμιση και όχι να κυριαρχεί το αίσθημα της αδιαφορίας και της εγκατάλειψης.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Το υπουργείο έτοιμο για εκλογές»

Δημοσιεύθηκε

στις

 

«Το υπουργείο Εσωτερικών είναι πάντα έτοιμο να διεξαγάγει εκλογές» είπε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, ο οποίος στο περιθώριο των εγκαινίων του Γραφείου του Συνηγόρου του Πολίτη, που τελέστηκαν εντός του χώρου της ΔΕΘ, ερωτήθηκε σχετικά. Επίσης, ο κ. Βορίδης μίλησε για «δημοσκοπικό κόστος» που εμφανίζεται στα γκάλοπ μετά την τραγωδία στα Τέμπη, σημειώνοντας τα εξής: «Εγώ περισσότερο βλέπω έναν κόσμο που πηγαίνει στο… δεν ξέρω / δεν απαντώ / δεν έχω αποφασίσει, παρά κάπου αλλού. Δεν βλέπω τεκτονικές, συστημικές αλλαγές στο πολιτικό σύστημα και στη γενικότερη εικόνα και στην αποτύπωση των συσχετισμών, όπως για παράδειγμα την εποχή που είχαμε όντως τεκτονικές πολιτικές αλλαγές την εποχή των συνεπειών του μνημονίου. Εκεί είχαμε μια τεράστια αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού. Δεν βλέπω να αποτυπώνεται κάτι τέτοιο στις δημοσκοπήσεις, τουλάχιστον».

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Οι… «ψαγμένοι» αετονύχηδες

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Η ενημέρωση για τη γυναίκα που τηλεφωνεί σε σπίτια Πατρινών και προσποιούμενη υπάλληλο του Δήμου Πατρέων, ζητάει από πολίτες το IBAN των τραπεζικών λογαριασμών τους, δήθεν για να τους επιστρέψει χρήματα από τον Δήμο, έρχεται λίγο αφότου υπήρξε αντίστοιχο κρούσμα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με άτομο που επικοινώνησε με πολίτη και προσποιούμενο υπάλληλο της Περιφέρειας τον ενημέρωσε ότι έχει εκδοθεί ένταλμα πληρωμής και θα έπρεπε να βάλει τα στοιχεία του σε link που του έστειλε σε εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων στο κινητό του. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή, λοιπόν! Γιατί οι «αετονύχηδες» δεν αρκούνται πλέον σε ανώνυμα mail, δεν παριστάνουν μόνο τους δικηγόρους, τους ασφαλιστές ή ό,τι άλλο και με πρόσχημα διάφορα γεγονότα προσπαθούν να αντλήσουν χρήματα. Πλέον, υποδύονται τους ρόλους ακόμα και συγκεκριμένων προσώπων, έχοντας μάλιστα μάθει σε πολλές περιπτώσεις, σε ποιόν τηλεφωνούν και πόσα χρήματα περιμένει από κάποιον φορέα… Μεγάλη προσοχή!!! Μην εμπιστεύεστε στοιχεία των λογαριασμών σας σε κανέναν, χωρίς προηγουμένως να έχετε ελέγξει πλήρως…

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα